Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Kayıt defterini aç.
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunServices
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunServices
Sırayla bu yollara git, kayıtların isimlerine bak. "2" ya da UUID olan bir kayıt görürsen neyi başlattığına bakarsın, gereksizse kaydı sil, yeniden başlat PC'yi.
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunServices
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunServices
Sırayla bu yollara git, kayıtların isimlerine bak. "2" ya da UUID olan bir kayıt görürsen neyi başlattığına bakarsın, gereksizse kaydı sil, yeniden başlat PC'yi.
berat_01
Başarılı
Galiba buldum.Sen en iyisi sıfırla bir daha bilmedigin programları korsan oyunları yükleme ama Windows üzerinde yapacaksan tumuyle temizle surucuyle dahil de.
Az daha PC sıfırlayıp iş alacaktık başımıza.Sen en iyisi sıfırla bir daha bilmedigin programları korsan oyunları yükleme ama Windows üzerinde yapacaksan tumuyle temizle surucuyle dahil de.
Buldum o iki tanesini. Bir tane ismi program olan var, onu da bulursak tamam.Bu yollardaki tüm kayıtları silmen senin zararına olur. Kayıtlara tek tek girdiğinde başlatılacak programların isimlerinin kayıtlarını ve uzantılarını göreceksin zaten. Üşenme ve tek tek kontrol et.
Akabinde yukarıda arkadaşların bahsettiği üzere bilgisayarında genel temizlik ve tarama yap.
Temizlik için BleachBit,
Tarama için MBAM (malware-bytes anti malware)
Son düzenleyen: Moderatör:
Dur la buldum.
Az daha PC sıfırlayıp iş alacaktık başımıza.
Buldum o iki tanesini bir tane ismi program olan car onu da bulursak tamam.
Umarim çökmez Windows.
berat_01
Başarılı
Hahaah umarım ama program isimli bir şey daha var, onu arkadaşın verdikleri ile bulamadım onu nasıl bulacağız?
Hahaah umarım ama program isimli bir şey daha var, onu arkadaşın verdikleri ile bulamadım onu nasıl bulacağız?
Dostum Regedit sıkıntı bir yer hiç uğraşma bence Windows'un kayıtları orada tutuyor bazi programlarda dahil en ufak hatada formatlık olur sen dediğim yap sıfırla tertemiz kullan bir de bütün hesaplarin şifresini değiştir ve hesaplardan çıkış yap de.
berat_01
Başarılı
Dostum Regedit sıkıntı bir yer hiç uğraşma bence Windows'un kayıtları orada tutuyor bazi programlarda dahil en ufak hatada formatlık olur sen dediğim yap sıfırla tertemiz kullan bir de bütün hesaplarin şifresini değiştir ve hesaplardan çıkış yap de.
Hocam sildim onları Görev Yöneticisi'nden gittiler.
Hocam sildim onları e Görev Yöneticisi'nden gittiler.
Sadece program adlı olan kaldı.
Hocam sildim onları Görev Yöneticisi'nden gittiler.
Yine de siz bilirsiniz ben format atardim ugrasmazdim gittigi de garanti değil.
berat_01
Başarılı
Hocam sildim onları e Görev Yöneticisi'nden gittiler.
Hallettim hocam 3 program da Görev Yöneticisi'nden gitti.
DogancanYr
Başarılı
Girmeye çalışmak ile bir şey olmuyor veya girsen bile.Yok, kör cahil de değiliz ama korsan oyunla da işim yok. Geçenlerde Dark web'e girmeye çalıştım, yediysek orada bir halt yedik.
Kurulum kalıntısı veya yanlış veri girişi yapılmış.
- Makaleler
- 3
Tümü orada olmayabiliyor. Autoruns kullanmak en mantıklısı. En basitinden shell:startup klasörü bile orada gözüküyor. Denemedim ama görev zamanlayıcı ile eklenen şeyler kayıt defterinde o kısımlara gitmiyorsa yine Autorun üzerinde görünüyordur.
Windows Görev Yöneticisi veya benzeri araçlarda "Program” adını taşıyan ya da isimsiz olarak görünen hizmetlerle karşılaşıldığı zaman bu ögeleri genellikle virüs veya tehdit olarak algılayabiliyoruz. İnternette bu başlıkta yapılan birçok yorum, kullanıcıyı daha da endişelendirecek şekilde "tehlikeli yazılım” vurguları içeriyor. Ancak bu yorumların büyük kısmı yanıltıcı olabiliyor.
"Program" adlı hizmetler gerçekten tehdit mi?
Hayır. Bu tarz hizmetler genellikle daha önce sisteminden kaldırılan yazılımlara ait başlangıç kalıntıları oluyor. Özellikle yazılımları Denetim Masası...- Barış
- autoruns hizmetleri kullanılır nasıl nasıl kullanılır program temizleme windows
- Forum: Sistem Araçları
Tümü orada olmayabiliyor. Autoruns kullanmak en mantıklısı. En basitinden Shell: Startup klasörü bile orada gözüküyor. Denemedim ama görev zamanlayıcı ile eklenen şeyler kayıt defterinde o kısımlara gitmiyorsa yine autorun üzerinde görünüyordur.
Windows Görev Yöneticisi veya benzeri araçlarda "Program” adını taşıyan ya da isimsiz olarak görünen hizmetlerle karşılaşıldığı zaman bu ögeleri genellikle virüs veya tehdit olarak algılayabiliyoruz. İnternette bu başlıkta yapılan birçok yorum, kullanıcıyı daha da endişelendirecek şekilde "tehlikeli yazılım” vurguları içeriyor. Ancak bu yorumların büyük kısmı yanıltıcı olabiliyor.
"Program" adlı hizmetler gerçekten tehdit mi?
Hayır. Bu tarz hizmetler genellikle daha önce sisteminden kaldırılan yazılımlara ait başlangıç kalıntıları oluyor. Özellikle yazılımları Denetim Masası...
- Barış
- autoruns hizmetleri kullanılır nasıl nasıl kullanılır program temizleme windows
- Forum: Sistem Araçları
Kaç defa dedik böyle kullanmak istiyormuş yapacak bir şey yok Dark webe girmeye çalışıyor bir de bilgisayardan anlamayan kişi bir bilse oranın gerçek yüzünü Tor Browser bile gizlemiyor.