Google Chrome'da grafik hızlandırma neden mavi ekrana neden olur?

cagata

Uzman
Google Chrome da grafik hızlandırma açık olduğunda video MEMORY_MANAGEMENT koduyla mavi ekran hatası veriyor. Acaba bu ekran kartının bozuk olduğu anlamına mı geliyor?

Model: Casper Nirvana C500
CPU: Intel Core i5 6200U
GPU: NVIDIA GeForce GT940

Eğer minidump dosyası paylaşır iseniz mavi ekran sorununu daha detaylı inceleyen forumdaki arkadaşlarımız size yardımcı olabilirler.

Cihaz minidump dosyası kaydetmemiş ki.

Grafik hızlandırmayı kapayınca bir sıkıntı kalmıyor işin ilginç tarafı

Ekran kartın bozuk olsa farklı yerlerde sorunlarlada karşılaşırdın diye düşünüyorum. Sorun Google ile alakalı, bazı kullanıcılarda bu tarz problemler yaşadığını Google'ın destek sayfasında belirtmiş.

Diğer laptoplarımda neden olmuyor? Bu sıkıntı 2012 model Samsung marka laptopda bile olmadı.

Diğer laptoplarımda neden olmuyor? Bu sıkıntı 2012 model Samsung marka laptopda bile olmadı.
Tamamen sağlıklı laptoplarda bile bu özellik sorunlu çalışabiliyor. (Ama mavi ekrana neden olduğunu hiç görmedim.) RAM ve ekran kartı testi yapılmasından yanayım.

Tamamen sağlıklı laptoplarda bile bu özellik sorunlu çalışabiliyor. (Ama mavi ekrana neden olduğunu hiç görmedim.) RAM ve ekran kartı testi yapılmasından yanayım.

Grafik hızlandırmayı kapadığımda sıkıntı olmuyor, hata almıyorum.

Grafik hızlandırmayı kapadığımda sıkıntı olmuyor, hata almıyorum.
Bu yüzden ekran kartının da test edilmesinden yanayım. Siz bu ayarı kapattığınızda tarayıcının görüntüsünün çiziliş (Render) şeklini GPU'dan Software (belki CPU da denenebilir) şekline alıyorsunuz.

Ekran kartında sorun olsa oyun oynatmaz mı oyunları sorunsuz açıyor ve oynatıyor.

Ekran kartında sorun olsa oyun oynatmaz mı oyunları sorunsuz açıyor ve oynatıyor.
Kesin ekran kartı da olmayabilir. Oyunlar ile Google Chrome tarayıcısının ekran kartını kullanma şekli de farklı olabilir.

Ben birkaç dakika Furmark isimli bir aracı çalıştırmanızdan, RAM testi yapmanızdan yanayım. GPU kartının RAM'lerini test eden bir araç vardı ancak ismi aklıma gelmiyor. Bilgisayarın başına daha aktif olduğum saatlerde geçince kontrol edeceğim ama belki forumda başkası yanıt verir.

Furmark programını kesinlikle 5 dakikadan fazla çalıştırmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…