GTA 3 işkencesi

Oynadığım en kanser oyunlardan birisi. Steam'de zamanında satın almıştım. Ben de madem duruyor bitireyim dedim, abi yok böyle bir oyun ya. Görev dizaynlarının kötülüğünü geçtim. Oyun, ölmen için elinden geleni ardına koymuyor. Birincisi, bu oyunda can tamlama zor. Sağdan soldan kalp bulman lazım ki canını tamlayabilesin. Sonra silah almak da zor. Mini Map'te silahçı dükkanının yeri yazmıyor. Yazmadığı gibi menüden haritayı da açamıyoruz. Bu sebeple ya silahçının yerini ezbere bilip alacaksın ya da oyunda düşmandan ne kazandıysan o.

Oto-Aim desem Allah'a emanet. Kamera sapıtıyor, düzgün çalışmıyor, saçma sapan yerlere ateş ediyor. Delirtti anasını satayım, cidden. Bilmem kaç kere fail oldum ve bunlardan kaç tanesi cidden benim hatam bilmiyorum. Checkpoint desen yok zaten. Fail oldun mu seni nasılsan öyle bırakıyor. Taaa gidip görevi geri alacaksın da bilmem ne de. Görevde ölmek daha sıkıntı çünkü bu sefer de silahlarınız gidiyor. Hadi şimdi işin gücün yoksa silahçı dükkanını bul da silah al.

Hepsinin üstüne görevler de fena kazık olunca kafayı yedim oynarken. Canımız su gibi eriyor. Çatışmadan sağ çıkma şansımız cidden şansa bağlı. Çatışıyormuşsunuz gibi değil de kovboy düellosu yapıyormuşsunuz gibi böyle. Oto-Aim'in düzgün çalışmadığını eklemiştim. Hepsi birleşince tam anlamıyla işkence gibi bir deneyim ortaya çıkmış oluyor.

Steam portunu sorunsuz çalıştıracağım diye arada 3 tane mod kurduğumu da hatırlatayım. Ona rağmen bu halde.

Kısacası oyun sizin için hiçbir şeyi, bakın hiçbir şeyi kolaylaştırmıyor. Her şeyi ayrı birer dert.

Haritasını Vice City'den daha çok beğeniyorum.

Hikayesi en berbat GTA serisi olabilir, ancak bunun çok haklı sebepleri var. GTA 3, oyundan daha çok aslında bir grafik motoru demosu idi. O zamanlar 3 boyutlu ilk yapılan GTA oyunu olmakla beraber, dönemin konsollarının limitleri yüzünden ana karaktere bile voiceline eklenmemiş idi. Tabii Rockstar, teknik imkansızlığı kabul etmek yerine Gordon Freeman'ı bahane etti. Şu an GTA V Online'da MP karakterlerinin konuşmamalarına da aynı bahaneyi sürdürüyorlar.

Gordon Freeman ne alaka diyeceksiniz. Evet, gerçekten de Half-Life'ın ana karakterinin konuşmaması Valve firmasının kasıtlı olarak oyuncuların karakter ile bağdaşması için yaptığı bir şey idi. Rockstar ise iki kere teknik zorluklar ile yapamadıklarının bahanesi olarak bu stratejiyi kullandıklarını söylediler. Aslında GTA 3 karakterinin konuşmama sebebi teknik zorluklar iken "Oyuncular karakter ile kolay bağdaşsın." kolpası sıktılar. Ancak yemedi.

GTA 3, sadece ana karakterin konuşmaması ile limitli değil, o dönemin ilk tecrübesizce yapılan 3D oyunu olma özelliği de taşıyordu. Hâliyle GTA 3 en kötü 3D oyun olarak kaldı ve kendisiyle kazanılan tecrübe, sonraki oyunların kalitelerini arttırdı. İlk 3D oyun olması da grafik motorunun acemi kalmasını kaderine dönüştürdü.

Şöyle düşünün. GTA 3'ü tecrübesiz Rockstar yaptı. Ancak Vice City ve sonraki sürümlerini tecrübeli Rockstar yaptı.

Eğer hikaye arıyorsanız (2D haricindeki) serinin en kötü oyunu olarak GTA 3'ü seçebilirsiniz.

Evet Vice City'de fare hassasiyeti, aim alma çok zordu.
Checkpoint sistemi de çok kötüydü. GTA Vice City oynarken 3 kadar kanser olmadım ama çok iyi bir deneyim diyemem

GTA 5'e kadar olan tüm GTA deneyimleri sorunlu zaten bana kalırsa. GTA 4 de de görev içi checkpoint yoktu deli ediyordu

Bence Vice City, GTA 3’ün doğrudan evrimleşmiş hali gibi. GTA 3’te kurulan 3D açık dünya, görev ve şehir yapısını alıp daha renkli bir atmosfer, daha iyi hikaye ve daha fazla içerikle geliştirdi. Ama asıl devrim San Andreas’ta geldi. Üç şehir, kırsal bölgeler, karakter geliştirme, araç modifiye etme, yüzme, bisiklet gibi bir sürü yeni sistem eklenince oyun artık sadece GTA 3’ün geliştirilmiş hali olmaktan çıktı. GTA 3 temel, Vice City evrim, San Andreas ise devrim bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…