Herkese merhaba, bazen Android telefonunuzun yavaşladığını veya pil ömrünün daha kısa gittiğini düşünüyorsanız doğru yerdesiniz. Bugün sizlere "Greenify nedir, nasıl kurulur?" gibi soruların cevabını vereceğim.

Uygulama linki:

Greenify nedir:
Greenify uygulamaların arka planda çalışmasını engelleyen ve telefon kapalıyken otomatik olarak arka plan uygulamalarını kapatan bir uygulama. Peki soracaksınız bu uygulama rootlumu diye bu sorunun cevabı hem evet hem de hayır ama root olmadan da gayet iyi iş yaptığını söyleyebilirim. Uygulama root olmazsa Android'deki zorla durdur özelliğini kullanıyor ama otomatik yapıyor.

Nasıl kurulur:
İlk başta uygulamayı açınca böyle bir sayfa çıkacak.

Screenshot_20240718_143810_com.oasisfeng.greenify.webp

Burada ileri tuşuna basınca şöyle bir yer çıkacak.

Screenshot_20240718_143814_com.oasisfeng.greenify.webp

Burada cihazınızın rootlu olup olmadığını seçeceksiniz ve ileri tuşuna basacaksınız sonra böyle bir yer çıkacak.

Screenshot_20240718_143824_com.oasisfeng.greenify.webp

Burada izin almanızı öneririm, izin aldıktan sonra her şey bitti diyecek.

Screenshot_20240718_143844_com.oasisfeng.greenify.webp

Bitir tuşuna tıklayacağız ve uygulama açılacak.

Screenshot_20240718_143849_com.oasisfeng.greenify.webp

Burada + tuşuna basıp uygulamaları seçmeniz gerekli.

Screenshot_20240718_143853_com.oasisfeng.greenify.webp

Ama böyle çıkacak burada daha fazla uygulama yazan yere basacağız.

Screenshot_20240718_143901_com.oasisfeng.greenify.webp

Burada ben hepsini seçtim sonra tik işaretine basacağız.

Screenshot_20240718_143919_com.oasisfeng.greenify.webp

Uygulamalar gelecek burada seçip uyutacağız ama bizden otomatik uyutma hizmetini etkinleştirmemizi istiyor.

Screenshot_20240718_143939_com.oasisfeng.greenify.webp

Burada devama basacağız, açılan yerde Greenify etkinleştirip tamam basıp çıkacağız ve.

Screenshot_20240718_144032_com.oasisfeng.greenify.webp

Benim yaptığım gibi hepsini uyutabileceksiniz, umarım rehberi beğenirsiniz, güle güle.

Son düzenleme:
Root olmadan gram işe yaramıyor. Arkaplanda fazladan işlem yüzünden performans bile düşürüyor.

Rootlu cihazlarda işe yarıyor ancak arkaplan sistemi çok iyi değil bazen arada Greenify kaynaklı takılmalar olabiliyor.

Root olmadan gram işe yaramıyor. Arka planda fazladan işlem yüzünden performans bile düşürüyor.

Rootlu cihazlarda işe yarıyor ancak arka plan sistemi çok iyi değil bazen arada Greenify kaynaklı takılmalar olabiliyor.

Hocam bende performansı bayağı arttırdı.

Sık kullanılan uygulamaların arka planda çalışmaları engellenirse her açılışta daha fazla güç tüketir ve yavaş açılır. Android sistemi RAM yönetimi konusunda gayet iyi. Akışına bırakmanızı öneririm. Ben son uygulamaları sadece yatarken kapatıyorum. Onun dışında gün boyunca hepsi RAM'de uyuyor. Güç tüketimi optimum düzeyde kalıyor.

Sık kullanılan uygulamaların arka planda çalışmaları engellenirse her açılışta daha fazla güç tüketir ve yavaş açılır. Android sistemi RAM yönetimi konusunda gayet iyi. Akışına bırakmanızı öneririm. Ben son uygulamaları sadece yatarken kapatıyorum. Onun dışında gün boyunca hepsi RAM'de uyuyor. Güç tüketimi optimum düzeyde kalıyor.

Hocam bende telefon rahatladı düşük telefonlar için ideal.