POLO_R

Becerikli
İyi sosyaller. 5-6 senedir gözlük kullanıyorum. Gözlük artık zorlamaya başladı, lense geçmek istiyorum. Gözlükte düşme, bazen batma oluyor; ani harekette veya elin yüzüne ani değerse gözünden uçuyor, yere düşüyor. Özellikle sporcu olduğumdan dışarıda yağmurda vs. ıslanıyor, göremiyorum veya yoğun tempo harekete geçsem terlediğim an gözlük full buhar oluyor, hiçbir şey göremiyorum; silsem dahi 1 saniyede geri buhar oluyor vs. vs. Randevu alacağım lens için ama sorum şu: Bir gözlükçüye gidince hangi marka almam gerekiyor, hiç bilmiyorum. Solüsyon filan var mış, ne işe yarıyor, zorunlu mu almak onu? Başka almam gereken, bilmem gereken ne var lens için? Bilgilendirirseniz çok iyi olur.

İyi sosyaller. 5-6 senedir gözlük kullanıyorum. Gözlük artık zorlamaya başladı, lense geçmek istiyorum. Gözlükte düşme, bazen batma oluyor; ani harekette veya elin yüzüne ani değerse gözünden uçuyor, yere düşüyor. Özellikle sporcu olduğumdan dışarıda yağmurda vs. ıslanıyor, göremiyorum veya yoğun tempo harekete geçsem terlediğim an gözlük Full buhar oluyor, hiçbir şey göremiyorum; silsem dahi 1 saniyede geri buhar oluyor vs. vs. Randevu alacağım lens için ama sorum şu: Bir gözlükçüye gidince hangi marka almam gerekiyor, hiç bilmiyorum. Solüsyon filan var mış, ne işe yarıyor, zorunlu mu almak onu? Başka almam gereken, bilmem gereken ne var lens için? Bilgilendirirseniz çok iyi olur.

Gözlükten lense geçebilirsin. Önce göz doktoruna muayene ol, size uygun lens türünü reçete etsin. Günlük lens alırsan solüsyon gerekmez, aylık lens alırsan temizlik için solüsyon şart. Takıp çıkarma ve hijyen kurallarına dikkat et spor ve hareket için lens gözlükten daha rahat olur.

Göz muayenesi olman lazım önce, göz kuruluğuna ve tembelliğine bağlı olarak verirler lensi.

Bir gözlükçüye gidince hangi marka almam gerekiyor, hiç bilmiyorum. Solüsyon filan var mış, ne işe yarıyor, zorunlu mu almak onu? Başka almam gereken, bilmem gereken ne var lens için? Bilgilendirirseniz çok
  • Acuve Oasys kullanıyorum.
  • Solüsyon lens ile geliyor ama ayrı da alabilirsin. Lensler gözünde değilken sürekli solüasyon içinde olmalı. Kabı var zaten, kolay bir şey. Diş fırçasının yanında dursun. Çantanda da bir kap taşıyabilirsin. Ben yurt dışı seyahatlarimde bir mini solüsyon kutusu bir de lens kutusu taşıyorum. Uçağa binene kadar lesnlerim takılı oluyor, binnice çıkarıyorum uzun yolculuklar öncesi.
Lensi her çıkardığında taze solüsyon içine koymanı öneririm. Yoksa solüsyonda toz ve kumaş parçacıkları birikiyor.

İlk hafta isyan edebilirsin. Ama bir kere alıştın mı gözlüğe bir daha dönemezsin. Gözünü refleks olarak kapatmaya çalışacaksın. Bunu aşmanın en kolay yolu parmağını gözüne inanılmaz yavaş yaklaştırmak. Zamanla alışırsın.

Son düzenleme:
İyi sosyaller. 5-6 senedir gözlük kullanıyorum. Gözlük artık zorlamaya başladı, lense geçmek istiyorum. Gözlükte düşme, bazen batma oluyor; ani harekette veya elin yüzüne ani değerse gözünden uçuyor, yere düşüyor. Özellikle sporcu olduğumdan dışarıda yağmurda vs. ıslanıyor, göremiyorum veya yoğun tempo harekete geçsem terlediğim an gözlük full buhar oluyor, hiçbir şey göremiyorum; silsem dahi 1 saniyede geri buhar oluyor vs. vs. Randevu alacağım lens için ama sorum şu: Bir gözlükçüye gidince hangi marka almam gerekiyor, hiç bilmiyorum. Solüsyon filan var mış, ne işe yarıyor, zorunlu mu almak onu? Başka almam gereken, bilmem gereken ne var lens için? Bilgilendirirseniz çok iyi olur.
Geç hayatının en mantıklı kararından biri olur bu. Temiz ellerle takıp çıkarmaya dikkat et ve her gece çıkar.

• Acuve Oasys kullanıyorum.
  • Solüsyon lens ile geliyor ama ayrı da alabilirsin. Lensler gözünde değilken sürekli solüasyon içinde olmalı. Kabı var zaten, kolay bir şey. Diş fırçasının yanında dursun. Çantanda da bir kap taşıyabilirsin. Ben yurt dışı seyahatlarimde bir mini solüsyon kutusu bir de lens kutusu taşıyorum. Uçağa binene kadar lesnlerim takılı oluyor, binnice çıkarıyorum uzun yolculuklar öncesi.
Lensi her çıkardığında taze solüsyon içine koymanı öneririm. Yoksa solüsyonda toz ve kumaş parçacıkları birikiyor.

İlk hafta isyan edebilirsin. Ama bir kere alıştın mı gözlüğe bir daha dönemezsin. Gözünü refleks olarak kapatmaya çalışacaksın. Bunu aşmanın en kolay yolu parmağını gözüne inanılmaz yavaş yaklaştırmak. Zamanla alışırsın.
Zaten kararlıyım, gözlük bıktırdı. Bir kez lens denedim, çok zorladı; takıp çıkarırken sonra boş ver dedim. Bu sefer takamazsam bile alacağım, takmak için uğraşırım. Yarına özel muayenehaneye randevu aldım, oraya gidip baktırıp durumu onlara da anlatacağım.

Bence sen geçmek istiyorsun ama için rahat etmediği için onay istiyorsun :D. Kullan gitsin.
Evet geçeceğim ama 5 sene hep gözlük taktığım için gözlüksüz nasıl olur, alışır mıyım emin değildim. Yarına randevu aldım, durumu anlatıp baktıracağım, umarım alışırım.

Herkese çok teşekkür ediyorum, iyi sosyaller hepinize.😀

Son düzenleyen: Moderatör: