uyeadi

Üstün
Makaleler
1
5 gündür bir sokak düğünü var. Hafta içi 23.00’e kadar, hafta sonu ise gece 00.00’a kadar devam ediyor. Cumartesi sabahı da buna uyandım. Çevredeki herkes şikâyetçi; polisi arıyoruz ama “izin almışlar” diyorlar. “5 gün mü izin?” diye soruyoruz, “Evet” cevabını alıyoruz. Bu nasıl bir ülkedir? Cidden 5 gün durmadan davul zurna çalmanın iznini alabiliyor muyuz?

Bizim ülkede mağdurun yapabileceği bir şey olmuyor sanırım. Şubat 2025'ten beri üst komşunun çocuğu evde at koşturuyor gece 2 de bir şeylere vurmalar sabah 6 da bağırmalar vs en son dayanamadım dün polise gittim polis zabıta bakıyor dedi zabıtaya gittim polis bakıyor dedi. Tekrar polise gittim zabıta seni keklemiş onlar bakıyor diyor. Bu kadar saçma düzen olamaz.

Kendiniz 155’i arayıp konuştunuz mu? Tam olarak nasıl bir cevap alıyorsunuz aradığınızda? Toplum huzurunu bozmanın, yani bir suçun tam olarak nasıl bir izni olabilir? Ben de karakolu arayıp gasp yapmak için izin alabilir miyim?
Ben kendim aradım. Bir kadın çıktı artık iplemez gibi çünkü çok kisi şikayet etmiş galiba sokak düğünü dediğim gibi izinleri var dedi kaç gündür sürüyor dedim yapabileceğimiz bir şey yok diyor izinleri var diyor

Karakola şikayet etmeyi deneyebilirsiniz. Galiba böyle medeniyetsiz aşağılık varlıkları şikayet edecek yer yok, olsa bile sonuç alınamaz. Kimse davul zurna sesini duymak zorunda değil.

Ben kendim aradım. Bir kadın çıktı artık iplemez gibi çünkü çok kisi şikayet etmiş galiba sokak düğünü dediğim gibi izinleri var dedi kaç gündür sürüyor dedim yapabileceğimiz bir şey yok diyor izinleri var diyor
Bu durumda delirir cinayet işlerdim herhalde. Benim mahallemde en azından en ufak sokak düğünlerinde polisi arayınca bakıyor. Üstteki arkadaşın dediği gibi belediyeye şikayet edilebilir.

Çünkü burası demokratik ve özgür bir ülke. Düğünü istedikleri yerde yapabilirler ama onlarda da hata var çok ses yapıyorlar. Şikayetler seslerini kisabilirler.

5 gündür bir sokak düğünü var. Hafta içi 23.00’e kadar, hafta sonu ise gece 00.00’a kadar devam ediyor. Cumartesi sabahı da buna uyandım. Çevredeki herkes şikâyetçi; polisi arıyoruz ama “izin almışlar” diyorlar. “5 gün mü izin?” diye soruyoruz, “Evet” cevabını alıyoruz. Bu nasıl bir ülkedir? Cidden 5 gün durmadan davul zurna çalmanın iznini alabiliyor muyuz?
Hiçbir şey yapılamaz Türkiye'de huzurlu mutlu olmak için kırsalda yaşamak lazım.