Art The Clown

Üstün
Arkadaşlar, GTA 4 MSI afeterburner ile baktığım zaman 60 FPS aşağı düşmüyor ama bariz o kasmayı hissediyorum. Takılıyormuş gibi oluyor. Optimizasyon çözmek için gerekli patch ve Vulkan modu kurulu. Hatta oyunu bilerek SSD'ye kurdum kasma takılma olayı minimuma insin diye ama burada mı hata yaptım anlamadım. Acaba eski oyun diye SSD ile uyumsuzluk mu yapıyor diye düşünüyorum ama böyle bir şey yapar mı ki bilemedim.

Vulkan modunu kaldırdığım zaman daha beter oldu hocam 😅 Ayrıca sizin yaşadığınız sorun da garipmiş Vulkan AMD'nin sunduğu bir özellik aslında. Sizin çok daha iyi performans almanız lazım.

Sistem özellikleriniz nedir hocam bu arada?
Ayrıca Vulkan konusunda benim bilgisayarım diğer oyunlarda zaten Vulkan ile kesinlikle daha iyi performans alıyor fakat GTA 4'te iğrenç oluyordu. Eski Ultrabook'um Huawei Matebook D14'te de aynı durum var diye öyle bir sonuç çıkarmıştım. :/ (o da AMD APU bir laptopdı.)

Sistem özellikleriniz nedir hocam bu arada?
Ayrıca Vulkan konusunda benim bilgisayarım diğer oyunlarda zaten Vulkan ile kesinlikle daha iyi performans alıyor fakat GTA 4'te iğrenç oluyordu. Eski Ultrabook'um Huawei Matebook D14'te de aynı durum var diye öyle bir sonuç çıkarmıştım. :/ (o da AMD APU bir laptopdı.)
-GTX 1650
-İ7 3770
-16GB RAM
Sistem özelliklerim böyle hocam.

-GTX 1650.
-i7 3770.
-16 GB RAM.
Sistem özelliklerim böyle hocam.

O zaman aklıma gelen tüm çözümleri yazacağım hocam. Umarım birisi işinize yarar.

1- Ekran kartı driverlarınızı güncelleyin. Güncel ise eski sürüme düşmeyi deneyin.

2- Oyunu downgrade edin ve 1.0.8.0 sürümünü oynayın. Yeni sürüm hem radyo anlamından hem de performans anlamından kesinlikle daha kötü.

3- GTA 4 eski bir oyun olduğundan dolayı 2 GB VRAM üstündeki kartlarda çoğu zaman tüm VRAM'i algılamıyor olabilir.

4- Gece gölgelerini kapatın. (night shadows.)
Sanırım tüm oyundaki en ağır ayar bu olabilir. Ve öyle aman aman bir farkta yarattığı söylenemez. Kapatabilirsiniz.

Aklıma şu anlık bunlar geldi. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

O zaman aklıma gelen tüm çözümleri yazacağım hocam. Umarım birisi işinize yarar.

1- Ekran kartı driverlarınızı güncelleyin. Güncel ise eski sürüme düşmeyi deneyin.

2- Oyunu downgrade edin ve 1.0.8.0 sürümünü oynayın. Yeni sürüm hem radyo anlamından hem de performans anlamından kesinlikle daha kötü.

3- GTA 4 eski bir oyun olduğundan dolayı 2 GB VRAM üstündeki kartlarda çoğu zaman tüm VRAM'i algılamıyor olabilir.

4- Gece gölgelerini kapatın. (night shadows.)
Sanırım tüm oyundaki en ağır ayar bu olabilir. Ve öyle aman aman bir farkta yarattığı söylenemez. Kapatabilirsiniz.

Aklıma şu anlık bunlar geldi. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Bunların hepsini zaten yapmıştım hocam :( yinede teşekkürler.

Deneyebilirsin. Ancak şu an downgrade yapma, çalışmıyor. Downgrade dosyalarının bulunduğu Dropbox zarar görmüş.