Verilerimiz gerçekten güvende değil mi? Bu konuyu bizzat akademisyenlere de sordum ancak net bir görüş birliği yok. Kimisi verilerin satıldığını söylerken, kimisi de "Google bizim bilgilerimizi ne yapacak ki?" diyor. Ayrıca Gemini, ChatGPT ve Grok gibi yapay zekâ hizmetlerinin kullanıcı verilerini satmadığını söyleyenler de var.

Bu kadar farklı görüş duyunca ben iki arada bir derede kalıyorum. Bu yüzden kafam karıştı ve size de sormak istedim.

Bence satmıyor, kendi hizmetlerini geliştirmek için kullanıyor. Sen Xiaomi veya Samsung marka akıllı saat de kullansan dolaylı yoldan Google Fit üzerinden adamlara sağlık bilgilerini ve metabolizma davranışlarını vermiş oluyorsun zaten. İlla Google ürünü kullanmana gerek yok. Adamlar artık sektörde standart oldu.

Google'ın onlarca hatta yüzlerce alt hizmetleri var bunları kendi elde ettiği ücretsiz veriler ile eğittiği veya geliştirdiği zaman ciddi derecede kâr elde etmiş oluyor zaten. Google kendi kendini besliyor.

Yani milyon dolarlık şirket senin benim verilerimi mi satacak? :hehehe:
Başka firmalar tüm tapuları devretse yine Google'ı besleyemezler işin bu kısmı da var dünyadaki milyarlarca Android telefon, WearOS saat ve Google Fit veya Google Hizmetleri senkronizasyonu yapan giyilebilir cihazlar sayesinde tüm hizmetlerini geliştirebilecek verileri ücretsiz elde etmek varken neden başkasından veri alıp satarsın ki değil mi :D

Yani bu verileri satmak yerine kendi hizmetlerini geliştiriyor ve bu sayede sektörün lideri konumunda şuan.

Başka firmalar tüm tapuları devretse yine Google'ı besleyemezler işin bu kısmı da var dünyadaki milyarlarca Android telefon, Wear OS saat ve Google Fit veya Google Hizmetleri senkronizasyonu yapan giyilebilir cihazlar sayesinde tüm hizmetlerini geliştirebilecek verileri ücretsiz elde etmek varken neden başkasından veri alıp satarsın ki değil mi :D

Yani bu verileri satmak yerine kendi hizmetlerini geliştiriyor ve bu sayede sektörün lideri konumunda şu an.

Verileri satmıyor ama kullanıyor. Senin verini de fotoğrafını da 13-14 yaşındaki panelci çocuklar erişiyor zaten. İnsanlar bence kendini fazla önemsiyor; kim benim fotoğrafımı, verimi ne yapsın? Hayır, bir de söz konusu Google :rofl::rofl:.

@EDCrasher Google Fotoğraflar'ını satacak kardeşim koş yetiş sattırma başkasına yoksa önce ben satın alacağım o değerli fotoğrafını ve verilerini. :rofl:

Vallahi milyon dolar da olsa senin fotoğraflarının, verilerinin pek işe yarayacağını sanmıyorum. Şahsen ben para verip almazdım.:hehehe:
Yapay zeka kendi kendine gelişmedi. Sizin, bizim önemsiz dediğimiz verilerimiz sayesinde gelişti.

@EDCrasher Google Fotoğraflar'ını satacak kardeşim koş yetiş sattırma başkasına yoksa önce ben satın alacağım o değerli fotoğrafını ve verilerini. :rofl:
Konunun benle alakasını da söyler misin?

Yapay zekâ kendi kendine gelişmedi. Sizin, bizim önemsiz dediğimiz verilerimiz sayesinde gelişti.

Olması gereken? Buna bir itirazın mı var ki yani senin verilerin kullanılmayacak arama geçmişin vs vs. ama yapay zekâ oluşacak. Of insanlar çok şey istiyor gerçekten. Bence siz kendinizi fazla önemli görüyorsunuz. Google dediğin şirketin gözünde senin bir önemin var mı ya da benim? Yok öyle bir şey unut onu.

Verileri satmıyor ama kullanıyor. Senin verini de fotoğrafını da 13-14 yaşındaki panelci çocuklar erişiyor zaten. İnsanlar bence kendini fazla önemsiyor; kim benim fotoğrafımı, verimi ne yapsın? Hayır, bir de söz konusu Google :rofl::rofl:.
Satsa bile asıl önemli olan güvenilir bir ortağa satılması. Apple'ın TATA ile işbirliği yapıp tüm verileri sızdırması gibi mesela. Sen verini kimseye satmasan bile o veriyi koruyamadıktan sonra önemi kalmıyor. Bak Apple hiçbir şeyi satmadı ama firmaya ait binlerce farklı dosya ele geçirildi.

Google burada bana göre en güvenilir ortaklardan biri. İşini aşırı titizlikle yönetiyor. Onlarca dava ve onlarca mahkeme soruşturmasına rağmen kimse Google'ı kesin bir yargı ile suçlayamıyor. Hakim kararına bağlı olarak kaybediyor adamlar.