Freaktofen

Başarılı
Antropolojiyle uğraşıyorum şu an ve merak ettiğim bir şey var, göz foldları (extarnel, mongoloid, interal vs.) çekinik gen mi? Baba tarafındaki herkeste andronovo turanidlerde görülen extarnel fold var. Babamda pitosiz olabilir ama doğrulamak için soruyorum. Foldsuz, göz kapaklarının göründüğü gen mi baskın? Yoksa fold mu? Türüne göre değişebilir diye tahmin ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Antropolojiyle uğraşıyorum şu an ve merak ettiğim bir şey var, göz foldları (extarnel, mongoloid, interal vs.) Çekinik gen mi? Baba tarafındaki herkeste andronovo turanidlerde görülen extarnel fold var. Babamda pitosiz olabilir ama doğrulamak için soruyorum. Foldsuz, göz kapaklarının göründüğü gen mi baskın? Yoksa fold mu? Türüne göre değişebilir diye tahmin ediyorum.

Hocam biraz daha anlaşılır şekilde yazsanız da yardımcı olsak.
Konuyu okurken aynı böyle oldum.

Ya tesadüf mü oldu bilmiyorum ama kaç gündür Aykut Elmas'ın bu videosunu arıyordum bir türlü bulamamıştım. Teşekkürler :)

Ben de yaklaşık 1.5 saat arayışımın sonunda buldum :D rica ederim, bulamadıysan Instagram'de bütün postları var. Sağa kaydıra kaydıra bulursun aradığını :D

Göz foldları baskın mı resefif mi? Yani fenotipe yansıması için iki alelin mi çiftleşmesi lazım yoksa 1 tanesi zaten foldsuz göze göre baskın mı? Gayet anlaşılır ve basit bence.

Göz kapaksız genin baskın gen olduğunu düşünüyorum. Birkaç tane göz ucuyla Asyalı ebeveyn ve Avrupalı-Amerikalı ebeveyn çocuklarına baktım da fark yok hepsinin göz kapağı olmamış olup, asya tipi kapaksız göz kapağına çok yakın oluyorlar. Babadan veya anneden bağımsız baskın gen olmalı. Göz kapağı kabak gibi olup, göz altı olan 2 taraftan anne veya babadan göz kapaksız ve göz altsız bir Asyalıyla evlenip evlat yapması sonucu çocuklar hep göz kapaksız ve göz altlarının büyük bir kısmını diğer ebeveyninden almamış olmuşlar yani.