Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
İncelemeGrand Theft Auto: San Andreas The Definitive Edition
3 oyun için de söylüyorum. Mekanik, animasyon, yapay zekada hiçbir değişiklik yok. Grafikleri açıkçası beğendim her ne kadar Fortnite tarzı olsa da. Fakat grafik dışında yenileme yok oynanış kısmında.
3 oyun için de söylüyorum. Mekanik, animasyon, yapay zekada hiçbir değişiklik yok. Grafikleri açıkçası beğendim her ne kadar Fortnite tarzı olsa da. Fakat grafik dışında yenileme yok oynanış kısmında.
İlk çıktığında sorunlu olan Definitive Edition oynamayı en çok istediğim oyunlardan biri olabilir. Oyunu bugün bitirdim ve yorumlarımı sizlere paylaşmak istiyorum.
Bu inceleme GTA: SA ile ilgili ağır spoiler bulunmaktadır oyunu OYNAMADIYSANIZ/BİTİRMEDİYSENİZ bu incelemeyi okumamanız önerilir.
Grafikler:
Dostlar GTA:SA, bu üçleme arasında en iyi grafiklerden biri. Yansımalar, gölgeler, ışıklandırmalar vb. düşük grafiklerde bile çok iyi görünüyor. Ama aynı şeyi karakter modelleri ve ana menüsü için söylemeyeceğim.
Karakter Modellemeleri:
Karakter modellemeleri çöp hiç uğraşmamışlar bile ilk dönem PS2 kalitesiyle aynı karakter yüzleri keskin ve sivri, karakterlerin parmakları birbirine yapışık. Bazı önemli karakterlerin yüzlerini bile değiştirmemişler. Hatta daha kötü olmuş yeni sürümünde Sweet'in gözleri kaybolmuş.
Aradaki tek fark Remastered sürümündeki Sweet'in daha siyahi olması.
Oyunun Ana Menüsü:
Sırf Mobile özel daha kolay ana menü yapmak için, Paint'ten 5 dakikalık ana menü yapmışlar ve bunu PC'de değiştirmemişler bile, cidden berbat görünüyor.
Ünlü düşünür Nobk'ın (Ne Olduğu Bilinmeyen Kanal) bir lafı vardır.
"Bana bir oyunun menüsünü göster, sana kötü mü olduğunu göstereyim." Bu da büyük bir eksi.
Optimizasyon:
Ben oyunun optimizasyonunu çok beğendim. R9 270X ekran kartı ve i5 650 işlemcimle orta-yüksek ayarlarda sıkıntısız bir şekilde 60 FPS oynayabildim. Kritik yerlerde ve sinematiklerde anlık FPS düşmesi olmaması gerçekten güzel.
Hikaye:
Hikayeyi baştan anlatacak değilim. 2024 yılında GTA: SA'nin hikayesini bilmiyorsanız internetten basit bir araştırma ile bulabilirsiniz. Dostlar, hikayede etrafımızdaki karakterler ve olay örgüsü çok hızlı değişiyor. Bir yerden sonra cidden "Ben nerdeyim la?" "Bu görevde ne yapacağız şimdi?" gibi cümleler kurmaya başlıyorsunuz. Yani bizim bu oyunda amacımız, "Mahallemizi kurtaralım" iken senaryoda ilerledikçe başkasının ayakçısı oluyorsunuz. Oyunun diğer büyük kötü tarafı ise, Ryder ve Smoke'un ihanetinin çok erken açıklanması. Kardeşim daha bu karakterlere alışamadan neden ihanetini gösteriyorsun ki? Ben bu oyuna başlamadan önce oyunun ilk yarısını Big Smoke, Ryder ve Sweet ile takılıp mahalleyi kurtaracağız sanıyordum ama hiç öyle değilmiş. Sanki Rockstar'ın "Biz bu kadar büyük harita yaptıysak her yeri gezip görüceksin öyle Los Santos'ta kalmak yok" mantığıyla yaptığını hissediyorsun. Oyunda Big Smoke'u Tenpenny'den önce öldürmemiz saçma olmuş. Ama genel olarak hikayesi ve oyunun senaryosu güzel.
Sürüş Mekanikleri:
Oyunun araç ve motor kullanımı çok güzel. (özellikle motor kullanımı). Benim gibi araba sürme konusunda berbatsanız arabayı çok basit bir şekilde patlatabilirsiniz. Bazı arabalarında yol tutuşu berbat. Özellikle yarış görevlerinde bir fren yaptığınızda araba totoyu başı dağıtıyor. Tabii bu yol tutuşu "bazı" arabalara özel (özellikle yarış görevlerinde!). Tamam araba ve motor kontrolleri güzel, peki RC araçlar ve uçak kontrolleri? RC araç denilince bile sinirleniyorum. Bir aracın kontrolleri bu kadar mı kötü olur anlayamıyorum. Kardeşim tek yapacağın W ile yükselmek, A ve D tuşları ile de sağa sola gitmek. Niye bu kadar komplike yapıyorsunuz ki anlayamadım.
Zero'nun görevinde helikopter kontrolu gerçekten çok zor araç istediğim yere gitmiyor nasıl doğru düzgün kontrol edebilirim.
techolay.net
Normal uçak kontrolleri RC araç kontrolleri gibi kötü değil yarım saatte alışabiliyorsunuz ama ben o RC görevlerinin...
Silah ve Dövüş Mekanikleri:
Başlığa silah mekanikleri yazmışım kusura bakmayın asıl ismi boncuk silahı olacaktı. Her ne kadar da Remastered sürümü ile aim konusu geliştirilmiş olsa da vuruş hissi berbat. Koşan birine vurduğunuz zaman koşmaya devam ediyor, durmuyor bile eğer düşmanınızın kafasına vurarak öldürmeyecekseniz, düşmana vurduğunuz belli olmuyor. Bu bayağı büyük bir eksi ve adam öldürmeyi sıkıcı bir hale getiriyor. Dövüş Mekanikleri: Dövüşerek adam öldürmek çok zor. Kamera sapıtıyor hiç değiştirmemişler bile, bu iki mekaniğin kötü olması oyunu oynamakta bayağı bir zorlaştırıyor.
Yapay Zeka:
Oyunda yapay zekayı kodlayanlar kim merak ediyorum. O kadar kötü ki, düşmanlar size vuramıyor hatta bazen sizi unutup kaçıyor ya da etrafında saçma bir şekilde tur atıyor. Bu arada size bir trick vereyim: Oyunun yapay zekası o kadar kötü ki, belli bir uzaklıktan sonra sizi unutuyor ve onları kolayca öldürebiliyorsunuz.
Görev Çeşitliliği:
Oyunda 100 görev var ve bu 100 görevin hepside mükemmel hepsinde farklı bir konu işleniyor (Zero görevlerinin ben...). Görev çeşitliliği bakımından şu anki Ubisoft'tan pardon bugisofttan iyiler. Oyunu oynarken bu görev çeşitliliğini nasıl 2004 yılında yapmışlar diye düşünmedim değil. Bazı görevlerin çok zor olması dışında, çok güzel görevler. Oyunda checkpoint sistemi olması, oyundaki görevleri bayağı bir kısaltmış ve bu checkpoint sistemi oyunun süresini çok büyük bir oranda kısaltıyor.
Glitch ve Bug'lar:
Oyunu bozan hiçbir bug ve glitch görmedim, oyun çıktıktan 3 yıl sonra oyunu çok güzel patchlemişler ve oyunu kıran bug sayısı yok ama bazen oyunu kırmayacak ama görüntüyü vs. bozan buglar gördüm.
Eki Görüntüle 33270
(Su altında yüzerken yüzeye çıktığımızda CJ kambur halde duruyor.)
Çok yaşamasam da bazen Alt+Tab attığımda oyun pause menüsünde kilitleniyor ve bilgisayarı yeniden başlatana kadar PC kitleniyordu.
Açık Dünya:
Oyunun açık dünyası, çok büyük ama açık dünyadaki NPC'ler canlı değil. Yani, yaşayan bir dünya yok NPC'ler sadece bir yerden bir yere gitmek için konulmuş. Onun dışında açık dünyada yapabileceğiniz çokca şey var itfaiyecilik, taksicilik, tırcılık, hırsız olma vs. kumar, basketbol oynamak, Gym'e gitmek de çok güzel olmuş.
Oyunda Sevdiğim Yenilikler
İşaretlediğimiz yere nasıl gidilebileceğini gösteren GPS çizgisi.
En beğendiğim checkpoint sistemi. Checkpoint sistemi olmadan oynamak imkansız gibi bir şey.
Mouse'la nişan almanın kolaylaştırılması.
Silah ve radyo çarkı
Genel Yorum: Remastered sürümü olmasına rağmen, oyunda birçok eskiyen mekanik olması göze batmıyor değil. sonlara doğru biraz sıkılmış olsam da ve uçak görevlerinde depresyona girmiş olsam da, genel olarak çok beğendim. Eğer ilk kez GTA:SA oynuyorsanız oynanabilir ama daha önce normal sürümünü bitirmişseniz bu eziyeti çekmenize gerek yok.