22723

Uzman
Merhaba doktor, 2023'ten beri sadece gözümün 0.25 derece arttığını söyledi. (İki gözümde astigmat ve miyop ile sanırım 7.50 civarı, belki daha fazla)
Bugün kontrole AnkaSu Göz'e gittim ve artık doktor lazer yapabiliriz dedi.
Seçenek sundu; ağrılı/güneş gözlüklü 25.000 TL, ağrısız 35.000 TL ve yeni teknoloji 75.000 TL dedi. Sanırım bize uygunu orta paket. Ankara'da yaşıyorum. Daha önce bu deneyimi yaşayan var mı?
Yaptırmak istiyorum hemen ama ailem sınavdan sonra (YKS) yaptırmam gerektiğini söyledi. Hemen olmak istiyorum, çok yordu gözlük ve lens ama işte hayat...
Yaptıran var mı?

Ben Veni Vidi'de no touch yaptirdim da ne sordun onu tam anlamadim? Ayrica ucuz pakette ameliyat sonrasi gunesli gunlerde gunes gozlugu mu takacaksin onu mu demeye calistin? Orta ve pahali paketin arasindaki fark ne?

Bu arada hastaneyi ve doktoru iyice arastir sonucta gorme organlarini emanet edeceksin.

Abim 70K'ya yaptırdı. 3 gün boyunca gözleri yandı. Güneşe falan çıkmak yasaktı. Şu anda gayet memnun. Acısına 3 gün katlanırım diyorsan yaptır. Abim çok rahat görüyor artık.

Arkadaşım geçen hafta en son teknoloji olandan yaptırdı ilk gün evdeydi 2. 3. günden sonra normale hayatına döndü. 15 dakikada hallediyorlar.

Ben Veni Vidi'de no touch yaptirdim da ne sordun onu tam anlamadim? Ayrica ucuz pakette ameliyat sonrasi gunesli gunlerde gunes gozlugu mu takacaksin onu mu demeye calistin? Orta ve pahali paketin arasindaki fark ne?

Bu arada hastaneyi ve doktoru iyice arastir sonucta gorme organlarini emanet edeceksin.
Yaptırıp sorun yaşayan oldu mu onu sordum.

Abim 70K'ya yaptırdı. 3 gün boyunca gözleri yandı. Güneşe falan çıkmak yasaktı. Şu anda gayet memnun. Acısına 3 gün katlanırım diyorsan yaptır. Abim çok rahat görüyor artık.
Korkuyorum açıkçası tekrar numara artar mı ? numara ya sıfıra inmezse diye vs vs.

Dosya Ekleri

• 20260409_153821.webp
    20260409_153821.webp
    2,6 MB · Görüntüleme: 40
Yaptırıp sorun yaşayan oldu mu onu sordum.
Ben sorun yasamadim aksine aptallik edip bazen fazla ekrana baktim ve gunes gozlugu takmama ragmen bi sorun olusmadi.
Korkuyorum açıkçası tekrar numara artar mı ? numara ya sıfıra inmezse diye vs vs.
Numaranin tekrar artma riski var zaten ameliyat oncesi bunun hakkinda bi belge imzaliyorsun. Istersen 1 sene daha bekleyip ameliyat ol.

Numaranin sifira inmemesini bilmiyorum ama net goruyorum.

Son düzenleme:
Ben de vaktinde çok araştırmıştım, İstanbul'da bu alanda uzman birkaç kişi ile görüştüm. Görüştüğüm doktorlardan birisi de kendine çizdirme ameliyatı yaptırmış birisi yani. Bende miyop ve astigmat var, 45 yaşından önce olma dediler. Eğer gözlük kullanımı hayatını ciddi oranda sıkıntıya sokuyorsa ve artık ameliyat olmak zorundasın gibi mecburiyet oluşturuyorsa olmalısın demişlerdi. Bir taneye değil birkaç tane doktora muayene olup fikirlerini almalısın. Bir tanesi ol, hemen ol, şimdi kaydını açalım diyebilir diğeri de sana olumlu ve olumsuz yanlarını açıklayabilir. Göz yapın uygun mu değil mi ona da bakmaları gerekiyor. Yani olay sadece para değil. En çok parayı verdim en mükemmelini olacağım derken belki en düşük fiyatlı işlem bile seni kurtarabilir. O yüzden birkaç doktordan tavsiye veya en azından hekim görüşü almalısın.

Ben de vaktinde çok araştırmıştım, İstanbul'da bu alanda uzman birkaç kişi ile görüştüm. Görüştüğüm doktorlardan birisi de kendine çizdirme ameliyatı yaptırmış birisi yani. Bende miyop ve astigmat var, 45 yaşından önce olma dediler. Eğer gözlük kullanımı hayatını ciddi oranda sıkıntıya sokuyorsa ve artık ameliyat olmak zorundasın gibi mecburiyet oluşturuyorsa olmalısın demişlerdi. Bir taneye değil birkaç tane doktora muayene olup fikirlerini almalısın. Bir tanesi ol, hemen ol, şimdi kaydını açalım diyebilir diğeri de sana olumlu ve olumsuz yanlarını açıklayabilir. Göz yapın uygun mu değil mi ona da bakmaları gerekiyor. Yani olay sadece para değil. En çok parayı verdim en mükemmelini olacağım derken belki en düşük fiyatlı işlem bile seni kurtarabilir. O yüzden birkaç doktordan tavsiye veya en azından hekim görüşü almalısın.

Devlet hastanesinde kornea uygun olduğunu söylediler zaten bu doktor da kornea yapımın uygun olduğunu söyledi gözlerimin derecesi çok yüksek olduğu için o konforu yaşamam gerekiyor.

Benim sol gözümde 2.75 derece miyop var, sağ gözümde ise miyop veya astigmat hiçbir şey yok. Ben sadece sol gözümü yaptırmayı düşünüyorum.