Bütçe
1.800 TL

28548

Gelişen
Selam. 2. elden böyle bir kasa aldım, bileşenleri 13 yıllık. Ben yükseltmek istiyorum tamamen. Kasanın modelini bilmediğimden, teknik özelliklerini öğrenemediğimden sadece sormak istiyorum: Bu kasaya NVIDIA RTX 3080 Ti ekran kartı, AMD Ryzen 5700X işlemci kombinasyonuyla beraber ısınma sorunu olur mu? (Yeterli havalandırma dizaynı oluşturulursa.)

Sizce bunun için değer mi yoksa değmeyecekse yeni kasa önerir misiniz?

ATX kasa olursa çok daha iyi olur.

1762795262104.webp

Dediğiniz şekilde yeterli havalandırma dizaynı oluşturulursa, içerisinde PSU vs değişecekse kullanılabilir. Onun dışında mesh panel bir kasa almanız çok daha iyi olacaktır.

Selam. 2. elden böyle bir kasa aldım, bileşenleri 13 yıllık. Ben yükseltmek istiyorum tamamen. Kasanın modelini bilmediğimden, teknik özelliklerini öğrenemediğimden sadece sormak istiyorum: Bu kasaya NVIDIA RTX 3080 Ti ekran kartı, AMD Ryzen 5700X işlemci kombinasyonuyla beraber ısınma sorunu olur mu? (Yeterli havalandırma dizaynı oluşturulursa.)

Eki Görüntüle 200433

Ön yanda ızgara olduğuna göre önü kapalı, mesh olmayan kasalarda 10 dereceye kadar fazla ısınma olur, tavsiye etmem.

Dediğiniz şekilde yeterli havalandırma dizaynı oluşturulursa, içerisinde PSU vs değişecekse kullanılabilir. Onun dışında mesh panel bir kasa almanız çok daha iyi olacaktır.

Hocam eklemeyi unuttum bunda toz filtresi var. Ondan yana sıkıntım yok. 3 fanlı ekran kartlarında kasaya sığmama gibi durum oluyor ondan dolayı nasıl yapsam etsem bilmiyorum.

Hocam eklemeyi unuttum bunda toz filtresi var. Ondan yana sıkıntım yok. 3 fanlı ekran kartlarında kasaya sığmama gibi durum oluyor ondan dolayı nasıl yapsam etsem bilmiyorum.

Eğer GPU sığmıyorsa, bu kasayla hiç uğraşmayın daha iyi. Mesh panel bir ATX kasa almanız çok daha iyi olacaktır.

Eğer GPU sığmıyorsa, bu kasayla hiç uğraşmayın daha iyi. Mesh panel bir ATX kasa almanız çok daha iyi olacaktır.

Var mı önerebileceğiniz kasa modeli? ben Frisby FC 9435G düşünüyorum, onunda fiyatları garip bir şekilde yüksek varsa ondan daha ucuza iyi olur. Fiyat performans takılıcam çoğunlukla.

Son düzenleme:
Selam. 2. elden böyle bir kasa aldım, bileşenleri 13 yıllık. Ben yükseltmek istiyorum tamamen. Kasanın modelini bilmediğimden, teknik özelliklerini öğrenemediğimden sadece sormak istiyorum: Bu kasaya NVIDIA RTX 3080 Ti ekran kartı, AMD Ryzen 5700X işlemci kombinasyonuyla beraber ısınma sorunu olur mu? (yeterli havalandırma dizaynı oluşturulursa.)

Eki Görüntüle 200433

O kasa 3080 Ti ve 5700X için kesinlikle yetersiz, beni dinlersen tabii ısınma yapar. Boşuna uğraşma, derim direkt yeni bir ATX kasa al. Yeni kasayla hem hava akışı düzgün olur hem bileşenlerin daha serin ve stabil çalışır.
Şunlardan birini alabilirsin.
Sana kaldı artık.

Dark Guardian v3.
Gamepower ıceberg 3X.
Cooler Master TD500 mesh.
DeepCool CC560.

O kasa 3080 Ti ve 5700X için kesinlikle yetersiz, beni dinlersen tabii ısınma yapar. Boşuna uğraşma, derim direkt yeni bir ATX kasa al. Yeni kasayla hem hava akışı düzgün olur hem bileşenlerin daha serin ve stabil çalışır.
Şunlardan birini alabilirsin.
Sana kaldı artık.

Dark Guardian v3.
Gamepower ıceberg 3X.
Cooler Master TD500 mesh.
DeepCool CC560.

Teşekkürler değerlendireceğim önerilerini.

Teşekkürler değerlendireceğim önerilerini.

Hocam benim düşündüğüm kadarıyla bu ikili arasında birkaç fark dışında pek bir fark yok, Dark Guardian v3, Frisby 9435G'den büyük ama fiyatı buna göre pahalı zaten ileriye dönüklülük olarak çok sıkıntı yaratacağını sanmıyorum.

Dark guardiana hentbol topu bile sığar zaten. :)

Onun dışında akvaryum kasa linkleride bırakmışsınız. Akvaryum kasanın soğutması zahmetli olduğundan tercihim değil yine de sağ olun. Frisby FC9435G alacağım. 🫡
Epey

Son düzenleme: