ontuser

Çalışkan
Superonline fiber kullanıcısıyım. @Majdev'in hazırladığı custom firmware (OpenWrt SFP 7.5.3) ile kendi SFP'mi kullanmaya çalışıyorum. Nokia G-2426G-A modemden PPPoE bilgilerimi alabildim.

GPON Module Status
Registration Status / Signal State 5 / true
RX Optical Power / TX Optical Power 8.39uW -20.76dBm / 1.18mW 0.73dBm
CPU Temp / Laser Temp 71℃ / 63℃
Reboot Count Non-O5: 0 , OMCID: 0

Görüldüğü gibi bağlantı gerçekleştirildi. Ancak bir türlü PPPoE ile bağlanamadım. Farklı VLAN'lar denedim (0,1,2,100,103) ama hiçbirinde cevap alamadım. 2305 VLAN'ını gördüm ve onu denedim. Bu VLAN'da iken PPPoE bağlanıyor ve 10.41.208.xx gibi bir IP alıyor. Ama internet erişimi yok. Sadece local bir IP adresi.

GPON tarafında tüm vlanları passthrough etmesi için "Default VLAN (PVID)" ayarını "u" yaptım. Aslında diğerlerini de denedim.

Ne denemem gerekiyor artık bilemiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Superonline fiber kullanıcısıyım. @Majdev'in hazırladığı Custom Firmware (OpenWrt SFP 7.5.3) ile kendi SFP'mi kullanmaya çalışıyorum. Nokia g-2426G-A modemden PPPoE bilgilerimi alabildim.

GPON module status.
Registration status / Signal state 5 / true.
RX optical Power / tx optical Power 8.39uw -20.76dBm / 1.18MW 0.73dBm
CPU temp / laser temp 71℃ / 63℃
Reboot count NON-O5: 0, omcıd: 0

Görüldüğü gibi bağlantı gerçekleştirildi. Ancak bir türlü PPPoE ile bağlanamadım. Farklı VLAN'lar denedim (0, 1, 2, 100, 103) ama hiçbirinde cevap alamadım. 2305 VLAN'ını gördüm ve onu denedim. Bu VLAN'da iken PPPoE bağlanıyor ve 10.41.208.xx gibi bir IP alıyor. Ama internet erişimi yok. Sadece local bir IP adresi.

GPON tarafında tüm vlanları passthrough etmesi için "default VLAN (pvıd)" ayarını "u" yaptım. Aslında diğerlerini de denedim.

Ne denemem gerekiyor artık bilemiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

MAC adresi klonla Turkcell genelde VLAN ID ile değil MAC adresi ile internet veriyor IPTV için 103 VLAN ID.

MAC adresini klonlamayı denedim. Hatta 50 ile bitiyorsa 54 e kadar offset vardır diye tek tek de denedim, olmadı. VLAN ile, olmadan neredeyse tüm kombinasyonları ssh script yazarak denedim.
Modemin içinden aldığım şifre yanlış olabilir mi? Şifreyi açıkça burada yazamıyorum ancak içinde @@@### gibi karakterler aynı adette tekrar ediyor. Sanki nokia ile anlaşıp bunu gizlemişler gibi geldi bana. Eğer durum bu ise şifreyi nasıl elde edebilirim? UART çözümse bunu da denerim.

@Recep Baltaş ın son hacklediği modemde vlan 100 olarak görünüyor. Benim modemimde de 100 görünüyor ancak maalesef bağlanmıyor. Pppoe şifresinin elimdeki şifre olduğuna nasıl emin olabilirim?

@Recep Baltaş ın hazırladığı repoda TR-069 dan alınan vlan detayları görünüyor. Benim modemimde de tam olarak böyle görünüyor.

Son düzenleme:
NOKIA G-2426G-A
ONT ile birlikte modem.
UART ile bağlandım ve root access deniyorum. Deniyorum bakalım...

UART ile bağlandım ve her türlü denemeyi yaptım sanırım fakat olmuyor. Modemden çipi sökmeye kadar geldim galiba. Bu konuda yardımcı olabilir misin @Recep Baltaş ? Bu işi kafaya çok taktım.

Son düzenleme:
Merhaba, fake O5 diyoruz bu duruma. Nokia sahalarda oluyor bu durum. Çözüm: