Superonline fiber kullanıcısıyım. @Majdev'in hazırladığı custom firmware (OpenWrt SFP 7.5.3) ile kendi SFP'mi kullanmaya çalışıyorum. Nokia G-2426G-A modemden PPPoE bilgilerimi alabildim.
GPON Module Status
Registration Status / Signal State 5 / true
RX Optical Power / TX Optical Power 8.39uW -20.76dBm / 1.18mW 0.73dBm
CPU Temp / Laser Temp 71℃ / 63℃
Reboot Count Non-O5: 0 , OMCID: 0
Görüldüğü gibi bağlantı gerçekleştirildi. Ancak bir türlü PPPoE ile bağlanamadım. Farklı VLAN'lar denedim (0,1,2,100,103) ama hiçbirinde cevap alamadım. 2305 VLAN'ını gördüm ve onu denedim. Bu VLAN'da iken PPPoE bağlanıyor ve 10.41.208.xx gibi bir IP alıyor. Ama internet erişimi yok. Sadece local bir IP adresi.
GPON tarafında tüm vlanları passthrough etmesi için "Default VLAN (PVID)" ayarını "u" yaptım. Aslında diğerlerini de denedim.
Ne denemem gerekiyor artık bilemiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
GPON Module Status
Registration Status / Signal State 5 / true
RX Optical Power / TX Optical Power 8.39uW -20.76dBm / 1.18mW 0.73dBm
CPU Temp / Laser Temp 71℃ / 63℃
Reboot Count Non-O5: 0 , OMCID: 0
Görüldüğü gibi bağlantı gerçekleştirildi. Ancak bir türlü PPPoE ile bağlanamadım. Farklı VLAN'lar denedim (0,1,2,100,103) ama hiçbirinde cevap alamadım. 2305 VLAN'ını gördüm ve onu denedim. Bu VLAN'da iken PPPoE bağlanıyor ve 10.41.208.xx gibi bir IP alıyor. Ama internet erişimi yok. Sadece local bir IP adresi.
GPON tarafında tüm vlanları passthrough etmesi için "Default VLAN (PVID)" ayarını "u" yaptım. Aslında diğerlerini de denedim.
Ne denemem gerekiyor artık bilemiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?