Greatest

Uzman
Burst başlangıç:

1000011025.webp

Test sonucu:

1000011023.webp

1000011027.webp

Kullanılan donanımlar:
  • MikroTik RB5009 (ana router)
  • HSGQ 2.5 GBE GPON SFP
  • TP-Link BE230 (Access Point)
Diğer kullanıcılara başarılar dilerim 😂

Son düzenleyen: Moderatör:
SuperOnline FTTH altyapıda Keenetic Hero ve Huawei MA5671A ile aldığım hız buydu.

1761469983916.webp

Maalesef Keenetic Hero'nun 2.5G portu SFP portu ile paylaşımlı olduğu için sadece 1G hız ile kısıtlıydım. Şimdi üzüldüm şahsen. Demek 1G hız üstü alabilirmişim. Gerçi çok üzülmeye gerek yok, SansürOnline çok rezil.

Satıcı siz misiniz? Bu "yeni nesil" Realtek 9601D tabanlı GPON SFP'ler cidden bu kadar farklı mı sizce? Burada iddia edilen şeyler ne kadar doğru?

1761470110424.webp

Arayüzü veya işletim sistemi ne? Mod'lu mu yoksa orijinal stock firmware mi? Ayrıca LOID ve şifresini de klonlamak mümkün mü?

Ayrıca setup'ınız çok güzel hocam. Güle güle kullanın. BE230 bende de var. Çok güzel bir AP. Umarım ileride Turk Telekom veya TurkNet GigaFiber ile kullanma şansınız olur.

Superonline FTTH altyapıda Keenetic Hero ve Huawei MA5671A ile aldığım hız buydu.

Eki Görüntüle 196036

Maalesef Keenetic Hero'nun 2.5G portu SFP portu ile paylaşımlı olduğu için sadece 1G hız ile kısıtlıydım. Şimdi üzüldüm şahsen. Demek 1G hız üstü alabilirmişim. Gerçi çok üzülmeye gerek yok, SansürOnline çok rezil.

Satıcı siz misiniz? Bu "yeni nesil" Realtek 9601D tabanlı GPON SFP'ler cidden bu kadar farklı mı sizce? Burada iddia edilen şeyler ne kadar doğru?

Eki Görüntüle 196037

Arayüzü veya işletim sistemi ne? Mod'lu mu yoksa orijinal stock Firmware mi? Ayrıca LOID ve şifresini de klonlamak mümkün mü?

Ayrıca setup'ınız çok güzel hocam. Güle güle kullanın. BE230 bende de var. Çok güzel bir AP. Umarım ileride Türk Telekom veya TurkNet GigaFiber ile kullanma şansınız olur.

Lantiq çipli SFP'ler 10 yıldır üretilmiyor lantiq eol oldu Intel tarafından.
Şu an piyasadakilerin hepsi ikinci el. Özellikle Roy adlı malum kişinin sattıkları :) ucuz ikinci el ürünlerin içine OpenWrt yüklenip tekrar satılmış hali. Bu yüzden bir süre sonra brick olabiliyor veya Firmware kaynaklı hatalar çıkabiliyor. Ben bunu yaşadım.

HSGQ ise tamamen yeni. Fabrika çıkışı orijinal Firmware ile geliyor ve Full klona açık, brick olasılığı düşük, daha açık expose ayarlar.
Ayrıca yeni çip daha serin çalışıyor.

Keenetic konusuna gelirsek kullanıcıyla dalga geçiyor gibi sürekli combo port veya 2.5G SFP girişi ama 2.5G çıkışı yok, bilmiyorum alanın kendi tercihi.

Setupun haşmetlisi 5009. teşekkürler, sizde güle güle kullanın :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz daha araştırdım.

Hakikaten her şeyi kopyalamak mümkünmüş. Cidden güzel gözüküyor.

İki tane SFP+ portlu bir router bulabilirsem sizle görüşebilirm yakında. ;)

@Greatest

SuperOnline'ın size verdiği modem dahili ONT'li bir model miydi yoksa ayrı bir ONT mi vardı? Ayrı ise modeli neydi?

Siz buradaki ayarların kaç tanesini girdiniz?

1761501509299.webp

Saha anlaşmazlığı durumları bildiğim kadarıyla Nokia OLT'lerde oluyor. Ben Huawei MA5671A ile SuperOnline kullanırken sorun yaşamamıştım. Ama OLT ne markaydı bilmiyorum. SuperOnline'ın verdiği modem dahili ONT'li Huawei OptixStar HG8245X6-10 modeliydi. O yüzden galiba GPON SFP ile sorun yaşamadım.

Şimdi ise TurkNet GigaFiber olan adresimdeyim. Burada ZTE ZXHN F601 ONT kullanıyorum. Huawei GPON SFP ile denemedim. Şahsen bu cihazı gördükten sonra da denemeyi planlamıyorum. Satabilirim. Bu daha çok ilgimi çekiyor. Asıl merak ettiğim şey ZTE sahada sorun çıkıp çıkmayacağı. Muthemelen çıkmaz.

Şu an ZTE ONT'nin arayüzüne baktığımda burada olan çoğu şey var. Tek bulamadığım şeyler şunlar:
  • PLOAM Format
  • PLOAM Password
  • Vendor ID
  • Software version 2
  • OMCC version
  • Product Class
  • OUI
Bunlar dışında her şey ZTE arayüzünde var. Galiba Software version 2 ZTE'de Boot Loader Version oluyor. Vendor ID ise ZTE olabilir. Product Class ise ZTE ZXHN F601 olabilir, ama boşluk veya çizgi mi gerekli bilmiyorum. Diğerleri hakkında bir fikrim yok.

Son düzenleme:
Biraz daha araştırdım.

Hakikaten her şeyi kopyalamak mümkünmüş. Cidden güzel gözüküyor.

İki tane SFP+ portlu bir router bulabilirsem sizle görüşebilirm yakında. ;)

@Greatest

Superonline'ın size verdiği modem dahili ONT'li bir model miydi yoksa ayrı bir ONT mi vardı? Ayrı ise modeli neydi?

Siz buradaki ayarların kaç tanesini girdiniz?

Eki Görüntüle 196174

Saha anlaşmazlığı durumları bildiğim kadarıyla Nokia OLT'lerde oluyor. Ben Huawei MA5671A ile Superonline kullanırken sorun yaşamamıştım. Ama OLT ne markaydı bilmiyorum. Superonline'ın verdiği modem dahili ONT'li Huawei OptixStar HG8245x6-10 modeliydi. O yüzden galiba GPON SFP ile sorun yaşamadım.

Şimdi ise TurkNet GigaFiber olan adresimdeyim. Burada ZTE Zxhn F601 ONT kullanıyorum. Huawei GPON SFP ile denemedim. Şahsen bu cihazı gördükten sonra da denemeyi planlamıyorum. Satabilirim. Bu daha çok ilgimi çekiyor. Asıl merak ettiğim şey ZTE sahada sorun çıkıp çıkmayacağı. Muthemelen çıkmaz.

Şu an ZTE ONT'nin arayüzüne baktığımda burada olan çoğu şey var. Tek bulamadığım şeyler şunlar:
  • PLOAM Format
  • PLOAM Password
  • Vendor ID
  • Software version 2
  • OMCC version
  • Product Class
  • OUI
Bunlar dışında her şey ZTE arayüzünde var. Galiba Software version 2 ZTE'de Boot Loader Version oluyor. Vendor ID ise ZTE olabilir. Product Class ise ZTE Zxhn F601 olabilir ama boşluk veya çizgi mi gerekli bilmiyorum. Diğerleri hakkında bir fikrim yok.

Nokia olayını majdev ile çoktan çözdük, sorun wrt rezilliği olarak Nokia'ya Firmware bilgisi iletmemesiydi.
Bende hepsi klonlu, auth olsa bile her şeyi klonlamayı öneriyorum.
Harici ONT olarak.
Ayrıca Superonline ZTE sahamı kurmaya başlamış?

Son düzenleme:
Nokia olayını majdev ile çoktan çözdük, sorun wrt rezilliği olarak Nokia'ya Firmware bilgisi iletmemesiydi.
Bunu duyduğuma sevindim. Ben hiç karşılaşmadım ama bu problemi yaşayanlar için iyi bir haber.

Bende hepsi klonlu, auth olsa bile her şeyi klonlamayı öneriyorum.
Ben de zaten bu yüzden sordum. Hepsini klonlamayı planlıyorum.

ONT arayüzünde gerekli her şey var mıydı yoksa "Export config" veya benzeri bir butona basıp config dosyasına da ayrı göz gezdirmeniz gerekti mi? Mesela LOIN password, PLOAM password nasıl buldunuz?

Ayrıca Superonline ZTE sahamı kurmaya başlamış?
Yok. Yanlış anladınız. 2 ay öncesine kadar SuperOnline FTTH kullanıyordum. Orada saha Huawei'di. Ben de Keenetic Hero ve Huawei MA5671A ile kullanıyordum. Bana verdikleri modem dahili ONT'li Huawei modeldi.

Şimdi TurkNet GigaFiber kullanıyorum. Burası farklı adres. Saha ZTE. En azından bana verdikleri ONT ve modem ZTE. OpenWRT router, Zyxel switch ve Keenetic Hero'yu AP modunda kullanıyorum. Onların verdiği ZTE ZXHN F601 ONT'yi kullanıyorum. Huawei SFP'yi kurmadım. Kurmayı da şimdilik düşünmüyorum.

ZTE ONT'nin arayüzünde PLOAM ile ilgili hiçbir şey yok. LOID password ise full yıldızlı sansürlü. Ama ayarlarda "Backup config" gibi bir buton var. Muhtemelen orada yazıyordur diye düşünüyorum. Yoksa nasıl öğreneceğim?

Bunu duyduğuma sevindim. Ben hiç karşılaşmadım ama bu problemi yaşayanlar için iyi bir haber.

Ben de zaten bu yüzden sordum. Hepsini klonlamayı planlıyorum.

ONT arayüzünde gerekli her şey var mıydı yoksa "Export Config" veya benzeri bir butona basıp Config dosyasına da ayrı göz gezdirmeniz gerekti mi? Mesela LOIN password, PLOAM password nasıl buldunuz?

Yok. Yanlış anladınız. 2 ay öncesine kadar Superonline FTTH kullanıyordum. Orada saha Huawei'di. Ben de Keenetic Hero ve Huawei MA5671A ile kullanıyordum. Bana verdikleri modem dahili ONT'li Huawei modeldi.

Şimdi TurkNet GigaFiber kullanıyorum. Burası farklı adres. Saha ZTE. En azından bana verdikleri ONT ve modem ZTE. OpenWrt router, ZyXEL Switch ve Keenetic Hero'yu AP modunda kullanıyorum. Onların verdiği ZTE Zxhn F601 ONT'yi kullanıyorum. Huawei SFP'yi kurmadım. Kurmayı da şimdilik düşünmüyorum.

ZTE ONT'nin arayüzünde PLOAM ile ilgili hiçbir şey yok. LOID password ise Full yıldızlı sansürlü. Ama ayarlarda "Backup Config" gibi bir buton var. Muhtemelen orada yazıyordur diye düşünüyorum. Yoksa nasıl öğreneceğim?

ZTE'de kolay iş. ZyXEL başa bela sadece.
Ploam genellikle DEFAULT oluyor, fakat arayüzden kontrol etmekte fayda var, web sayfasında yoksa Config exportu yapın.

@Liguori iyi haber TurkNet ZTE sahalarda burstlu hız yok sabit son hız GPON sınırlarında yani yükselip düşmüyor :)
Örneğin taşınmadan önce TurkNet kullanırken:

1000005000.webp

Son düzenleme: