Hata verecek ya da kararsız hale gelecek ya da tekrardan başlayacak. Denenebilir eğer kararsızlık olursa geri aktif eder, olmaz kullanmaya devam eder. Tavsiyem bu şekilde yapmamasıdır, çünkü bazen işe yarayabiliyor Windows hizmetleri.

Haklısınız hocam son çare virüs olup olmadığı anlaşılsın diye denenebilir. Çünkü genel olarak formatlayın sonucunu buldum yabancı sitelerde.

Dwm Win + Shift + CTRL + b yaptığınızda ekran kartı surucunuz yerine sıfırlanıyor gibi duran şey. Az çok ne yaptığı belirtilmiş.

Ama kimse lively wallpaper kullandığınız için dememiş. O güzellikler büyüyle olmuyor. Ve dwm hep vardı. Siz pek kullanmıyorsunuz.

Hocam Lively Wallpaper'ı aktif olarak kullanmıyordum acak arkada çalışıyor olması bile yeterli miydi? Uygulamadan çıkış yaptım ve birden dwm.exe aşağılara düşmeye başladı. Emin değilim ancak çözümü bulduk mu acaba?

Herkese selam, bu Techolay Sosyal'de ilk konum. Eskiden yani bundan 3 ay öncesinde görev yöneticisinde kesinlikle masaüstü pencere yöneticisi yoktu fakat şimdi var ve o geldiğinden beri genel kasma, donma var ve oturum açarken uzun uzun bekletiyor. Klasörde gösterdiğim zaman "dwm.exe" adında bir sistem dosyasına yönlendiriyor. Bu yokken bilgisayar daha akıcı çalışıyordu ve oyundaki FPS değerleri de bir o kadar fazlaydı. Ayrıca sistemimde antivirüs kullanıyorum. Bu gereksiz sistem yükünden nasıl kurtulabilirim?
dwm.exe dediğin gibi Masaüstü Pencere Yöneticisi'dir. Windows'un kritik sistem bileşenlerinden biridir. Niye buna takıldın anlamadım.

Kaspersky kullanıp hala virüsten şüphelenmek de ne bileyim yani.

Gereksiz sistem yükünden kurtulmak istiyorsan, temiz bir format atacaksın, antivirüs yüklemeyeceksin hatta Windows Defender bile olmayacak ve güncelleme almayacaksın.

Sorunun dwm.exe ile ilgisi olduğunu hiç sanmıyorum.

dwm.exe dediğin gibi masaüstü pencere yöneticisi'dir. Windows'un kritik sistem bileşenlerinden biridir. Niye buna takıldın anlamadım.

Kaspersky kullanıp hala virüsten şüphelenmek de ne bileyim yani.

Gereksiz sistem yükünden kurtulmak istiyorsan, temiz bir format atacaksın, antivirüs yüklemeyeceksin hatta Windows Defender bile olmayacak ve güncelleme almayacaksın.

Sorunun dwm.exe ile ilgisi olduğunu hiç sanmıyorum.

Birincisi virüsten şüphelenmiyorum, ikincisi GPU'ya yüklenen boş dwm.exe yükünden bahsediyordum, üçüncüsü sorunun dwm.exe'de olduğunu değil, dvm.exe'nin neden bu kadar GPU'yu kullanmaya çalıştığının sebebini merak etmiştim.

Hocalarım tartışmak güzeldir ama konunun bu kadar uzaması bilemiyorum...

@Crystal hocam konu sahibi olarak birkaç sayfa önce yazdığım maddeleri yaparsanız hem performans da 3-5 FPS artışı olur hemde durum çözülür. Teşekkürler.

Hocam bu özellik herkeste mevcut yanii tüm windows kullanıcılarında mevcuttur, kapatılamaz yada kaldırılamaz, "Masaüstü Pencere Yöneticisi" yada "dwm.exe" olarak bilinir. Normalde aşırı RAM yada CPU tüketme durumu yoktur.
Kapatma yöntemi yok mu dersen stabil ve kararlı halde yok. Aşırı RAM yada CPU kullanımı varsa aşağıda yazıklarımı yap ve görev yöneticisinin SS'ni at.

• Bu bilgisayara sağ tık yapın.
  • Gelişmiş sistem ayarları.
  • Performans ve En iyi performs'ı seçin
  • Yada tavsiyemle " Ekran yazı tipini düzelt" açık yapıp geri kalanını kapatın. Buranın SS'ni sistemimden alamadım birazdan google üzerinden alıp ekliyeceğim.
  • Ardından DDU ile ekran kartı sürülerini silin ve yeniden temiz kurulum ile kurun. (NVDIA denetim masasında yaptığın ayarlar varsa kaydet/yedekle)
Birazdan kaynak atıcam.

Merak ettiğiniz olursa yazın.

Hocalarım tartışmak güzeldir ama konunun bu kadar uzaması bilemiyorum...

@Crystal hocam konu sahibi olarak birkaç sayfa önce yazdığım maddeleri yaparsanız hem performans da 3-5 FPS artışı olur hemde durum çözülür. Teşekkürler.

Merak ettiğiniz olursa yazın.
Hocam bahsettiğiniz "Gelişmiş Sistem Ayarları" kısmını biliyorum ve bilerek değişiklik yapmadım daha doğrusu gerek duymadım ancak DDU aracılığıyla ve Techolay YouTube kanalından yardım alarak yapılacaklara harfiyen uydum ve driverları kaldırdım, ardından geri yükledim ve dwm.exe'nin ekran kartını neredeyse kullanmadığını gördüm. Ayrıca işlemci kullanımında da sanki bir düşüş gördüm. İşte görev yöneticisinin tam hali:
1753831542985.webp

Hocam bahsettiğiniz "Gelişmiş Sistem Ayarları" kısmını biliyorum ve bilerek değişiklik yapmadım daha doğrusu gerek duymadım ancak DDU aracılığıyla ve Techolay YouTube kanalından yardım alarak yapılacaklara harfiyen uydum ve driverları kaldırdım, ardından geri yükledim ve dwm.exe'nin ekran kartını neredeyse kullanmadığını gördüm. Ayrıca işlemci kullanımında da sanki bir düşüş gördüm. İşte görev yöneticisinin tam hali: Eki Görüntüle 168347
İşinize yaradıysa, sorunuz çözüldüyse ne mutlu bana.
Aynı sorun devam ederse bu konudan, başka konu olursa yeni konudan devam ederiz eğer yadım edebilirsem.

İşinize yaradıysa, sorunuz çözüldüyse ne mutlu bana.
Aynı sorun devam ederse bu konudan, başka konu olursa yeni konudan devam ederiz eğer yadım edebilirsem.

Hocam eğer sorun devam ederse buradan yazarım. Sorun gerçekten çözüldüğünü yarın akşama kadar teyit edip cevabınızı çözüm olarak işaretleyeceğim. Çok teşekkür ederim.