Çözdüm BIOS'tan CPU kaynaklı.
Öncelikle BIOS'ta şu ayarları değiştirdim: (400 olanı girip tekrar 600 yaptım ve turbo da)
Bir de RAM'deki gibi yanlış hatırlamıyorsam CPU'da da D.O.C.P ayarı vardı galiba kilit gibi bir şey Ryzen işlemcilerde olan bir şey veya Intel'lerde de vardır bilmiyorum, onu açtım ve ekran görüntülerindekileri değiştirdim, düzeldi. Fan ayarları ile de olabilir, ısınmasını engellemek için voltaj da vermiyordu ama O.C yapmadım zaten. A320M-K anakart ile desteği yok Ryzen'a fakat D.O.C.P açınca 4.2'yi görüyor galiba overclock gibi bir şey ya da direkt overclock. AI overclock tuner diyor. Saint Denis gibi render isteyen yerlerde baya da rahatladı. Dediğiniz sıcaklığın bir tık altında 70-75 gibi 4.2 GHz'i gördü ve baktığımda 30-35 watt da çalışıyordu, voltaj 1.3'dü galiba. İşlemcinin prensibi bu bir yerde daha gördüm "R5 5500 stock soğutucu ile 1.3 voltajla 4.4GHz kapanmadan çalışıyor" diyor fakat AMD maksimum 65 watt diyor ama dayanabilir mi ki o şartlar altında onu da pek anlamadım.
Ayarları da daha düzgün şekillendirdim, en yüksek veya en düşüğe ala ala baya bir bozmuştum. Oyun içini normalde ben de fasa fiso şeyleri ultra ya çekmem zaten, PC kendine göre ayarlıyor en iyi genelde onun verdiği ayarı da kullanırım. Doku ve kaplamaları kesin her oyunda ultra yapıyor. Ben ekran kartına yük bindirsem ne olur falan diye uğraşmıştım baya.