DuckDuckGo Bing kullanıyor mu? Evet, kullanıyor ama buradaki mevzu o değil. Startpage, evet, Google kullanıyor ama arama sonucunun kalitesini isterseniz bir karşılaştırın, hangisi daha iyi, kendiniz karar verin. Google, arama sonuçlarını ücreti mukabilinde öne çıkarma yaptığını biliyoruz. Buyur, kullanmak istersen kullan; alternatif sunuyoruz, kötüyü kullansan bile umrumda değil.
Senin dar alan dediğin alan, hem gizlilik hem de arama sonucu kalitesi olarak Google'dan kat ve kat daha iyi. Bırakın şu saçma argümanı artık, insanın canını sıkmaya başlıyor. Gizlilik konusundaki saçma argümanınız... DuckDuckGo önerme sebebim gizlilik değil. TC kimlik bilgilerim her yerde dolanıyor, bunlar dolansa ne olur diyen adamada veri nedir, neden önemlidir, anlatmakla uğraşacak değilim. Buradaki konu arama motorunun kalitesi. Şurada sakin sakin otururken beni gene strese sokmaya başardınız, ya tebrik ediyorum. Ve başka bir şey demiyorum, gerçi ona kalsak neyse, isminden bile bu konuya yazmak benim hatam oldu.