Arkadaşlar, normal tek oyunculuda sıkıldım. Normal online'da da arkadaşım yok oynayacak ve her şey İngilizce, uğraşmak istemiyorum. RP'yi eski bilgisayarımda oynamıştım bir kere ama PC kaldırmamıştı, o yüzden bırakmıştım. Şimdi tekrar başlamak istiyorum. Eightborn sunucuları falan var mış ama onlar üst seviye diye biliyorum. Daha başlangıç oyuncusu için ne önerirsiniz? Bu arada yaşım 22, kuralları bildikten sonra kolay kolay rol hatası yapmam diye düşünüyorum. Şu an yaş seviyesi ne durumda RP sunucularında?
Başlangıç seviyesindeki bir oyuncu için uygun GTA 5 FiveM RP sunucusu önerileri:
1.
Basic RP Sunucuları:
-
Wicked RP: Yeni başlayanlar için dostça bir ortam sağlar, kurallar anlaşılır ve oyuncu topluluğu destekleyicidir.
-
Nerdy RP: Sanatçı ve oyun sever topluluğu ile tanınır. Başlangıç seviyesindeki oyuncular için iyi bir tecrübe sunar.
2.
Türkçe Sunucular:
-
Trinity RP: Türkçe sunucu seçeneği ile dil bariyerini aşmış olursun. Başlangıç dostu kurallar ve düzenli etkinlikler mevcuttur.
-
Karma RP: Türk oyunculara yöneliktir ve başlangıç seviyesindeki oyuncular için arkadaşça bir ortam sunar.
3.
Oyun Deneyimi:
-
Eğitim ve Rehberlik: Sunucular genellikle yeni oyuncular için eğitim programları sunuyor. Katılmayı ihmal etme.
-
Topluluk Etkinlikleri: RP toplulukları sık sık etkinlik düzenler; bu etkinliklere katılmak, sosyalleşmeni kolaylaştıracaktır.
4.
Yaş Seviyesi:
- RP sunucularında yaş aralığı geniş olsa da, 18-30 yaş arasındaki oyuncular en yaygın olanlardır. Bu durum senin için uygun bir sosyal ortam oluşturabilir.
5.
Kuralları Anlama:
- Sunucu kurallarını dikkatlice oku ve gerekirse yardım istemekten çekinme. Kurallar her sunucuda farklılık gösterebilir.
Başlamadan önce bu sunucuları ziyaret ederek, toplulukları tanımak iyi bir başlangıç noktası olacaktır. İyi eğlenceler!