Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Cep telefonumda uzun süre önce beta sürecindeki/deneysel Google Flags'ı aktif etmiştim.
Niyetim sekme gruplandırmaktan yararlanmaktı ama son zamanlarda bu özellik sapıttı.

Eskiden sekme grubu içerisinde tek sayfa kalınca tek sekme olarak gösteriyordu, şimdi ise gruplandırma içerisinde tek sekme şeklinde kalıyor ve düzelmiyor.

Eskiden tek sayfa kalınca sekme grubunu otomatik olarak iptal ederek normal sayfa gibi gözüküyordu:
Screenshot_20240717-022632_Chrome.webp

Şimdi ise bu şekilde kalıyor ve sekme grubunu iptal etmeden düzelmiyor:
Screenshot_20240717-022522_Chrome.webp
Screenshot_20240717-022533_Chrome.webp

Bunun için yapabileceğim bir şey var mı?

Çözüm
Flags ayarlarını kurcaladım ama bununla ilgili bir şey bulamadım.

Sanırım sonunda işe yarar bir ayar buldum: #android-tab-group-stable-ids.

1721174953237.webp

(Kaynak)
Bu ayarı devre dışı bıraktım (Disabled) ve eski davranış geri geldi: Artık sekme grubu tek sekme içeremiyor sanırım. Ayarın tam doğru çalışabilmesi için Chrome'u telefonun uygulama tepsisinden kapatıp geri açtım. Yalnızca kendini yeniden başlatması yeterli olmamıştı, o yüzden.

Öncesinde güzel arama yapamamışım demek. : )
Eskiden tek sayfa kalınca sekme grubunu otomatik olarak iptal ederek normal sayfa gibi gözüküyordu:

Bu dediğinizi ben de çok iyi hatırlıyorum. Davranış değişikliğini garipsemiştim.

Şimdi ise bu şekilde kalıyor ve sekme grubunu iptal etmeden düzelmiyor:

Bahsettiğiniz işlem sekmeye basılı tutup sağ üstten menüyü açıp ilgili seçeneği seçmekse daha pratik bir yöntem olarak şunu denedim ve çalıştı: Sekmeye basılı tutup aşağıdaki "Sekmeyi kaldır ve grubu sil" bölgesine sürükledim. Aşağıda ekran görüntüsü paylaştım.

1721173795791.webp

Bunun için yapabileceğim bir şey var mı?

Tek sekme kalınca grubu otomatik silme davranışının nasıl sağlanacağını ben de bilemedim.

Bahsettiğiniz işlem sekmeye basılı tutup sağ üstten menüyü açıp ilgili seçeneği seçmekse daha pratik bir yöntem olarak şunu denedim ve çalıştı: Sekmeye basılı tutup aşağıdaki "Sekmeyi kaldır ve grubu sil" bölgesine sürükledim. Aşağıda ekran görüntüsü paylaştım.

Dediğiniz işlemi uyguladım ve çalıştı ama aradığım şey tek sekme kaldığında sekme grubunu otomatik olarak iptal etmesi.

Chrome güncellemesinden sonra başladı bu problem, acaba geri bildirim falan mı yollasak ne yapsak?

1721174953237.webp

(Kaynak)
Bu ayarı devre dışı bıraktım (Disabled) ve eski davranış geri geldi: Artık sekme grubu tek sekme içeremiyor sanırım. Ayarın tam doğru çalışabilmesi için Chrome'u telefonun uygulama tepsisinden kapatıp geri açtım. Yalnızca kendini yeniden başlatması yeterli olmamıştı, o yüzden.

Çözüm

Bahsettiğin özelliği kapatınca düzeldi artık, tek sekme kalınca grup görünümünü iptal ediyor.
Araya kaynamıştır. 😂