Görev yöneticisindeki "Masaüstü pencere yöneticisi" nedir?

Hocam bu özellik herkeste mevcut yanii tüm windows kullanıcılarında mevcuttur, kapatılamaz yada kaldırılamaz, "Masaüstü Pencere Yöneticisi" yada "dwm.exe" olarak bilinir. Normalde aşırı RAM yada CPU tüketme durumu yoktur.
Kapatma yöntemi yok mu dersen stabil ve kararlı halde yok. Aşırı RAM yada CPU kullanımı varsa aşağıda yazıklarımı yap ve görev yöneticisinin SS'ni at.

• Bu bilgisayara sağ tık yapın.
  • Gelişmiş sistem ayarları.
  • Performans ve En iyi performs'ı seçin
  • Yada tavsiyemle " Ekran yazı tipini düzelt" açık yapıp geri kalanını kapatın. Buranın SS'ni sistemimden alamadım birazdan google üzerinden alıp ekliyeceğim.
  • Ardından DDU ile ekran kartı sürülerini silin ve yeniden temiz kurulum ile kurun. (NVDIA denetim masasında yaptığın ayarlar varsa kaydet/yedekle)
Birazdan kaynak atıcam.

Son düzenleme:
Driverlar güncel mi? Birkaç araştırma sonucunda problemi sürücüleri driverları güncelleyerek cözdüklerini buldum. Denemekte fayda var. dwm.exe tehlikeli bir şey değil. Desktop Window Manager kök dosya kaldırılamaz kapatılamaz. Ama gereksiz GPU tüketir.

Hocam haklısınız ama her sistemde gereksiz GPU tüketme durumu yoktur. (Yanlış anlamayın)

Hocam ben de GPU'nun oyunda kullanılması yerine buraya harcanmasından şikayetçiyim. Eskiden 900 FPS veren oyun şimdi 290-320 FPS vermeye başladı. Bilgisayarı ilk topladığımda böyle bir şey yoktu zamanla oluştu.

Dediklerimi yaparsanız düzelecektir hocam.

Hocam haklısınız ama her sistemde gereksiz GPU tüketme durumu yoktur. (yanlış anlamayın)

Yok hocam hiç yanlış anlamadım çünkü haklı oldugunuzu düşünüyorum

Peki MSConfig ile Windows ile başlayan her şeyi kapatıp denesen?

• Windows + S tuşlarına basarak arama penceresini açın.
  • Arama kutusuna “msconfig” yazın.
  • Sistem Yapılandırması'nın üzerine tıklayın.
  • Seçmeli Başlangıç'ı seçin.
  • “Hizmetler” sekmesine gidin.
  • Tüm Microsoft hizmetlerini gizleyip tümünü devre dışı bırakın.
  • Bilgisayarı yeniden başlatın.

Hata verecek yada kararsız hale gelecek yada tekrardan başlayacak. Denenebilir eğer kararsızlık olursa geri aktif eder, olmazsa kullanmaya devam eder. Tavsiyem bu şekilde yapmamasıdır, çünkü bazen işe yarayabiliyor Windows hizmetleri.

Bıraktığım linkte de bırakmamanız yazıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…