Gecen sene ben de Discord'da bir gruplasmada yer aliyordum, dunyanin en saçma olayi olabilir.

Kronik sosyal medya bagimlisi elemanlarin saçma ugraslari arada bir cimlere iyi geliyor arkadaslara denemelerini oneririm herhangi bir mecrada forum dahil 'begenme' veya 'begenmeme' emojisine basmak kimse icin bir şey ifade etmiyor ve hayatlarina etki etmiyor karsidaki kisi icin sizin gibi kronik online degillerse.

Bu kısmı açayım, kendi ürünlerini tavsiye etmekten kastımız kendi sattıkları ürünler değil. Örneğin herhangi bir öneri konusunda başka üyelerin önerdiği ürünlere "beğenmedim" ifadesi bırakıp kendi yazdıkları ürünü aldırma çabası diyebiliriz.
Kahkaha attim buna fetis gibi bir şey bu herhalde bundan ne gibi bir cikarlari var ki?

Son düzenleyen: Moderatör:
Acaba forum yönetimleri veya diğer siteler bu Discord veya 3. partilere karşı nasıl bir "fark etme" durumu geliştiriyor mesela Techolay ajan falan mı istihdam ediyor? :D

Sirf bu olaydan dolayi bir sure forumdan ayrilmistim ancak sans eseri bu konuyu gorunce yonetime bilet actim geri dondum foruma. Umarim o malum 3 kisidir. Isim vermeyecegim ama Ataturk dusmani diyeyim anlayan anlasin.

Acaba forum yönetimleri veya diğer siteler bu Discord veya 3. partilere karşı nasıl bir "fark etme" durumu geliştiriyor mesela Techolay ajan falan mı istihdam ediyor? :D
Bazı kişiler bu durumu gönüllü şekilde bize iletiyor. Mesela direkt üye adı ile açılmış bir Discord sunucusunun da ekran görüntüleri var. İçeride 30-40'dan fazla üye bulunuyor, onlar da incelenecek :)

Bazı kişiler bu durumu gönüllü şekilde bize iletiyor. Mesela direkt üye adı ile açılmış bir Discord sunucusunun da ekran görüntüleri var. İçeride 30-40'dan fazla üye bulunuyor, onlar da incelenecek :)
Bu kadar insanın nasıl bunca denetime rağmen gruplaşabildiğini anlamak güç. Ya soft uyarı işini fazla abartmışız ya da farklı platformlar denetimi elden bırakmış...

Anladım yani kısaca İçsel ve Dışsal tehditlere karşı istihbarat toplanıyor demektir bu. Toplama yöntemleri vs. oldukça tipik ve basit ama olsun en azından olması iyidir.

Bu kadar insanın nasıl bunca denetime rağmen gruplaşabildiğini anlamak güç. Ya soft uyarı işini fazla abartmışız ya da farklı platformlar denetimi elden bırakmış...

Gruplaşmalar ve Dış-Örgütlenmeler bu tarz "kapalı" yapı izleyen bütün sitelerin ve sistemlerin "varoluşsal tehditleri" sayılır. Yani en ufak bir "nefes almak için bırakalım bari" durumu pahalıya patlayabilir.

Bir şey soracağım, aklıma takılan bir konu var. “Gruplaşma”dan tam olarak kastınız nedir?

Mesela diyelim ki 7-8 kişi var; bunlar hem günlük hayatta hem de forumda hem de Discord’da konuşan insanlar. Aralarında arkadaşlık olduğu belli, ancak mesajlarında bunu özellikle göstermiyorlar. Yani birisi istedi diye topluca gidip birine beğeni atmıyorlar ya da birisini hedef almıyorlar.

Bu durumda bu insanlar gruplaşma kapsamında sayılır mı, yoksa herhangi bir sorun olmaz mı?