Çok kötü yapıyor. Onlarca markanın olduğu alanda en küçük farklar bile affedilemez. Tensor G4 en başından Samsung üretimi olarak başarısızlığını ortaya koydu, diğer Tensor'ler gibi. Gelecekteki testler sadece durumun vehametini gözler önüne serecek.
Hayır, ''çok kötü'' falan yapmıyor kesinlikle. Exynos 2400'te bunu kanıtlar niteliğinde, eğer TSMC ile Samsung'un arasında 3-4 yıl önceki gibi fark olsaydı, o zaman sizin dediğiniz gibi ''affedilemez'' farklar olurdu. Samsung'un 5nm'sinin TSMC'nin 7nm'sinden, Samsung'un 14nm'sinin TSMC'nin 16nm'sinden daha kötü olduğu zamanlardaki farktır affedilemez olan fark. Şu an 4nm 4LPP+, TSMC'nin N5P'sinden daha iyi, bu da onu N4 ayarına scaleler.

İşlemcinin Samsung'un elinden çıkması ve TSMC'nin elinden çıkması arasındaki fark, elinizde alev topu mu yoksa telefon mu tutacağınız anlamına geliyor.
Yine çok talihsiz bir yorum, takelerinizin alayı hurafe. Madem durum böyle, Exynos 2400 ne için A17'den daha güçlü olup daha verimli, ne için 8 Gen 3'ten sadece %4 güçsüz olup fazladan 1 watt yakıyor? Nerde alev topu, 1 watt ne zamandan beri el yakıcı sıcaklık üretiyor? TSMC'yi overwanklemeye devam ediyorsunuz.

Isıl hakları ile termal kütlesi çok kısıtlı olup direkt temas halinde olduğunuz ve aktif soğutmanın pratik olarak mümkün olmadığı cihazlarda 1% fark bile fark eder. İstediğiniz kadar ölçeklendirebilirsiniz, akıllı yüzükten dev binalar içerisindeki veri merkezlerine kadar.
Elimize gelen cihazlar ile zerre alakası olmayan, teorik verileri paylaşacaksak base 4LPP'den dolayı G3'ü 8 Gen 3'ten daha verimli olarak kabul ederim. :D

8 Gen 2, A17'den daha kötü bir düğüme sahip fakat GPU'da 8 Gen 2'nin 8W'da yapabildiğini A17 12W'da yapamıyor, şimdi sizin bakış açınıza göre TSMC'nin 3nm'sinden çıkan işlemcilerin alev topu olup utanç verici olması lazım, çünkü Tensor'lerden yola çıkarak böyle öz güvenli bir tümevarım yapabiliyorsunuz (8 Gen 2 N4P kullanıyor, A17 ise N3B.)

Mesajı sonradan düzenlemişsiniz, bu kısmı görmemiştim. Geekbench 6, bütün çekirdekleri aynı anda çalıştırır fakat %100'ünü kullandırtmaz, sistem kütüphaneleri de dahil değildir buna. Geekbench 5 ise bütün çekirdekleri teker teker tam güçte test eder ve sistem kütüphanelerini de kullanır. Bu nedenle Geekerwan gibi editörlerde Geekbench 5'i referans almakta. Üstte sizlere Geekbench 5'te crude güç ve güç tüketimi tablosunu paylaştım. Ayrıca, Geekbench 6'yı kullansak dahi Exynos 2400 ve A17 arasındaki %21'lik GPU farkı, üstte paylaştığınız Geekbench 6 skorlarındaki %6 farkı kapatacaktır.

Hayır, ''çok kötü'' falan yapmıyor kesinlikle. Exynos 2400'te bunu kanıtlar niteliğinde, eğer TSMC ile Samsung'un arasında 3-4 yıl önceki gibi fark olsaydı, o zaman sizin dediğiniz gibi ''affedilemez'' farklar olurdu. Samsung'un 5nm'sinin TSMC'nin 7nm'sinden, Samsung'un 14nm'sinin TSMC'nin 16nm'sinden daha kötü olduğu zamanlardaki farktır affedilemez olan fark. Şu an 4nm 4LPP+, TSMC'nin N5P'sinden daha iyi, bu da onu N4 ayarına scaleler.
Kötü yaptığını siz de biliyorsunuz. 16 Watt çeken bir işlemci arasındaki fark bir Watt oynasa 6%'lık fark atıyor. Herkes TSMC'ye üretim yaptırıyor, madem Samsung node'u çok iyi de herkes niye TSMC'ye üretim yaptırıyor?

Google Tensor G5'de TSMC üretimine geçecek, Intel 15. nesilde Tamamen TSMC'ye geçecek. Günümüzdeki bütün çip firmaları Apple, Qualcomm, AMD, NVIDIA, Mediatek yani hangi firmaya bakarsan bak TSMC üretimi.
Yine çok talihsiz bir yorum, takelerinizin alayı hurafe. Madem durum böyle, Exynos 2400 ne için A17'den daha güçlü olup daha verimli, ne için 8 Gen 3'ten sadece %4 güçsüz olup fazladan 1 watt yakıyor? Nerde alev topu, 1 watt ne zamandan beri el yakıcı sıcaklık üretiyor? TSMC'yi overwanklemeye devam ediyorsunuz.
Değil. Samsung'un işlemcisi sağlam olsaydı Ultra'ya da koyar Qualcomm'u kullanmazdı.
Elimize gelen cihazlar ile zerre alakası olmayan, teorik verileri paylaşacaksak base 4LPP'den dolayı G3'ü 8 Gen 3'ten daha verimli olarak kabul ederim. :D
Kabul et sen. Samsung'un fabrikasından her çıkan işlemcinin rezalet olduğunu herkes biliyor zaten.
8 Gen 2, A17'den daha kötü bir düğüme sahip fakat GPU'da 8 Gen 2'nin 8W'da yapabildiğini A17 12W'da yapamıyor, şimdi sizin bakış açınıza göre TSMC'nin 3nm'sinden çıkan işlemcilerin alev topu olup utanç verici olması lazım, çünkü Tensor'lerden yola çıkarak böyle öz güvenli bir tümevarım yapabiliyorsunuz (8 Gen 2 N4P kullanıyor, A17 ise N3B.)
Qualcomm'un uzun zamandır GPU'da daha iyi olduğu bilinen gerçek. Bu Qualcomm'un tasarımdaki başarısı, Apple'ın başarısızlığıdır. İki işlemci de TSMC üretimidir. İkisi de Samsung dügümüyle üretilseydi şu anki hallerinden daha berbat olacaktı.
Mesajı sonradan düzenlemişsiniz, bu kısmı görmemiştim. Geekbench 6, bütün çekirdekleri aynı anda çalıştırır fakat %100'ünü kullandırtmaz, sistem kütüphaneleri de dahil değildir buna. Geekbench 5 ise bütün çekirdekleri teker teker tam güçte test eder ve sistem kütüphanelerini de kullanır. Bu nedenle Geekerwan gibi editörlerde Geekbench 5'i referans almakta. Üstte sizlere Geekbench 5'te crude güç ve güç tüketimi tablosunu paylaştım. Ayrıca, Geekbench 6'yı kullansak dahi Exynos 2400 ve A17 arasındaki %21'lik GPU farkı, üstte paylaştığınız Geekbench 6 skorlarındaki %6 farkı kapatacaktır.
Geekerwan artık Samsung'a yer vermiyor bile videolarında. Çin kanalını taki ediyorum ve bütün videoları silip süpürdüm. Exynos 2100-2200'ün ötesinde işlemci görmedim chartlarında.

1723893848_Googleun-En-Ust-Seviyedeki-Pixel-9-Pro-XLinde-Calisan-Tensor.jpg

Google, geçtiğimiz günlerde Pixel 9 serisinde kullanılan yeni Tensor G4 çipini tanıtmıştı. Bu yeni işlemcinin ilk kıyaslama sonuçları paylaşıldı. Karşılaştırma testleri, Tensor G4 çipinin verimlilik çekirdeklerinin ısı nedeniyle 0.57 GHz’e kadar düştüğünü ortaya koydu. Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL ve Pixel 9 Pro Fold modelleri, bu yıl buhar odası soğutma sistemiyle donatıldı ancak…

Devamını Oku: Google Tensor G4 Çipinin İlk Test Sonuçları Beklentilerin Altında Kaldı
Kaynak: Techolay
Snapdragon 810 Reboot :)

Yazılımsal olarak soğutacaklar ve Custom ROM gibi olaylarda cihaz yanacak.

Belki sistemi hafif tutarlarsa oradan az bir fark ile geçecektir rakiplerini. Exynos 7420'nin daha iyi olup, S6'nın yazılımının rezil olması nedeniyle Z5 gibi SD810 yanan işlemcili ancak yazılımı eksiksiz olan cihazların geçmesi gibi.

Kötü yaptığını siz de biliyorsunuz. 16 Watt çeken bir işlemci arasındaki fark bir Watt oynasa 6%'lık fark atıyor. Herkes TSMC'ye üretim yaptırıyor, madem Samsung node'u çok iyi de herkes niye TSMC'ye üretim yaptırıyor?

Google Tensor G5'de TSMC üretimine geçecek, Intel 15. nesilde Tamamen TSMC'ye geçecek. Günümüzdeki bütün çip firmaları Apple, Qualcomm, AMD, NVIDIA, Mediatek yani hangi firmaya bakarsan bak TSMC üretimi.

Değil. Samsung'un işlemcisi sağlam olsaydı Ultra'ya da koyar Qualcomm'u kullanmazdı.

Kabul et sen. Samsung'un fabrikasından her çıkan işlemcinin rezalet olduğunu herkes biliyor zaten.

Qualcomm'un uzun zamandır GPU'da daha iyi olduğu bilinen gerçek. Bu Qualcomm'un tasarımdaki başarısı, Apple'ın başarısızlığıdır. İki işlemci de TSMC üretimidir. İkisi de Samsung dügümüyle üretilseydi şu anki hallerinden daha berbat olacaktı.

Geekerwan artık Samsung'a yer vermiyor bile videolarında. Çin kanalını taki ediyorum ve bütün videoları silip süpürdüm. Exynos 2100-2200'ün ötesinde işlemci görmedim chartlarında.

Samsung, Android Apple'dır. İkiside ortaya dandik bir şey koysa bile Samsung, Apple diye alanlar çıkar. Apple gibi rezil üretimleri ve cihazları vardır.

Samsung üretimi ekran vs. alınır ancak mikroişlemci alınmaz!

Apple ve Samsung'un o kadar rezil cihazları vardır ki ilk etapta fark etmezsiniz ancak ileride fark edebilirsiniz. Mesela amiral gemisi cihazları çöp eden Apple ve amiral gemisine dasdandirik yazılım koyan Samsung ile bir fark göremiyorum.

Samsung veya Apple'nin adı geçen bir işlemciyi savunmaya gerek yok. Ha dediğim üretimi anlamında, Bionic serisi işlemciler çok güzel mesela.

Son düzenleme:
1724148572093.webp

Geçenlerde açtığım Samsung övme konuma bunu da eklemek lazım aslında. Adamlar 24 yıldır SoC üretimi yapıyorlarmış ufaktan. 0.25 um = 250 nm. Nereden nereye... 2000 yılında ilk 250 nanometre üretimi yapmaya başlamışlar ama zamanında rakibinin çok gerisindeymiş üretim süreci olarak.

TSMC ise 1987 yılında kuruluyor, yani aralarında 13 yıllık bir fark var. Geride olması normal, 1999 yılında ilk 130 nm üretimi yapıyor. Arada çağ farkı var ki 13 yıllık bir farktan bahsediyoruz.

O zamanlardaki nm azalışı gerçekten geometrik bir azalıştı ve etkisi çok bariz görülüyordu işlemcilerde ve anlamı büyüktü. Günümüzde tek başına bir anlam ifade etmemeye başladı, çünkü nanometrenin düşüş oranı aşırı azaldı. Zaten teorik limite gelmek üzereler artık. Hidrojen atomu 0.5 nanometre civarı bir şeydi.

Google'ın üretim için Samsung'u tercih etmesinin potansiyel sebepleri şunlar olabilir, tahmin:

1. TSMC'nin sipariş yoğunluğu (işin içine Intel de girecek malum).
2. TSMC ve Samsung arasındaki toplu sipariş indirimleri farkı.
3. Google'ın önden TSMC node'undan çıkacak işlemcilerin termal başarımını hesaplamaları ve Samsung ile arasındaki farkın kayda değer bir fark olmadığını görmeleri.
4. İşlemci dizaynlarının daha üstün bir üretim sürecinden geçmeye değecek komplekslikte olmaması, üretim sonucunda çıkacak sonucun rakiplerine göre geride olacağının bilinmesi ve bu sebepten ek masraf çıkarmak istememeleri. (Tensor hakkında detaylı bilgim yok ki haberde beklenenlerin altında kaldı yazıyor, eğer cidden böyle ise)
5. Samsung ile çalıştıklarında daha özgür işlemci dizaynı yapabilme olanakları...

1724149679259.webp

Bu tabloda yıl bazlı olarak TSMC'nin müşterilerini görüyorsunuz. Burada Google direkt yok. Sebebini de anlamak zor değil. Intel'i ilerleyen süreçte daha yüksek bir oranda göreceğiz bu arada.

Her halükarda üretim süreci olarak TSMC'nin çok daha köklü bir firma olmasının getirileri var, ek olarak Samsung'un üretim pazarına girmesi de rekabet açısından çok sevindirici. Umarım ki üretim süreçlerini daha da geliştirirler. Geçen bu adamlar için tüm Dünya'yı üretiyorlar demiştim, az bile söylemişim. Tüm galaksiyi üretiyorlar artık.

Sanırım anlamakta gerçekten güçlük çekiyorsunuz, ben 1-2 haftadır aynı şeyleri yazmaktan yoruldum. Bu yazdığınıza göre benim Samsung'un, TSMC'den daha iyi bir yarı iletken üreten firma olduğunu iddia etmem falan lazım herhalde. Bilmem farkında mısınız ama siz Samsung Foundry hakkında ürettiği her işlemci istisnasız sobadır dediniz; bu iddianızı ise 8 Gen 3 ile Exynos 2400 arasındaki %4'lük güç farkına karşılık sadece artan 1 watt güç tüketimi çürütüyor, size Exynos 2400'ün kullandığı 4LPP+'ın, 8 Gen 3'ün kullandığı N4P'den daha iyi olduğunu kimse söylemedi. Samsung Foundry'ın CEO'sununun değişmesiyle beraber yapılan inanılmaz yatırımlar üzerinden henüz 2 yıl geçti ve yarı iletkenler için 2 yılın yetersiz olduğu aşikardır. Bu durumda bile TSMC'nin en iyi 5nm düğümünden daha iyi bir 4nm üretebildiler. 4LPP+ henüz başlangıç bile değildi, bütün yatırımlar Samsung'un da Dream Chip olarak adlandırdığı Exynos 2500'ün geçeceği 3nm 3GAP bandında yönelik. Hakkında ''3nm'de sorun yaşadı'' gibi çıkan haberleri de bizzat reddetti zaten Samsung.
AMD, Zen 5C işlemcileri için Exynos 2400'ün üretildiği 4LPP+'dan sipariş aldı. Ayrıca bu dedikleriniz sadece TSMC'nin Samsung'tan daha iyi olduğunu kanıtlar, Samsung'un ''rezalet'' olduğununun ispatı değildir kesinlikle.

Video yapmaması hiçbir şey kanıtlamaz, Exynos 2400'ün ilk çıktığı zamanlardan 3-4 ay sonraki videolarına bakacak olursanız bile yorumlarda hala Exynos 2400 videosu isteyen tonla kullanıcı görebilirsiniz, Geekerwan'ın Samsung videosu yapmama sebebi belirsiz ancak 2400'ü test edip verilerini sitesinde paylaştı.

O halde bana 4LPP ve 4LPP+'ın ''rezalet'' PPA değerlerini de paylaşabilirsiniz, bekliyorum.

Sanırım anlamakta gerçekten güçlük çekiyorsunuz, ben 1-2 haftadır aynı şeyleri yazmaktan yoruldum. Bu yazdığınıza göre benim Samsung'un, TSMC'den daha iyi bir yarı iletken üreten firma olduğunu iddia etmem falan lazım herhalde. Bilmem farkında mısınız ama siz Samsung Foundry hakkında ürettiği her işlemci istisnasız sobadır dediniz; bu iddianızı ise 8 Gen 3 ile Exynos 2400 arasındaki %4'lük güç farkına karşılık sadece artan 1 watt güç tüketimi çürütüyor, size Exynos 2400'ün kullandığı 4LPP+'ın, 8 Gen 3'ün kullandığı N4P'den daha iyi olduğunu kimse söylemedi. Samsung Foundry'ın CEO'sununun değişmesiyle beraber yapılan inanılmaz yatırımlar üzerinden henüz 2 yıl geçti ve yarı iletkenler için 2 yılın yetersiz olduğu aşikardır. Bu durumda bile TSMC'nin en iyi 5nm düğümünden daha iyi bir 4nm üretebildiler. 4LPP+ henüz başlangıç bile değildi, bütün yatırımlar Samsung'un da Dream Chip olarak adlandırdığı Exynos 2500'ün geçeceği 3nm 3GAP bandında yönelik. Hakkında ''3nm'de sorun yaşadı'' gibi çıkan haberleri de bizzat reddetti zaten Samsung.
Samsung Exynos 2200 böyle olacak, 2300 şöyle iyi olacak derken de aynı şeyleri söylüyordu. Exynis 2400'ü en son en iyi cihazına koymaması zaten işlemcilerinin ve üretimlerinin iyi olmadığını gösteriyor.
AMD, Zen 5C işlemcileri için Exynos 2400'ün üretildiği 4LPP+'dan sipariş aldı. Ayrıca bu dedikleriniz sadece TSMC'nin Samsung'tan daha iyi olduğunu kanıtlar, Samsung'un ''rezalet'' olduğununun ispatı değildir kesinlikle.
Bunun hakkında hiçbir bilgi bulamadım.
Video yapmaması hiçbir şey kanıtlamaz, Exynos 2400'ün ilk çıktığı zamanlardan 3-4 ay sonraki videolarına bakacak olursanız bile yorumlarda hala Exynos 2400 videosu isteyen tonla kullanıcı görebilirsiniz, Geekerwan'ın Samsung videosu yapmama sebebi belirsiz ancak 2400'ü test edip verilerini sitesinde paylaştı.
O halde bana 4LPP ve 4LPP+'ın ''rezalet'' PPA değerlerini de paylaşabilirsiniz, bekliyorum.
RDT_20240820_1451259084282732215097981.webp

RDT_20240820_1451216760875705412345123.webp

4LPP ve 4LPP+'ı göremiyorum bu grafik eğrisinde. Ayrıca Geekbench 6 skorları paylaşmakta ısrarcı olduğunuzu fark ettim, işlemci ölçeklerken neden Geekbench 6 yerine 5 kullanmanız gerektiğini daha önce yazdım. Geekbench 5'te 16 watt, 17 watt yakan SoC'lar Geekbench 6'da 12 watt, 13 watt yakıyor.

Ekran Görüntüsü (564).webp

Exynos 24006400 çoklu çekirdek17 watt
8 Gen 36700 çoklu çekirdek16 watt
Dimensity 9300+7300 çoklu çekirdek17 watt

Daha önce paylaştığım tablo ile birebir aynı, siz en üstteki işlemciye ısrarla soba diyip üretildiği fabrikaya rezil diyip hiçbir argümanınız olmamasına rağmen rezil diyip duruyorsunuz. Samsung Foundry'ın gelişiminin en büyük kanıtıdır şu tablo, 1 watt 300 derece sıcaklık üretmediğine göre sizin dediğiniz gibi kesinlikle soba falan da değil.

GPU skorunu da paylaşmışsınız, GPU hakkında şöyle bir yorumunuz var;

Samsung çizimi olup Samsung fabrikasından çıkan Exynos 2400, GFXBench'te 78 FPS verip 13 watt yakıyor, A17 Pro ise 64 FPS verip 11,5 watt yakıyor, burada söz konusu verimsizlik, CPU'daki 8 Gen 3 ve Exynos 2400 arasındaki çok daha fazla olup, Dimensity 9300 ve 8 Gen 3 arasındaki verimsizlikten de daha fazla olmaktadır. Fakat ne için sadece Exynos 2400 el sobası oluyor? Cevabı vereyim, ısrarla devam ettirdiğiniz kalıplaşmış safsatalara göre. Burada ne Exynos'a, ne de Samsung Foundry'a çok iyi diyen var ancak ne sizin abarttığınız kadar kötüler ne de eskisi gibi kötüler, halihazırda ikisi de azımsanmayacak bir ilerleme katediyor.

Ekran Görüntüsü (565).webp

Son düzenleme:
4LPP ve 4LPP+'ı göremiyorum bu grafik eğrisinde. Ayrıca Geekbench 6 skorları paylaşmakta ısrarcı olduğunuzu fark ettim, işlemci ölçeklerken neden Geekbench 6 yerine 5 kullanmanız gerektiğini daha önce yazdım. Geekbench 5'te 16 watt, 17 watt yakan SoC'lar Geekbench 6'da 12 watt, 13 watt yakıyor.

Eki Görüntüle 76222

Daha önce paylaştığım tablo ile birebir aynı, siz en üstteki işlemciye ısrarla soba diyip üretildiği fabrikaya rezil diyip hiçbir argümanınız olmamasına rağmen rezil diyip duruyorsunuz. Samsung Foundry'ın gelişiminin en büyük kanıtıdır şu tablo, 1 watt 300 derece sıcaklık üretmediğine göre sizin dediğiniz gibi kesinlikle soba falan da değil.

GPU skorunu da paylaşmışsınız, GPU hakkında şöyle bir yorumunuz var;

Samsung çizimi olup Samsung fabrikasından çıkan Exynos 2400, GFXBench'te 78 FPS verip 13 watt yakıyor, A17 Pro ise 64 FPS verip 11,5 watt yakıyor, burada söz konusu verimsizlik, CPU'daki 8 Gen 3 ve Exynos 2400 arasındaki çok daha fazla olup, Dimensity 9300 ve 8 Gen 3 arasındaki verimsizlikten daha az olmaktadır. Fakat ne için sadece Exynos 2400 el sobası oluyor? Cevabı vereyim, ısrarla devam ettirdiğiniz kalıplaşmış safsatalara göre. Burada ne Exynos'a, ne de Samsung Foundry'a çok iyi diyen var ancak ne sizin abarttığınız kadar kötüler ne de eskisi gibi kötüler, halihazırda ikisi de azımsanmayacak bir ilerleme katediyor.

Eki Görüntüle 76228
Hala anlamamakta ısrar ediyorsun. Hem Samsung'un kendi ürettiği hem de başkalarının fason olarak ürettirdiği işlemcilerin grafikleri belli. TSMC üretimi hem Mediatek 9300+'ın hem de SD 8 Gen 3'ün gerisine düşmüş. Geekbench 5 konusundaki ısrarınız safsatadan başka bir şey de değil. Şimdi gidip Geekerwan'ın sayfasında güncel Geekbench 5 testleri var mı diye. Bunun haricinde Hem Geekbench 5'in testlerinde hem de Geekbench 6'nın teslerinde A17 Pro, SD 8 Gen 3 ve Dimensity 9300+ işlemcileri Exynos 2400'ü ezip geçiyor.

Screenshot_20240820_153557_Chrome.webp
Screenshot_20240820_153622_Chrome.webp

Samsung el sobası bütün modern TSMC işlemcilerden hem yüksek güç çekip hem de daha az performans veriyor. Ne GB6 ne de GB5 fark ediyor.

Screenshot_20240820_154011_Chrome.webp

Samsung'un hezimeti GPU'da da devam ediyor. A17 Pro bayağı geri düşmüş. Ayni fabrikadan çıktıklarına göre tasarımda yetersiz kalmışlar. Snapdragon ve Dimensity gene uçmuş. Samsung gene el sobası olarak kalmış.

Son düzenleme:
Hala anlamamakta ısrar ediyorsun. Hem Samsung'un kendi ürettiği hem de başkalarının fason olarak ürettirdiği işlemcilerin grafikleri belli. TSMC üretimi hem Mediatek 9300+'ın hem de SD 8 Gen 3'ün gerisine düşmüş. Geekbench 5 konusundaki ısrarınız safsatadan başka bir şey de değil. Şimdi gidip Geekerwan'ın sayfasında güncel Geekbench 5 testleri var mı diye. Bunun haricinde Hem Geekbench 5'in testlerinde hem de Geekbench 6'nın teslerinde A17 Pro, SD 8 Gen 3 ve Dimensity 9300+ işlemcileri Exynos 2400'ü ezip geçiyor.

Eki Görüntüle 76231Eki Görüntüle 76232

Samsung el sobası bütün modern TSMC işlemcilerden hem yüksek güç çekip hem de daha az performans veriyor. Ne GB6 ne de GB5 fark ediyor.

Eki Görüntüle 76234
Samsung'un hezimeti GPU'da da devam ediyor. A17 Pro bayağı geri düşmüş. Ayni fabrikadan çıktıklarına göre tasarımda yetersiz kalmışlar. Snapdragon ve Dimensity gene uçmuş. Samsung gene el sobası olarak kalmış.
Güzel dostum yukarıda paylaştığın grafikleri alıntı yaptığın mesajımda açıkladım zaten. Exynos 2400, 8 Gen 3'ten %4 güçsüz olup fazladan 1 watt yakıyor. Bu mu el sobası? Bu mu rezalet döküm? Tekrar yazıyorum, kimse Exynos'a ve Samsung Foundry'a çok iyi demiyor ancak senin abarttığın kadar absürt derecede kötü değil, eskisi kadar hiç kötü değil. Halihazırda ciddi yatırımlar yapıyor, 4LPP+ özel bir düğüm bile değil. O yazdığım mesajlardan, o grafiklerden nasıl bir çıkarıma varıyorsun da Exynos'a soba diyorsun anlamakta güç. Alıp attığım grafikleri paylaşıp nasıl bambaşka bir yorum yapıyorsun anlamıyorum. 4LPP ve 4LPP+'nin rezalet olduğunu açıkla, PPA'larını paylaş dedim bana Exynos 2400'ün dediğin kadar sorun teşkil etmeyen CPU ve GPU skorlarını atıyorsun.

Bak tekrar ve tekrar yazıyorum, 6. 7. yazışım falan olacak. Exynos 2400, 8 Gen 3'ten %4 güçsüz olup fazladan 1 watt yakıyor. Buna iyi diyen yok ancak rezalet veya soba gibi söylemlerin de zerre doğruluğu yok.