Google'dan gelen "Kişisel bilgileriniz Dark Web'de bulundu" uyarısından sonra ne yapılmalı?

14381

Uzman
Böyle bir mesaj aldım Google tarafından, fark etmemişim 25 Mayıs ve 19 Ağustos tarihlerinde gelmiş bu mesaj. Mail ve şifre dışında başka bilgilerin de sızmış olabilir diyor. Ne yapmalıyım? Google şifremi değiştirdim iki aşamalı doğrulama var. Mail hesabını kapatayım mı bu hesapta kayıtlı şifreler vardı.

İki aşamalı doğrulama varsa şifreyle girdiklerinde zaten giremezler sana kod gelir. Şifreni de değiştirdiğine göre başka yapman gereken bir şey yok. Cihazlar kısmına bakabilirsin başkası var mı diye.

Başka bilgilerin sızmış derken adın gibi önemsiz bilgilerden bahsediyor.

Google tarafından geldiğine emin misin?

Evet. Baktım Google atmış hocam. canva'da da sızıntı vardı onu da ggösteriyor.

İki aşamalı doğrulama varsa şifreyle girdiklerinde zaten giremezler sana kod gelir. Şifreni de değiştirdiğine göre başka yapman gereken bir şey yok. Cihazlar kısmına bakabilirsin başkası var mı diye.

Onu nasıl yapacağım hocam? Yok giriş için hiç kod gelmedi daha. Tüm şifrelerimi değiştirmem mi gerekiyor? En az 1 şifren sızmış diyor çünkü. 2 kere de gelmesi korkutucu.

Mail şifreni değiştirdiysen sorun yok, bana da geliyor zaten. Cihazlara bakmak için Güvenlik kısmına gelip aşağı inin.

Sadece ad mıdır, korktum vallahi?

Sadece ad mıdır, korktum vallahi?
Şifren dışında mail adın ve senin adın. Şifreni değiştirdiğine göre sıkıntı yok. Mail hesabına giremezler, mail dışındaki hesaplarını çalmaları için de mail hesabına girmeleri lazım.

2 sefer mesaj gelince çok korktum hocam. Üst üste oldu ya. Sağ olun.

telefondan mı diyorsunuz. ayarlara geldim gizlilik ve güvenlik tıkladım. güvenlik geldim en alta indim yok

2 sefer mesaj gelince çok korktum hocam. Üst üste oldu ya. Sağ olun.

Telefondan mı diyorsunuz. Ayarlara geldim gizlilik ve güvenlik tıkladım. Güvenlik geldim en alta indim yok.

Mail adresini değiştirsem daha iyi olur mu bu maili kullanmayı bırakayım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…