Selam, hoş geldiniz. Grand Theft Auto IV: Complete Edition sürümü ile çoğu modlara erişimi kısıtladı ve performans sorunlarına yol açtı. Üstüne Rockstar Games ne bir hata düzeltti ne de içerik sundu. Bu yüzden GTA'nın güzide mod topluluğu GTA IV'ü eski sürümlerine düşürebileceğiniz yolları aramışlar ve o yol ise GTA IV'ü downgrade etmek.
GTA IV'ü downgrade etmek ne demek bunu açıklamakla başlamak istiyorum. Basitçe GTA IV'ün sürümünü 1.2.0.59'dan 1.0.8.0 veya 1.0.7.0'a düşürmeye deniyor. Dilerseniz başlıklardaki linkler üzerinden gerekli dosyaları kendi sitelerinden indirebilirsiniz. Ben bu oyunu bir daha adam etmemek için gereken tüm dosyaları OneDrive'ıma yükledim. OneDrive üzerinden gerekli tüm dosyalara ulaşabilirsiniz. Lafı uzatmadan rehbere başlamak istiyorum.
Dostlar önceki rehberde bulunan .exe nereden baksanız 1 yıldır güncellenmiyor ve çalışmıyordu. Ben de bu moderatörlerimizin izni ile bu rehberi güncel hale getirmek istedim. Bu rehberin güncelliğini kaybedeceğini sanmıyorum. Gitse gitse linkler gider onların da yedeğini aldım. Önceki rehberi okumayıp bu rehberi görenler yorumlardı görüp şaşırmasın diye bu uyarıyı eklemek istedim.
Başlamadan önce ne olur ne olmaz diye yedek almak isteyebilirsiniz. Yedeğinizi sıfır bir oyun üstünden alın. Herhangi bir mod veya oynama olmasın. Steam'den indiği gibi olsun. Bu dediğimden de anlayacağınız üzere oyunda herhangi bir ek bulunmamalı. Sıfır bir oyuna ihtiyacınız var. Adımları sırasıyla yapmak zorundasınız.
Radio Downgrade
Oyununuz sıfır haldeyse ilk önceliğiniz Radio Downgrader'ı indirmek olacak. İndirdikten sonra IVCERadioRestoration.exe'yi açın. Seçim ekranına geldiğiniz zaman Post-Cut ve Restored beta songs'u tikleyin. EN ÖNEMLİSİ FusionFix'in tikini kaldırın. Bu şekilde olmalı.
Next dedikten sonra oyunun kurulu olduğu yeri yani GTAIV.exe'nin olduğu yeri seçin ve kurulumu tamamlayın. Daha sonra Higher Resolution Radio Logos modunu kurun. Bunun kurulumu çok basit. Nexusmods hesabına ihtiyacınız olacak yalnızca. Files kısmından
Complete Edition Higher Resolution Radio Logos'u indirmelisiniz. Modu indirdiğiniz varsayıyorum ve devam ediyorum. .RAR dosyasını açın ve update klasörünü oyunun kurulu olduğu yere sürükleyin. Zaten Radio Downgrade yaptıktan sonra oyunun ana dizinine update klasörü gelecek.
Gereksiz Dosyaları Temizleme
Sonradan sorun yaşamamak için gereksiz oyun dosyalarını temizlemenizde fayda var. Ana dizinde kalması gereken dosyalar şunlar. Evet .exe uzantılarını da silmeniz lazım.
- common klasörü
- movies klasörü
- pc klasörü
- TBoGT klasörü
- TLAD klasörü
- update klasörü
- binkw32.dll
- steam_api.dll
FusionFix
Oyunu asıl düzelten olaya geldik. FusionFix'i rehberi kitletmemek adına anlatma gereği duymuyorum. İsterseniz araştırabilirsiniz. Basitçe özetlemem gerekirse GTA IV'ü adam eden bir mod kendileri. Kurulumuna gelirsek; GitHub Release'lerinden GTAIV.EFLC.FusionFix.zip ve GTAIV.EFLC.FusionFixLegacyAddon.zip dosyalarını indirin. İki dosyayı da GTA IV'ün ana dizinine atın. Dosya değiştirmesi gerekirse bırakın değiştirsin. Ardından dinput8.dll'i silin. Xlive.dll yüklediğimiz için gerek yok dinput8.dll'e, birbirleriyle çakışıyorlar.
1.0.7.0 veya 1.0.8.0 Sürümüne Downgrade
Bu indirecekleriniz downgrade dosyaları. İki sürümde tek dosyada geliyor. İndirmeden önce virustotal linkini bırakmak istiyorum. Kontrol edebilirsiniz. Nasıl
kuracağız derseniz kurmak istediğiniz sürümü açın ve dosyalarını GTA IV'ün ana dizinine atın. Bu kadar. Benim tavsiyem performans ve FusionFix ile daha iyi çalışmasından dolayı 1.0.8.0 sürümünü kurmanızdır.
Downgrade'imiz bu adımda bitiyor. Geriye kalan şeyler ise birkaç ayar. Bunları kendiniz de yapabilirsiniz. Yapamadığınız yeri ise sorabilirsiniz. Şimdi emeklerimiz çöp olmasın diye Steam'den birkaç ayar yaptırmak istiyorum.
Steam'de GTA IV: Complete Edition'ın ayarlarına girin. Güncellemeler sekmesinden otomatik güncellemeler ayarını oyunu başlatmam beklensin yapın.
- Optimizasyonu arttırmak ve oyunu günümüz standartlarına yaklaştırmak için aşağıdaki rehberime göz atabilirsiniz. İyi eğlenceler!
Selamlar, hoş geldiniz. GTA camiasının modlara olan sevgisini bilirsiniz. Bu rehberde, en sevdiğim GTA oyunu olan GTA IV'ü modlamayı ve bu modlarla birlikte oyunu günümüze göre modernleştirmeyi göstereceğim. Pek fazla mod kuramıyorsunuz zaten, olanlarla yetineceğiz.
Hem oyunu bozabildiği ve bazı optimizasyon sorunlarına yol açabildiği için hem de yükleyeceğimiz FusionFix ve DXVK ile uyuşmadığı için, ENB gibi grafik modları kullanamayacağız. Biz sadece ekstra özelliklerle, GTA IV'ü modernleştirmeye çalışacağız.
Her şeyden önce şunu demeliyim ki...
Hem oyunu bozabildiği ve bazı optimizasyon sorunlarına yol açabildiği için hem de yükleyeceğimiz FusionFix ve DXVK ile uyuşmadığı için, ENB gibi grafik modları kullanamayacağız. Biz sadece ekstra özelliklerle, GTA IV'ü modernleştirmeye çalışacağız.
Her şeyden önce şunu demeliyim ki...
- Aeronight
- grand theft auto iv gta 4 modlama oyun modlama
- Forum: Oyun Modlama
Son düzenleyen: Moderatör: