Art The Clown

Üstün
Arkadaşlar, GTA 4 MSI afeterburner ile baktığım zaman 60 FPS aşağı düşmüyor ama bariz o kasmayı hissediyorum. Takılıyormuş gibi oluyor. Optimizasyon çözmek için gerekli patch ve Vulkan modu kurulu. Hatta oyunu bilerek SSD'ye kurdum kasma takılma olayı minimuma insin diye ama burada mı hata yaptım anlamadım. Acaba eski oyun diye SSD ile uyumsuzluk mu yapıyor diye düşünüyorum ama böyle bir şey yapar mı ki bilemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
PCGW sayfasındaki ince ayarlara baktınız mı? Bazı oyunlar 1-2 modla maalesef düzeltilemiyor. Spesifik sorunların çözümlerini sayfada belirtiyorlar. Ek olarak en aşağıda mod önerileri de var. Oyunu düzelten ana modlar dışında onlara da bakılabilir.

Ben en son oynadığımda ince ayarlar rağmen takılmalar yaşıyordum. Yani böyle çok sık olmuyorsa normal diyebilirim. Bence tekrardan modları uygulayın, uygulamadan önce sorunlar ve çözümlerini inceleyin.

Bazı kartlarda Vulkan modu daha beter yapıyor. DirectX 9'da deneyin. Onun dışında V-Sync kapalı ise açmayı unutmayın.

Ayrıca şunu asla unutmayın. GTA 4'ün PC portu rezildir ve aslında Max 40FPS gibi bir değerde oynanmak için tasarlanmış bir oyundur. (Çünkü dönemin konsolları o tarz FPS'lerde çalıştırıyordu.)

Ayrıca 60 FPS aşınca aynı San Andreas'daki gibi fiziksel ve görevlerde buglar da oluyor. Belki gamepad ile oynayıp oluşan kasma hissini kontrol tarafında azaltabilirsiniz.

Yok hocam aynı takılma dediğim drop değil sanki 60 FPS oyunu 30 FPS oynuyormuşum gibi hissettiriyor.

Bazı kartlarda Vulkan modu daha beter yapıyor. DirectX 9'da deneyin. Onun dışında V-Sync kapalı ise açmayı unutmayın.

Ayrıca şunu asla unutmayın. GTA 4'ün PC portu rezildir ve aslında Max 40FPS gibi bir değerde oynanmak için tasarlanmış bir oyundur. (Çünkü dönemin konsolları o tarz FPS'lerde çalıştırıyordu.)
Vulkan modunu kaldırayım bakalım.

Yok hocam aynı takılma dediğim drop değil sanki 60 FPS oyunu 30 FPS oynuyormuşum gibi hissettiriyor.

Vulkan modunu kaldırayım bakalım.

Benim şahsen kendi bilgisayarımda Vulkan ile GTA 4 rezil çalışıyor. AMD APU bir laptop kullanıyorum sanırım genel olarak AMD ekran kartlı bilgisayarlarda Vulkan GTA 4 için pek iyi bir seçim değil. (Ne kadar doğrudur orası malum bu arada.)

Benim şahsen kendi bilgisayarımda Vulkan ile GTA 4 rezil çalışıyor. AMD APU bir laptop kullanıyorum sanırım genel olarak AMD ekran kartlı bilgisayarlarda Vulkan GTA 4 için pek iyi bir seçim değil. (Ne kadar doğrudur orası malum bu arada.)
Vulkan modunu kaldırdığım zaman daha beter oldu hocam 😅 Ayrıca sizin yaşadığınız sorun da garipmiş Vulkan AMD'nin sunduğu bir özellik aslında. Sizin çok daha iyi performans almanız lazım.