Detaylar
Kim cevapladı?Genelde GPON altyapıda evinize 2 cihaz bağlanıyor: ONT cihazı ve router. ONT cihazına fiberoptik kablo, ONT'tan routera ise bakır kablo bağlanıyor. Bazen ONT ile routerın birlikte olduğu tek bir cihaz bağlayabiliyorlar, bu biraz şansa kalmış.
Evinize kadar fiberoptik kablo geldiği için çok düşük gecikme ve teoride çok yüksek hızlara ulaşabiliyorsunuz; en büyük artısı bu. Eksisi ise evinizde 2 prizlik yer kaplaması olabilir.
Evinize kadar fiberoptik kablo geldiği için çok düşük gecikme ve teoride çok yüksek hızlara ulaşabiliyorsunuz; en büyük artısı bu. Eksisi ise evinizde 2 prizlik yer kaplaması olabilir.
- Makaleler
- 8
Operatör modemleri sonlandırma ile alakalı değil. Zaten çoğu operatör(benim bildiklerimin hepsi) fiber kurulumu zorunlu tutuyor. Daha sonrasında SFP kullanmak isterseniz kullanırsınız.Bu fiberi kendim sonlandırabilir miyim acaba SFP modülleri yada media converterler ile? İSS'nin verdiği modemleri kullanmak istemiyorum artık.
Siz sonlanmış fiberin modemini değiştirebilirsiniz. Kanaldaki ilgili videoları takip edebilirsiniz. Hangi operatörün altyapısı geldi?
Türksat.Operatör modemleri sonlandırma ile alakalı değil. Zaten çoğu operatör(benim bildiklerimin hepsi) fiber kurulumu zorunlu tutuyor. Daha sonrasında SFP kullanmak isterseniz kullanırsınız.
Siz sonlanmış fiberin modemini değiştirebilirsiniz. Kanaldaki ilgili videoları takip edebilirsiniz. Hangi operatörün altyapısı geldi?