Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

845

Üstün
Forumda bazı çocuk ruhlu insanlar var cidden sinir bozucular. Ben göz ardı etsem de galiba onlar benim yorumumu görebiliyor. Bence birisini göz ardı ettiğimizde diğer kişi de onun yorumlarını görmemeli. Sadece başka bir fikir belirttim diye laga luga yapan veletler ile muhatap olmak forum deneyimimi zedeliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı 21 Eksi
Yine aynı yere dönüyoruz sevmediğim birine neden yardım edeyim ha reel hayatta ha internette? Konuyu zaten aratarak buluyorsun, burada uğraştırıcı bir şey yok. Zaten forumun arama sistemi sorunlu sorununu internette aratırsın çıkar yine, başka nasıl bulacaksın o sorunun çözümünü?

İnternette o iş öyle olmuyor. Gerçek hayatta sen birine yardım etmek istemiyorsan hiç sesini çıkarmazsın onun sana sorduğu sorulara. İnternette de aynısını yap o zaman? Hiç mesaj yazma. Öneri zaten kökten mantıksızlık içeriyor. Ben nasıl gerçek hayatta seni görmek istemiyorsam sana bakmıyorsam ve senin bana bakmanı engelleyemiyorsam burada da aynı şeyler geçerli. Boşuna uzatmanın manası yok. Ha senin dediğin şeye gelirsek, X konusu örnek sen onu daha evvelden cevaplamışsın ve y kişisi konuya girdi. Senin çözüm olacak mesajını göremiyor ve seni göz ardı ettiği için açma tereddütünde bile bulunmuyor. Bu durumda ne oluyor bu adam gidip ekstra çözüm bulamadığı için arama yapmak zorunda kalıyor. Sen bu kişinin zamanını çalıyorsun.

Benim de sevmediğim kişiler var bu forumda ancak bazen sorunlarımın çözümünü bulmama yardımcı oluyor mesajları. Kendileriyle diyaloga girmiyorum oluyor bitiyor.

Madem sen X kişisine benim ne yararım, ne zararım dokunsun diyorsan o mesajı ya da konuyu hiç yazmayacaksın. Ya da o kişinin görmesini umursamayacaksın. İnternet ortamında bu gibi durumlara çok takılmanıza anlam veremiyorum. Karşıdaki kişi sana forumdan zorbalasa zaten moderatörler hakkını verecek, sen ona kişisel bilgini vermediysen sana zorbalık da yapamayacak.

Tartışmayı burada bitirelim.

Evet bu olay bence çok sinir bozucu olabiliyor. Örnek söylemek gerekirse; göz ardı ettiğiniz kişi sizin konunuzu görüp yorum yapabiliyor. Bu çok daha can sıkıcı olabiliyor.

Bu tarz bir özellik forum mantığına ters olur. "Göz ardı et" işlevi, tamamen kişinin kendi forum deneyimini kişiselleştirmesi içindir. Yani siz belirli bir üyeyi görmek istemiyorsanız, onun içerikleri size gizlenir. Bu işlemin tek taraflı olması gerekiyor çünkü aksi durumda, her iki tarafın birbirinin mesajlarını görememesi forumun tartışma ve bilgi paylaşımı amacına zarar verir.

Ayrıca "göz ardı edilen içeriği göster" seçeneği, kullanıcıya kendi tercihini değiştirme özgürlüğü tanır. Eğer bir üyeyi görmeme kararı aldıysanız, bu tercihi kararlı bir şekilde sürdürüp sürdürmemek sizin elinizde olan bir şey.

Özetle göz ardı sistemi "karşılıklı engelleme" aracı değil; yalnızca sizin deneyiminizi yönetmenizi sağlayan kişisel bir filtredir.

Göz ardı ettiğimiz kişi ya da kişiler illa mesajlarımızı görecekse bari ne konumuza ne yorumumuza cevap yazamasın, etiketleyemesin vs. Sırf cevap yazmak için yeni hesap açarsa da yeni açtıkları temelli, ana hesabı ise 3 gün uçurulsun. Örneğin göz ardı ettiğim birisi paylaştığım bir rehberi okuyabilse bile yorum yapamasın.

Son düzenleyen: Moderatör: