Bugün yeğenimin tablette Play Store üzerinden sözde cihaz koruma uygulaması olduğunu gördüm ve gereksiz bulup sildim. Lakin uygulamayı sildikten sonra cihaz durduk yere reklam vermeye başladı. Adware olduğunu anlayıp tarattım ve adware bulunup silindi. Peki Play Store sözde koruma amaçlı konulan ama alttan alta sisteme adware sızdıran bu uygulamaları denetliyor mu?

Benim anladığım, uygulamanın cihazı kendi eklediği virüsten koruyup kullanıcıya bak cihazını koruyorum mesajı vermesi. Alçakça bir hareket yani.

Bazı uygulamalar standartlara uydukları için direk mağazaya ekleniyor ve Play Protect tarafından güvenli sayılıyor fakat detaylı bir denetleme asla yok. Bilgisiz bir kullanıcı çok kolay bir şekilde RAM arttırıcı, hafıza temizleyici gibi uygulamalar ile sisteme virüs sokabilir.

Bazı uygulamalar standartlara uydukları için direk mağazaya ekleniyor ve Play Protect tarafından güvenli sayılıyor fakat detaylı bir denetleme asla yok. Bilgisiz bir kullanıcı çok kolay bir şekilde RAM arttırıcı, hafıza temizleyici gibi uygulamalar ile sisteme virüs sokabilir.
Onun için Kaspersky derin uykuda, ayda 1 taratırım ne olur ne olmaz.

Onun için Kaspersky derin uykuda ayda 1 taratırım ne olur ne olmaz.
Ayrıca Google Play Protect sadece Google Play'deki uygulamaları taramaz, dış kaynaklardan indirilen uygulamaları da tarar. Bir nevi "bizden zarar gelmez kardeşim, diğerlerine bakalım biz" diyor kendisi.