Laptoplar çoğu zaman JEDEC kullandığı için DDR5 laptoplar 4800' geliyor. Paraya kıyıp üst seviye alırsan 6000 ya da 7533 MHz RAM ile gelen laptop bile alabilirsin.

Ayrıca ilk attığın konuda da 4x8 RAM çalıştırmak kolay bir şey değil, keza arkadaş sistemin çalıştığını ama bilinçli olarak böyle bir şey yapmış. "Forumda Windows'a zorla mavi ekran verme konusunu gördüm, ben de merak ettim, denedim bunu kendi sistemimde. "Fazla merak" misali, mavi ekrandan sonra sistem açılmadı."

Şu zamana kadar yaklaşık 7-8 tane DDR5 RAM kullandım ve hiçbirinde problem yaşamadım.

Konuya gelirsek GPU yatırımı diyip 4060 almak nasıl bir ironidir? AM5 giriş seviyesi B650, 7800x3D alsan ömürlük zaten.
O kadar harcayacak param olsa ironi olabilecek bir konu hakkında yardım istemem zaten. Dediğiniz ömürlük 2 parça zaten alacağım sistem seviyesinde kaldı ki kendi para yönetimimi kendim yapsam gram umurumda olmaz. Diyorsanız ki ileride alacağın sistemin seviyesine göre 4060 zayıf kalır o zaman anlarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
O kadar harcayacak param olsa ironi olabilecek bir konu hakkında yardım istemem zaten. Dediğiniz ömürlük 2 parça zaten alacağım sistem seviyesinde kaldı ki kendi para yönetimimi kendim yapsam gram umurumda olmaz. Diyorsanız ki ileride alacağın sistemin seviyesine göre 4060 zayıf kalır o zaman anlarım.
Evet, 4060 çok güçsüz bir kart çünkü fiyatına göre ve 8 GB VRAM'i var. Şu anda bile çoğu oyunda problem yaratabilecek seviyede.