Gruplaşarak ürün tavsiyelerini sabote etmeye çalışan üyeler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Barış
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 54
  • Görüntüleme Görüntüleme 3B
Kurunun yanında yaş da yanar normalde ama biz o kadar katı değiliz. İllaki foruma faydalı olanlar ve olmayanlar, süzgeçten geçecektir. Şu an kimlerin gruplaşmada olduğu bilgisi sadece @Barış'ın elinde olduğundan çok da yorum yapmak istemem, doğru olmaz.

Öncelikle forumdaki hiç kimseyi ne gerçek hayattan ne de forum dışından tanımıyorum. Sadece meraktan bu soruları soruyorum. Bu yüzden söyleme gereği duydum. Şimdi soruma geçeyim. Ama bu insanların foruma bir zararı yok ki. Günlük hayattan tanışmaları bence suç olmamalı.

Gerçek hayattan arkadaş olmaları, forumda tabii ki de banlanma sebebi değil. Üst başlık olarak "Gruplaşma" diyoruz ama işlem yaptığımız gruplaşma eylemleri, her türlü hal ve hareketi veya durumu kapsamıyor.

Örneklendirerek anlatayım:
Bir konuya gerçekten faydalı, doğru ve iyi hazırlanmış bir yorum yaptığınızı düşünün. Ancak Discord veya başka bir platformda bir araya gelmiş birkaç çocuk, "bu ne saçmalıyor, gelin beğenmedim basalım" şeklinde organize bir tepki verebilir. Sonrasında yorumunuza üç beğenmedim ifadesi bile gelse, değerli bir içerik haksız şekilde manipüle edilmiş oluyor. Bu durum, hem üyelerin hem de ziyaretçilerin doğru ve temiz bilgiye erişmesini engelliyor.

Arkadaş olunabilir, birlikte sohbet edilebilir buna elbette bir şey diyemeyiz ancak sitenin akışını bozuyorsa karşı dururuz.

Bu durum Technopat tarihinde aralıklarla olmuştu. Forum harici gruplaşma, forum içinde birlikte hareket etme.

Technopat'ta bu kişilere ve gruplara ceza verilmesinden şikayetçi olanlar farklı forumlara gitmiş, yeni forum denemeleri (SiliconeForum) bile yaşanmıştı. Bu kişilerden birçoğu bu forumu da yeni mesken olarak tercih etmişti.

Ancak görüldüğü üzere tarih tekerrürden ibarettir. Çoğunlukla tüm zamanını bilgisayar başında oturmakla geçiren bu hayatsız insanların bulundukları topluluklara faydaları olmadığı gibi bir süre sonra o topluluğa zarar vermeye başlarlar.

Techolay daha 2. senesini devirmemişken böyle bir durumun yaşanması da ibretlik.

Bu olay site dışına çıkıyor mu? İletişim adresi sormanın yasak olmaması gerekiyor bu durumda çünkü hocam.

Her kuralı çiğnemenin yolu var. İletişim yasak olsa, “Oyun arkadaşı arıyorum” diye konu açar, Discord bırakır, halledersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…