Bu kaçıncı defa gidişim bilmiyorum hocam. Sürekli ya sistemsel hata çıkıyor. Ya eleman arkada PUBG rank kasıyor. Ya da veriler sanal forumlarda patlamış oluyor. Cidden çok kötü durumdayız.
Dava açılıp haciz işlemi başlatıldıktan sonra çok daha büyük sorunlar yaşayacaksın, bunu çözmek o zaman çok daha zor olacak. Arada bir gidip borcunu sildirmeye çalış, sigortalı olduğunu gösterdiğinde zaten borç yazılmış ödeyeceksin artık demiyorlar. Bir sürü arkadaşımın başına geldi üniversite dönemi ve sonrasında çalışmaya başladıkları zamanlarda.

4a/4b/4c gibi hangi sigorta koluna bağlı olursan ol ya da hiçbir sigorta koluna bağlı olmayıp GSS yükümlüsü ol fark etmez, yine de gidip devlet hastanelerinde muayene olabilirsin. Sadece hastanenin veznesine muayene için önce ufak bir miktar (gerçekten ufak bir miktar) ödettirler, ödeyip makbuzu teslim ettikten sonra muayene olabilirsin.

Diğer konunu da gördüm. SGK fiilen hacze gelmez, bundan korkup birtakım eşyaları devretmeye falan çalışıp hem bedenen hem de mental olarak kendini yorma. Sakin ol.

Ben daha bu sabah öğrendim ve borçluysan muayene olamayıp ilaç alamıyormuşsun. Bizlere destek olmak yerine almadığımız hizmetten borçlandırmak nasıl bir fikir, nasıl bir anlayış? Sosyal medya üzerinden paylaşan bir arkadaşın 19.882 TL borcu var mış. Ben de şimdi baktım ve 11.000 TL küsülerde. Cidden ne olacaksa olsun, 1 kuruş ödemek istemiyorum. Şu anda sağlık güvencem yok ve erkenden en yakında sağlık kuruluşuna gidip muayene ve ilaç almaya çalışacağım. Neler ile karşılaşacağım acaba.

GSS borcuna e haciz falan konulmuyor. Sadece ilac alırken normal fiyatıyla alıyorsun. Eğer hastalanırsan acilden yine aynı şekilde ücretsiz yararlanabiliyorsun. Normal polikinlikten yararlanmak istiyorsan katkı payı ödeyip yararlanabilirsiniz 7 lira veriyorsun. Onun haricinde GSS prim borcu olanlara haciz gibi bir olay yok.

Faiziyle toplam 136 TL borcum çıktı. Ödeme gibi bir düşüncem kesinlikle yoktu fakat sırf bu borç için yarın bir gün haciz/hak mahrumiyeti konacak, işlerimi aksatacak diye ödedim. Başıma geldi çünkü. 2 ay önce 11.500 TL borç için tüm varlıklarıma aracıma evime banka hesaplarıma bloke kondu. Geçmişten gelen KYK borcu idi. Aynı gün ödememe rağmen ertesi gün kalktı ve işlerim çok aksadı.

KYK borcuna vergilendirme borcu çıkar bu normal bir şey zaten. Devletten kredi çekiyorsun ödemezsen haciz koyabilirler ( e haciz bloke ) tarzı. Ancak GSS de haciz gibi bir olay yok.

GSS borcuna e haciz falan konulmuyor. Sadece ilac alırken normal fiyatıyla alıyorsun. Eğer hastalanırsan acilden yine aynı şekilde ücretsiz yararlanabiliyorsun. Normal polikinlikten yararlanmak istiyorsan katkı payı ödeyip yararlanabilirsiniz 7 lira veriyorsun. Onun haricinde GSS prim borcu olanlara haciz gibi bir olay yok.

KYK borcuna vergilendirme borcu çıkar bu normal bir şey zaten. Devletten kredi çekiyorsun ödemezsen haciz koyabilirler ( e haciz bloke ) tarzı. Ancak GSS de haciz gibi bir olay yok.

Haciz olmaz zaten, dijital varlıklarına bloke koyulur. Onu yapmazsa bile maaşın üçte biri alınır. Aynı kapıya çıkar, bir şekilde alınır.

Haciz olmaz zaten, dijital varlıklarına bloke koyulur. Onu yapmazsa bile maaşın üçte biri alınır. Aynı kapıya çıkar, bir şekilde alınır.

Dostum eğer sigortalı bir işte çalışıyorsan borçun duruyor ödemene gerek kalmıyor. Çünkü sigortalı oluyorsun. Ancak işten ayrılırsan o borç devam ediyor. Ayrıca dijital bloke olayı falan yok. Bu kadar korkmanıza gerek yok GSS de herhangi bir haciz e bloke tarzı uygulaması yok. Ülke de 10 milyon üstü işsiz var o 10 milyon kişiye haciz mi koyacaklar? E bloke mi koyacaklar? 10 milyon oy demek. Buraya yazıyorum. C. Başkanı 1 hafta sonra çıkıp söyleyecek benim bu olaydan haberim yok. SGK kendi kafasına göre uygulama yapmış. Bu tarz durumlardan vatandaşımın etkilenmemesi için gerekenleri yapacağım diye açıklama yapacak bunu buraya yazıyorum bakın.

Dostum eğer sigortalı bir işte çalışıyorsan borçun duruyor ödemene gerek kalmıyor. Çünkü sigortalı oluyorsun. Ancak işten ayrılırsan o borç devam ediyor. Ayrıca dijital bloke olayı falan yok. Bu kadar korkmanıza gerek yok GSS de herhangi bir haciz e bloke tarzı uygulaması yok. Ülke de 10 milyon üstü işsiz var o 10 milyon kişiye haciz mi koyacaklar? E bloke mi koyacaklar? 10 milyon oy demek. Buraya yazıyorum. C. Başkanı 1 hafta sonra çıkıp söyleyecek benim bu olaydan haberim yok. SGK kendi kafasına göre uygulama yapmış. Bu tarz durumlardan vatandaşımın etkilenmemesi için gerekenleri yapacağım diye açıklama yapacak bunu buraya yazıyorum bakın.
Yıllardır sigortalıyım işsiz olduğum günlerin borçları kitlenmiş üzerine faiz işliyor. 1700 liralık sözde borca 1500 lirada faiz kitlenmiş. Hiçbir haber kanalı sitesi bu olaydan bahsetmiyor başlık Ekşi'de bile sansürlenmiş gündemde çıkmıyor.

Yıllardır sigortalıyım işsiz olduğum günlerin borçları kitlenmiş üzerine faiz işliyor. 1700 liralık sözde borca 1500 lirada faiz kitlenmiş. Hiçbir haber kanalı sitesi bu olaydan bahsetmiyor başlık ekşi'de bile sansürlenmiş gündemde çıkmıyor.

Ümit özdağ gündeme getirmiş vazgeçerler bu olaydan göreceksiniz.

1726052856005.webp

Ben daha bu sabah öğrendim ve borçluysan muayene olamayıp ilaç alamıyormuşsun. Bizlere destek olmak yerine almadığımız hizmetten borçlandırmak nasıl bir fikir, nasıl bir anlayış? Sosyal medya üzerinden paylaşan bir arkadaşın 19.882 TL borcu var mış. Ben de şimdi baktım ve 11.000 TL küsülerde. Cidden ne olacaksa olsun, 1 kuruş ödemek istemiyorum. Şu anda sağlık güvencem yok ve erkenden en yakında sağlık kuruluşuna gidip muayene ve ilaç almaya çalışacağım. Neler ile karşılaşacağım acaba.

Suriyeliyim de belki ordan bişey kurtarırsın. Askerdeyken hastanede rastladım hiçbir şey ödemeden muayne olup ilaçlarını alıyordular.