Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Darth AMD

Başarılı
Makaleler
2
Yer
Burdur
Sistemimde M.2 SSD var. Windows bunun içinde kurulu. Ama Disk Yönetimi'ni açtığımda hep en sonda gözüküyor.
Yani Disk 0, Disk 1, Disk 2.. Diye gidiyor, en son M.2 SSD sistem diski Disk 3 gibi gözüküyor.

Bu da kullanımda biraz zorluk çıkarıyor. Her seferinde aşağıya kaydırmam gerekiyor. Halbuki Windows onun içinde kurulu.
Ben istiyorum ki bu SSD ilk sırada gözüksün.

Bunun için BIOS ayarı mı yapmalıyım?
Yoksa başka bir yöntem mi var?

1746833918170.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar sorun çözüldü. Çözümü ise hiçbir diski formatlamadan SATA modunu AHCI den RAID yaparak hallettim. O şekil başlayınca hiçbirini sistem görmedi çünkü tek kullanım olarak çalışıyor hiçbiri raid değil. Tekrardan AHCI olarak değiştirdim ve M2 SATAdan öncelikli oldu.

17468682894797925375463878719657.webp
Valla hiç dikkat etmedim, hiç de ilgimi çeken bir konu değil. Nerde nasıl gözüktüğünün, hangi sıralamada gözüktüğünün hiçbir önemi yok.
Emin olmamakla birlikte muhtemelen anakartınızdaki M2 slot yuvalarıyla alakalıdır. C diski için kullandığınız M2 ssd ilk slotta mı takılı?
1746842575659.webp

Edit: Evet yeni fark ettim çok yüksek ihtimal anakartınızdaki M2 sıralamasını takip ediyor. Çünkü benim C ve D diskim 990 PRO, F diskim ise 970 Evo Plus diski. D diskim tam GPU altına geldiği için sıcaklık fazla etkilemesin diye F diskiyle yer değiştirmiştim, sonuç olarak görev yöneticisinde de yerleri değişti.

Valla hiç dikkat etmedim, hiç de ilgimi çeken bir konu değil. Nerde nasıl gözüktüğünün, hangi sıralamada gözüktüğünün hiçbir önemi yok.
Emin olmamakla birlikte muhtemelen anakartınızdaki M2 slot yuvalarıyla alakalıdır. C diski için kullandığınız M2 ssd ilk slotta mı takılı?
Eki Görüntüle 147062

Edit: Evet yeni fark ettim çok yüksek ihtimal anakartınızdaki M2 sıralamasını takip ediyor. Çünkü benim C ve D diskim 990 PRO, F diskim ise 970 Evo Plus diski. D diskim tam GPU altına geldiği için sıcaklık fazla etkilemesin diye F diskiyle yer değiştirmiştim, sonuç olarak görev yöneticisinde de yerleri değişti.
M2 sıralaması diye bir şey mümkün değil tek slot var . Satalara öncelik veriyor.

Benim de merak ettiğim bir konu aynı şekilde benim diskim de 2. de gözüküyor. (rez)
Hiç hoş değil dimi hocam. 0 da olsa mis gibi.

BIOS'tan önyükleme sıralamasından en üste M.2 SSD'ni koymayı dene, belki diğerlerini daha önce boot ediyorsa ondan kaynaklı olabilir. Olmazsa fiziksel olarak diğer diskleri çıkart, M.2 başa geçince tekrar bağla.

Bir de diğer disklerde önyükleyici kalıntısı kalmadığına emin misin?

BIOS'tan önyükleme sıralamasından en üste M.2 SSD'ni koymayı dene, belki diğerlerini daha önce boot ediyorsa ondan kaynaklı olabilir. Olmazsa fiziksel olarak diğer diskleri çıkart, M.2 başa geçince tekrar bağla.

Bir de diğer disklerde önyükleyici kalıntısı kalmadığına emin misin?
Şuan baştan formatladım. Eski sistemden kalan Windowsu çalıştırıyordu. Tüm sata diskleri çıkardım. Birazdan tekrar takacağım. Öyle deneyeceğim işte.

Arkadaşlar sorun çözüldü. Çözümü ise hiçbir diski formatlamadan SATA modunu AHCI den RAID yaparak hallettim. O şekil başlayınca hiçbirini sistem görmedi çünkü tek kullanım olarak çalışıyor hiçbiri raid değil. Tekrardan AHCI olarak değiştirdim ve M2 SATAdan öncelikli oldu.

17468682894797925375463878719657.webp

Çözüm