Makaleler
6
Beklenen özellikler;
6.3 inç LTPO OLED ekran (daha ince çerçeve)
Google tensor G6 çip (2nm olabilir)
256/512 GB depolama 12 GB RAM.
5000 mAh batarya.

20260330_180602.webp

20260330_180605.webp

6.3 inç kasaya 5000 mAh batarya sığdıracak mühendisliği Google yapabilirse tensor g6'nın ısınma sorununu çoktan çözmüş olmaları gerekirdi. Kağıt üzerindeki veriler güzel duruyor ama Google'ın verimlilik sicili ortadayken bu batarya ve çip ikilisi bana biraz hayal satmak gibi geldi. Tasarım zaten pixel 9 serisinin aynısı, radikal bir değişim yok. Umarım g6, Samsung dökümünden tamamen kurtulup TSMC tarafına geçtiğinde bu vaatlerin bir karşılığı olur.

6.3 inç kasaya 5000 mAh batarya sığdıracak mühendisliği Google yapabilirse tensor g6'nın ısınma sorununu çoktan çözmüş olmaları gerekirdi. Kağıt üzerindeki veriler güzel duruyor ama Google'ın verimlilik sicili ortadayken bu batarya ve çip ikilisi bana biraz hayal satmak gibi geldi. Tasarım zaten pixel 9 serisinin aynısı, radikal bir değişim yok. Umarım g6, Samsung dökümünden tamamen kurtulup TSMC tarafına geçtiğinde bu vaatlerin bir karşılığı olur.

Pixel 10 4970 mAh. Yani 5000 mAh yapmak çok zor olmamalı.
Tensor G5 çöptü g6'da 2nm ile gelirse biraz daha iyi olabilir. Tasarım pixel 9 ve 10'dan biraz farklı ama imza tasarımından gidiyor.
Tensor G5 ile TSMC tarafına geçmişlerdi. Çok da farklı bir şey olmadı. Hatta Samsung foundry şu an çok daha iyi noktaya gidiyor.

Bilmediğimden soruyorum Google cihazların bizim ülkemizde resmi satışa gelme ihtimali yok mu?

İmkansıza yakın.

Bilmediğimden soruyorum Google cihazların bizim ülkemizde resmi satışa gelme ihtimali yok mu?
Google'ın Türkiye pazarı umrunda değil. Yıllardır aynı muhabbet dönüyor ama adamlar ne servis ne de resmi garanti için bir adım attı. 5G'ye geçiyoruz, yine de resmi olarak geleceklerine dair en ufak bir emare yok. Kısacası bu cihazlar bizim için sadece yurt dışından getirip kayıt ücretiyle uğraşacağımız bir şey olmaktan öteye geçmez. Resmi satış beklentisi tamamen hayal.

Google için Türkiye yüksek operasyonel maliyet, ağır vergiler ve iPhone hakimiyeti demek. Bu riskin altına girip servis ağı kurmayı karlı bulmuyorlar. Yarın 5G'ye geçsek bile, adamlar kar edemeyecekleri masaya oturmuyor olay tamamen duygusal bence

Google'ın Türkiye pazarı umurunda değil. Yıllardır aynı muhabbet dönüyor ama adamlar ne servis ne de resmi garanti için bir adım attı. 5G'ye geçiyoruz, yine de resmi olarak geleceklerine dair en ufak bir emare yok. Kısacası bu cihazlar bizim için sadece yurt dışından getirip kayıt ücretiyle uğraşacağımız birer hobi objesi olmaktan öteye geçmez. Resmi satış beklentisi tamamen hayal.

Google için Türkiye yüksek operasyonel maliyet, ağır vergiler ve iPhone hakimiyeti demek. Bu riskin altına girip servis ağı kurmayı karlı bulmuyorlar. Yarın 5G'ye geçsek bile, adamlar kar edemeyecekleri masaya oturmuyor olay tamamen duygusal bence.

Pazar payları düşük uğraşmazlar.