GTA 4 vs Mafia 2

• GTA 4

• Mafia 2

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
İki yakın dönemde çıkmış, iki efsane oyun. Sizin favoriniz hangisi? Zor soru ama ben Mafia 2 diyeceğim sanırım. Hikayesi, hikaye anlatımı, karakterleri bana göre GTA 4'ten daha üst seviyede. Gerçekçilik olarak da daha iyi. Fiziklerden bahsetmiyorum, araç sürerken hız limitini aştığınızda polisin peşinize takılıp ceza yazması, arandığınızda kurtulmak için gidip aracın plakasını değiştirmeniz gerekmesi gibi detaylar oyunda immersive hissini arttırıyor. Ama bence ikisi de zamanın ötesinde oyunlar hala da açıp oynanabilirler.
Mafia 2'de yarım çıkan bir oyun olsada çok sağlam bir oyundur lakin mafia2'de sadece hikaye var GTA 4 ise hem hikaye hem fizik hem gerçekçilik falan çok çok daha iyi.

Mafia 2'yi tamamen oynayarak %100'ledim. GTA 4'ten aldığım hissi alamadım ne yazık ki. Nostaljik hislerimi de katarak GTA 4 diyorum.

GTA 4 yeryüzünden en berbat portlanan oyunlardan biri, şu an Mafia 2'yi sorunsuz oynarsınız ama GTA 4 için aynı şeyi söyleyemiyorum.
Adam haklı. Tüm GTA oyunlarını oynadım, bir tek GTA 4'ü oynayamadım. Neden mi? İğrenç optimizasyon sorunu, çağın gerisinde kalmış texture hataları ve diğer bıktıran hataları gibi sürekli verdiği crashlerden dolayı. Mekanikleri zaten bir garip. Hikayesi konusunda bir şey diyemem. Fakat Mafia oyunları bana daha iyi, sürükleyici ve huzur verici geliyor. GTA 4'le uğraşmak yerine gerekirse hiç uyumam, jazz müzik açıp Mafia serisini bitiririm.