Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Uyuyan Sincap

Üstün
Arkadaşlar, selam. Benim her iki gözümde de 1.25 miyop ve 0.50 astigmat bulunmakta. Anti refle kaplamalı bir gözlük aldım. Sorunum şu: akşam lambaya baktığımda, sanki gözlük kirliymiş gibi, ışık birden fazla noktadan geliyormuş gibi bir his oluşuyor. Buna ne deniyor bilmiyorum, sanki gözlükte ışık kırılıyor gibi oluyor. Lambayı kapatıp bilgisayara baktığımda da bu ışıkla ilgili bir problem var gibi hissediyorum. Bu neden oluyor?

Çözüm
Alışma sürecinde de olabiliyor. Bende 0,75 astigmat var. Bence biraz daha kullanın. Devam ederse aldığınız yere götürebilirsiniz.
Doktorlarin çoğu astigmati uyduruyor. O yüzdendir. Bir doktor bana açıları 75, 30 derken diğeri 50, 30 diyor. Başkası 70, 30 demişti. Zamanla alışırsınız ama bir sorun olduğu gerçeği değişmiyor.
Ya uğraşa uğraşa en iyisini bulacaksınız ya da ben dahil çoğu kişinin yaptığı gibi kabulleneceksiniz.

Söylendiği gibi temiz olmayan camların yapma ihtimali de var.

Doktorlarin çoğu astigmati uyduruyor. O yüzdendir. Bir doktor bana açıları 75, 30 derken diğeri 50, 30 diyor. Başkası 70, 30 demişti. Zamanla alışırsınız ama bir sorun olduğu gerçeği değişmiyor.
Ya uğraşa uğraşa en iyisini bulacaksınız ya da ben dahil çoğu kişinin yaptığı gibi kabulleneceksiniz.

Lambayı kapatıp bakınca ışık hassasiyeti gibi her yerden gözüme ışık vuruyor hocam.

Sadece kuru bezle pek iyi olmuyor gözlük temizleme sıvılarından ya da şunu kullanabilirsiniz çok uzun yıllardır kullanıyoruz telefon monitör TV her şeye; https://www.hepsiburada.com/the-sol...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.98.6

Bundan bizde var ama çözüm olmadı.

Siz ışığa direkt bakınca ve gözlükle bakınca böyle bir sıkıntı yaşıyor musunuz yani gözlüklü veya gözlüksüz aynı mı görüyorsunuz?

Sadece kuru bezle pek iyi olmuyor gözlük temizleme sıvılarından yada şunu kullanabilirsiniz çok uzun yıllardır kullanıyoruz telefon monitör tv her şeye ; https://www.hepsiburada.com/the-sol...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.98.6
Aynı şekilde sizde akşam lambaya bakınca bir fark oluyor mu?

Son düzenleme:
Bundan bizde var ama çözüm olmadı.
Sorununuza özel önermedim onu genel olarak tavsiye ettim sadece. Bu arada bez çok farkettiriyor ben o mavi bez yerine gözlüğümle gelen gri bi bezi kullanıyorum o daha iyi bence.

Sizin gözlük alışmamaktan olabilir eğer çok şikayetçiyseniz göz doktoruna danışmanızı öneririm.

Lambayı kapatıp bakınca ışık hassasiyeti gibi her yerden gözüme ışık vuruyor hocam.
Karanlıkta ekrana bakınca farz gibi bir şey bu. Astigmati olup yaşamayan tanıdığım yok.

Siz ışığa direkt bakınca ve gözlükle bakınca böyle bir sıkıntı yaşıyor musunuz yani gözlüklü veya gözlüksüz aynı mı görüyorsunuz?
Akkor ve floresan gözlükle daha kötü. Açık LED'ler de öyle. Ev ortamında kullanılanların dışındaki zimbirti ışığı yumuşatıyor. Esnaf tabelaları gibi şeyler öyle olmuyor.

Zaten geriye ışık türü kalmadı gibi bir şey.

Telefonum AMOLED. Gözlüksüz daha iyi oluyor. Kitap okurken de aslında öyle. Şu anki gözlüğümün açıları 50, 30. Ondan önceki 75, 30 idi. Kitap okurken o çok daha rahat oluyor. Numara yüzünden günlük kullanımda geride kalıyor maalesef.

Karanlıkta ekrana bakınca farz gibi bir şey bu. Astigmati olup yaşamayan tanıdığım yok.

Akkor ve floresan gözlükle daha kötü. Açık LED'ler de öyle. Ev ortamında kullanılanların dışındaki zimbirti ışığı yumuşatıyor. Esnaf tabelaları gibi şeyler öyle olmuyor.

Zaten geriye ışık türü kalmadı gibi bir şey.

Telefonum AMOLED. Gözlüksüz daha iyi oluyor. Kitap okurken de aslında öyle. Şu anki gözlüğümün açıları 50, 30. Ondan önceki 75, 30 idi. Kitap okurken o çok daha rahat oluyor. Numara yüzünden günlük kullanımda geride kalıyor maalesef.

Ama sorun şu benim gözlüksüz böyle bir problemim yok bilgisayar ve telefon rahat. Ancak gözlük böyle gösteriyor acaba bende astigmat yok da gözlük astigmatlı olduğu için mi böyle görünüyor? 0.50 astigmatı yanlış mı ölçtüler acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece kuru bezle pek iyi olmuyor gözlük temizleme sıvılarından ya da şunu kullanabilirsiniz çok uzun yıllardır kullanıyoruz telefon monitör TV her şeye; https://www.hepsiburada.com/the-sol...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.98.6

Astigmat konusunda önemli olan bir nokta ise 0, 50'den falan çok açı olayı.

Abi ben o bezi yapan firmanın var ya. Neyse şimdi ben hohladım ve tişörtüme sildim baktım sorun yok hafif kenarlarda var bir daha hohladım kenarları da tişörtüme iyice sildim ve bebek gibi görünüyor. Tüm yağ tabakası gitti. Her şey harika görünüyor. O ışıklar artık yok. Eğer böyle bir sorun yaşayan olursa üzerine silsin. Şu an o kadar mutluyum ki anlatamam. Hepinize bana vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim iyi ki varsınız.