- Makaleler
- 62
İşinize yarar mı bilmiyorum. Yarın, öbür gün ne olacağı hiç belli olmaz.
Mutlaka aklınızda bulunsun. Buna uygun bir kategori bulamadığım için "konu dışı" kategorisinde açtım.
- Hangi karakolda olduğunuzu öğrenin ve yakınlarınıza haber verilmesini isteyin. (CMK madde 95)
- Avukatınız gelene kadar ifade vermeyin ve hiçbir belgeyi imzalamayın. (CMK madde 147/1-c, e, 148/4)
- Polislere telefonunuzu veya şifrenizi vermek zorunda değilsiniz. Polislerin bunun için bir yetkisi yoktur. "Hakim veya gecikmesinde sakınca bulunan hallerde Cumhuriyet savcısı tarafından" ibaresi ile telefonunuzu veya şifrenizi alma yetkisi sadece hakim ve savcılara verilmiştir. (CMK madde 134)
- Darp veya kötü muameleye uğradıysanız, hastaneye gittiğinizde muayene sırasında darp izlerinizi doktora gösterin ve rapora doğru yazıldığından emin olun. Muayene sırasında içeride bir polis bulunamaz. (CMK madde 134)
- Hukuki destek için bir avukata ulaşın veya yakınlarınızın bir avukata ulaşmasını isteyin. Avukatınız olmadan hiçbir işlem yapmayın. Avukatınız, soruşturmanın her aşamasında sizinle görüşebilir ve hukuki yardımda bulunabilir. (CMK madde 149/3)
Mutlaka aklınızda bulunsun. Buna uygun bir kategori bulamadığım için "konu dışı" kategorisinde açtım.