Esenlikler,
Yıllardır alıştığımız Google Chrome ekosisteminden çıkıp Microsoft Edge'e geçmek sizce mantıklı mı? Ana tarayıcımı tamamen değiştirmeden önce aktif kullananların genel fikirlerini almak istedim.
Bildiğiniz gibi iki tarayıcı da Chromium tabanlı olduğu için altyapıları aslında aynı. Ancak Edge'in sistem kaynaklarını, özellikle de RAM ve işlemciyi Chrome'a kıyasla çok daha verimli kullandığı söyleniyor. Chrome'un zaman zaman sistemi yoran o hantal yapısına karşılık, Edge genel kullanımda gerçekten daha akıcı, hafif ve stabil bir tarayıcı deneyimi sunuyor mu?
Eklenti tarafında zaten Chrome mağazasını birebir desteklediği için bir sorun yaşatmayacağını biliyorum. Fakat sayfa yükleme hızları, arayüzün tepkiselliği ve genel optimizasyon konularında Chrome ile arasında hissedilir bir performans farkı var mı?
Kısacası, sırf bu hız ve stabilite farkı için alışkanlıkları bir kenara bırakıp Edge'e geçmeye değer mi? Artılarıyla ve eksileriyle genel kullanıcı deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Herkese iyi sosyaller diliyorum.