X'te denk geldim, asgari ucretle ve çocuk işçilerle ilgili konuşmalarında aşırı haklı.
Edirne sınırını geçin, işe ilk defa girdiginizde maaşınız en yüksekten baslar ve dusuge dogru gider. Bunun sebebi, insan hakları gereği evini kiralasın ihtiyaclarini gidersin diye. Bizde tam tersi.
Kendi başınıza bir hayat kurmak, aileden ayrı yaşamak, PS5 almak, hayali sisteminizi toplamak gibi konular ancak hakkınızı alırsanız mümkündür. Diger türlü memur olmadan özel sektörde hicibirisi 40 bin liranin ustunde maas vermiyor, ev kirasi 20 bin liradan basliyor oyle işlerin oldugu şehir ve semtlerde. Nasıl hayat kuracak millet kendine?
Marketlerdeki ürünler 2 yıldan beri zamlanıyor ve calisanlara ürünlerine yaptıklari zamlar gibi zam yapmiyor utanmazlar. Kârlarini 3 kat arttirdilar 2 yil icerisinde fakat calisana gelince utanmazlar 28 bin lira deneme surecince. Bir de deneyecek utananmazlar 3 ay boyunca, sonrasinda da primle birlikte 40 bine yakin maaş alacaksiniz. O da şansliysaniz. Ee karın tokluguna mı yoksa hayatta kalmak ve buyuk küresel firmaların ameleligini yapmak için mi yaşayalım? Herkes memur olamiyor...
Memur olursanız ancak kendinize güzel bir hayat kurabiliyorsunuz. Simdi birkac kisi gelir memur ol o halde der. Kardeşim sen hiç mülakata girdin mi? Herkesin firsat esitligi ayni mi? Herkes kitap alabiliyor mu? Ders calisıcak ortami var mi? Neyse ben çok doluyum bu konularda, fazla uzatmak istemiyorum. Konuşan işçi kadin çok etkiledi beni, bundan dolayı paylaşıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bu çok ütopik bir söylem ve günümüz konjonktürü bundan çok uzak ama devlettaparlığı bırakıp mücadele hariç bir çözüm görmüyorum bu sazan sarmalı sistemden çıkış için. Sağlıksız besleniyoruz, gözümüz göre göre devletin her organı belirli bir elite çalışıyor, kardeş olmamıza rağmen devlet etnik milliyetçilik ile insanları birbirine kırdırıyor ki insanlar birbirlerini yesin yönetici sınıf üzerine olan dikkat dağılsın diye, yani elimizden keşke bir şey gelip otoritelere karşı isyanları, devrimcileri örnek alsak ama öyle bir sindirildik ki daha sınıf bilinci olmayan lümpen milyonlar var.