016

Becerikli
Bugün sehir hastanesine goz kontrolu icin gittim, 2 yıldır falan gitmiyordum ve en son ozel goz hastanesine gitmistim. Doktora gozukmeden once yaptiklari kontrolde gozlugumun de camlarini tarattilar, numaralar sol 2.75 sag 2.50 cikti. Doktor da kontrol ettikten sonra birine 2.25 digerine 3.50 dedi, tam duyamadim, elime bir kagit verdi. Simdi anlamadigim şey, doktor eger dogru dediyse goz numaram dusmus oluyor. Yanlış olma ihtimali var midir? Biliyorsunuz gozluk camlari cok pahali, hem parasini gectim goz sagligim icin de sıkıntı olur eger yanlissa. Sorum da, cidden goz numaram dusmus mudur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiğim kadarıyla bu muayene sonuçları e-Nabız üzerine yükleniyor. Önceki değerleriniz ve yeni olduğunuz kontrolün değerlerini karşılaştırırsanız kesin olarak öğrenebilmelisiniz diye düşünüyorum.

Göz numarası sizin beyanınıza göre verilir. Düşmüş olabilir mi? Örneğin ben 1 ay önce gittiğim zaman 0.75 astigmat yerine bir gözüme 0 öbürüne 0.50 verildi ve 1 aydır buna uygun gözlük kullandığım halde bir rahatsızlık hissetmedim. Belki olur. Yine de içinizde kalacağına bir doktora daha gitmenizi öneririm.

Gözlüğü 40-50dk önce aldım. Birini kapatıp tekli şekilde bakarken sorun yok ama, çift yani normal etrafa bakarken sanki şaşı gibi oluyorum ve bakasım gelmiyor yoruluyor gibi oluyor gözler. Bu durum normal midir? 2.5 yıldır aynı gözlüğü takıyordum ve bi tanesinin numarası düştü.
Göz numarası sizin beyanınıza göre verilir. Düşmüş olabilir mi? Örneğin ben 1 ay önce gittiğim zaman 0.75 astigmat yerine bir gözüme 0 öbürüne 0.50 verildi ve 1 aydır buna uygun gözlük kullandığım halde bir rahatsızlık hissetmedim. Belki olur. Yine de içinizde kalacağına bir doktora daha gitmenizi öneririm.
Bildiğim kadarıyla bu muayene sonuçları e-Nabız üzerine yükleniyor. Önceki değerleriniz ve yeni olduğunuz kontrolün değerlerini karşılaştırırsanız kesin olarak öğrenebilmelisiniz diye düşünüyorum.
3.50 değil de 2.50 demiş olabilir. 0.25 fark genelde yorum farklılığı oluyor.

Gözlüğü 40-50dk önce aldım. Birini kapatıp tekli şekilde bakarken sorun yok ama, çift yani normal etrafa bakarken sanki şaşı gibi oluyorum ve bakasım gelmiyor yoruluyor gibi oluyor gözler. Bu durum normal midir? 2.5 yıldır aynı gözlüğü takıyordum ve bi tanesinin numarası düştü.

Bir süre alışma periyodu olabilir. Hemen yanlışlık var algısına düşerseniz sorun olmasa bile sorun var mış gibi hissedersiniz.