GPU düşük kullanımda aşırı ısınma

YK3474

Üyecik
Merhaba öncelikle. GT 630M 1GB Hynix GF 108 mimari ekran kartım. Daha önceden 90C zor gören kart artık düşük yükte bile 95C tam yükte 98Cye kadar çıkmaya başladı ama bu durum GPU'da varken CPU'da hiçbir sorun yok yük altında Max 70C oluyor. Termal macun değişimi MX 4 sürdüm. Fan kanallarını temizledim termal pad değiştim ama hala aynı. Video izlerken bile 70C oluyor. Fanlar falan çalışıyor fan eğrisini 65C'de Max çalışacak hale ayarlamama rağmen hala tık yok. Maksimum Performans ayarlarında NVIDIA kartı ama daha önce böyle yapmazken şu an niye böyle anlayamadım.
Sabit olarak 0.980V voltaj çekiyor.

MX4, ekran kartı için uygun bir macun değil.

Yaşına bağlı olarak bakım vakti gelmiştir.
Yaşından ziyade sürülen macun daha çok sırıtıyor maalesef.

MX4, ekran kartı için uygun bir macun değil.

Yaşından ziyade sürülen macun daha çok sırıtıyor maalesef.
Dikkat etmedim bak, macun bakımı yapılmış. Uygun olmasa da bu kadar ısınması normal gelmiyor, ya çok kalın sürdü ya da blok oturmadı bilemedim. Thermalright Heilos öneririm de ama Ağustostan beri stoklarda yok.

33W TDP'lik karta diş macunu sürsen bile yetmeli kullandığın MX4 sahte değilse ısının onunla alakası yoktur. Belki blokta veya gazda sıkıntı olmasın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…