TLOU Part 1, Remake olarak duyuruldu. Ne geldi peki? Remastered geldi.

Oyun dünyası bambaşka bir şeydir. Oyun yapımcıları bu tür durumlarda toplantı yapıp karar veriyorlar. Ben de bu konuyu biliyorum, remake olayı tamamen bambaşka bir şey. Tamamen bir oyunu baştan yeni grafiklerle yaratıyorlar. O yüzden uğraşmamak için Remastered olarak karar verdiler, şekilde çıkış yaptı. Ama belli de olmaz gerçi.

Önce ne dediğimi anlasaydınız keşke piyasada birçok remake ismiyle çıkmış Remastered bile olamayacak yapımlar var şimdiye kadar remake sayılabilecek oyunlar bir elin parmağını geçmez.

Dediğinizi anladım, merak etmeyin. Remake olayı tamamen bütçe meselesi ile ilgilidir. Çoğu oyun yapımcısının da olduğu gibi bütçeleri bazı şeylere yetmeyebiliyor.

Oyun dünyası bambaşka bir şeydir. Oyun yapımcıları bu tür durumlarda toplantı yapıp karar veriyorlar. Ben de bu konuyu biliyorum, remake olayı tamamen bambaşka bir şey. Tamamen bir oyunu baştan yeni grafiklerle yaratıyorlar. O yüzden uğraşmamak için Remastered olarak karar verdiler, şekilde çıkış yaptı. Ama belli de olmaz gerçi.

Dediğinizi anladım, merak etmeyin. Remake olayı tamamen bütçe meselesi ile ilgilidir. Çoğu oyun yapımcısının da olduğu gibi bütçeleri bazı şeylere yetmeyebiliyor.
Ben oyun şırketlerını bu kadar ölümüne savunan bırını daha önce görmemıştım.

God of War'daki durum sadece bütçe değil ki 3 oyunu tek bir oyuna sığdıramazsınız her oyunda tamamen farklı atmosfer, level tasarım var onu geçtim GoW 2'yi oynayanlar bilir içerik ve kalite bakımından gunumuzde bile GoW 2 kalitesinde hack and slash çıkmadı. Sadece 2.oyunu bile tek başına sıfırdan yapmak en az 2 yılını alır.

God of War'daki durum sadece bütçe değil ki 3 oyunu tek bir oyuna sığdıramazsınız her oyunda tamamen farklı atmosfer, level tasarım var onu geçtim GoW 2'yi oynayanlar bilir içerik ve kalite bakımından gunumuzde bile GoW 2 kalitesinde hack and slash çıkmadı. Sadece 2.oyunu bile tek başına sıfırdan yapmak en az 2 yılını alır.

Ne yalan söyleyeyim, GoW 2 HD sürüm daha dün bitirdim. Bir hayranı olarak bazen girip oynuyorum. Remake çıktığı zaman muhtemelen bilgisayarda deneme fırsatım olabilir. Ama sonuç olarak 70 80 dolar vermem. Kırılırsa denemek amaçlı indirip oynarım silerim ondan sonra zaten. Ben 32 yaşında bir birey olarak oyun dünyasını altını üstüne getiriyorum.

Araştırma içerisindeyim sürekli olarak. Fakat GoW atmosferi bir başka benim için. Hem konsollar ile büyüyen birisi olarak GoW dışında da farklı oyun tecrübelerimiz oldu olmadı değil. Dediğiniz gibi Remake olayı basit bir olay değil. Yani zaten amacım bir şirketi savunma değil; veya sen burayı savunuyorsun demekte doğru bir cevap değil. Araştırmak yapmak, bilgi sahibi olmak her zaman için daha iyidir.

Sende mesela araştırıyorsun öteki arkadaşlarda araştırıyor. Bu savunmak değil, bilgi her zaman için iyi bir şeydir. :)