Dualboottan vazgeçtim ve Linux'u silmek istiyorum yan bilgisayarıma Dual boot yapacağım sistem geri yükleme ile geri dönülebilir mi ya da başka yapacak bir şey var mı? Disk yönetiminde GRUB'ın nereye kurulu göremiyorum bile. BIOS'ta sadece Windows Boot Manager ve SSD gözüküyor, Boot Manager'i en yukarı attığımda Ubuntu açılıyor yardımcı olursanız sevinirim.
Herneyse, cfdisk /dev/sda komutunu girin. Açılan menüden üst ve alt yön tuşlarıyla sırarıyla önce /dev/sda5'i seçin, sağ ve sol tuşlarıyla delete seçeneğine gelin ve delete diyin. Sonra aynı işlemi /dev/sda6 için de yapın. Son olarak bir yanlışlık olup olmadığını kontrol edin, bir yanlışlık yoksa write seçeneğine gelin ve enter diyin. Sonra quit diyip çıkabilirsiniz, Linux'un root ve efi diski silinmiş olacak.
Her neyse, cfdisk /dev/sda komutunu girin. Açılan menüden üst ve alt yön tuşlarıyla sırarıyla önce /dev/sda5'i seçin, sağ ve sol tuşlarıyla delete seçeneğine gelin ve delete deyin. Sonra aynı işlemi /dev/sda6 için de yapın. Son olarak bir yanlışlık olup olmadığını kontrol edin, bir yanlışlık yoksa write seçeneğine gelin ve enter deyin. Sonra quit deyip çıkabilirsiniz, Linux'un root ve EFI diski silinmiş olacak.
Hocam, Windows kurtarma modunda komut isteminde bootrec /fixmbr yazarsanız grub'u devre dışı bırakıyor diye biliyorum. Ama öncelikle linux'u silmeniz lazım.