Ekran kartı satın alam rehberindeki sayılar halen geçerli. Videoyu konudan bağımsız izlemenizi öneririm. Kartları sayıya göre kafanızda sınıflandırabilirsiniz.

Eski kartlardaki ortadaki sayı seviyesini belirliyor. Yani 610M bayağı giriş seviyesi yani oyun için uygun değil. Genelde oyun için 660-670-680-690 gibi kartlar uygun. Güncelde de artık bunlara önem veriliyor. Eskiden 1050 Ti oyun için iyiydi ama işte o seriye özeldi. Şu anlık basit işler için 5050 falan çıkarıyorlar.

Ek olarak bahsettiğiniz Stick Fight oyunu güncel bir oyun. Yani ışıklandırma tabanlı dokular içeriyor. Bu da PS4 neslini belirtiyor. Bence PS3 veya daha eski nesil yani ışıklandırma içermeyen Bloom efektleri ile ortamı aydınlatan çoğu oyunu oynarsınız. Tabii yüksek FPS alabileceğinizi sanmıyorum.

Güncel oyunları maalesef o dizüstü ile oynaması imkansız ve hatta düşük ayara rağmen hata olur. Büyük ihtimalle oyun için tasarlanmadığından çabuk ısınacaktır.

Eski oyunlarda VRAM çok da önemli değildi. Belirttikleri sistem özelliklerinden daha düşük VRAM tüketebiliyorlar. Yani VRAM'den önce oyunu indirip doku vb. kısıp test edin. Gerçi Valve oyunları sürekli güncelleme alıyor. Yani arada görsel olarak da geliştiriyorlar, çıktığı gibi bırakılmıyor. Daha çok MyAbandonware vb. satışı olmayan oyunlara yönelsin.

Hocam az çok neyi kastettiğinizi anladım. Şu ana kadar 128 bit altı bir kart kullanmamıştım. Bu hayatımda yaşadığım en kötü deneyim olabilir. Yani bir iGPU 4-5W ile geçiyor. Üstüne oyunun fotoğrafını da ekleyeyim bekleyin.
Screenshot_20250728-013539.webp

Baktım oyuna biliyorum, oynadım. Dediğim gibi 610M için bu oyun güncel kalıyor. Görselliğine bakmayın Unity ile yapılmış post efekt, ışıklandırma gibi güncel teknolojileri içeren bir oyun. Bu tarz oyunlarda en düşük ayarda kapatılmayan ayarlar var. Yani 2010 öncesi çıkan PS3 ve altı dönemlerdeki oyunlar gibi değiller. Belki o dönem oyunları genele bakınca güzel gözükse de, teknolojileri 610M için ağır kalmıyordu.

Watt vb. sorunlar ısınma vb. dolayı da olabilir. Ama dediğim gibi bu oyun için kart eski.

Baktım oyuna biliyorum, oynadım. Dediğim gibi 610M için bu oyun güncel kalıyor. Görselliğine bakmayın Unity ile yapılmış post efekt, ışıklandırma gibi güncel teknolojileri içeren bir oyun. Bu tarz oyunlarda en düşük ayarda kapatılmayan ayarlar var. Yani 2010 öncesi çıkan PS3 ve altı dönemlerdeki oyunlar gibi değiller. Belki o dönem oyunları genele bakınca güzel gözükse de, teknolojileri 610M için ağır kalmıyordu.

Watt vb. sorunlar ısınma vb. dolayı da olabilir. Ama dediğim gibi bu oyun için kart eski.
Yani iGPU'dan da dayak yenmez ama bu çok ağır oldu. Üstüne PS3 oyunlarını açmasının imkanı yok bence. Ninja Gaiden 2 , GTA IV/V , Operation Raccoon City, Resident Evcil 5/6 bunlar bu karta ağır gelir. Ben PS3 kullandım ve aslında native 720p için gayet yeterli.

PS3 oyunu derken dönemi belirtmek istiyorum. İnsanlar genelde o döneme sidik efektli dönem diyorlar. Yani 2000-2014 gibi aralıkta bilgisayara çıkan çoğu oyunu oynarsınız. Düşük, orta veya çoğu oyunu yüksek ayarda 60 FPS oynatacaktır diye düşünüyorum.

Yoksa emülatörler için iyi bir sistem gerekiyor.

PS3 oyunu derken dönemi belirtmek istiyorum. İnsanlar genelde o döneme sidik efektli dönem diyorlar. Bilgisayara çıkan çoğu oyunu oynarsınız.

Yoksa emülatörler için iyi bir sistem gerekiyor.
Sistem benim değil hocam. Bende aynı işlemci ama HD 8500M var 2 GB. GTA V'te GT 630M'den bile daha iyi bir performans veriyor.