YLN

Uzman
Makaleler
4
Yer
Mersin
Selam Xbox'dan bugün GTA 5 Legacy PC sürümünü indirdim story mode başında biliyorsunuz bir görev var onu yaparken ya mavi ekran veriyor ya da oyundan atıyor minidump paylaşacağım.
Denediğim yöntemler: SFC /scannow komutunu uygulamak Malwarebytes kaldırmak ekran kartını güncellemek virüs taraması yapmak BattlEye kaldırıp geri kurmak
Minidump: 052125-22734-01.dmp

Adam gibi oynarım güzel güzel dedim yaşamadığım sorun kalmadı eklemek istediğim bir şey var FiveM de hiçbir sorun olmuyor düzgünce oynuyorum fakat story modda sürekli hata ile karşılaşıyorum.

Son düzenleme:
Selam Xbox'dan bugün GTA 5 Legacy PC sürümünü indirdim story mode başında biliyorsunuz bir görev var onu yaparken ya mavi ekran veriyor ya da oyundan atıyor minidump paylaşacağım.
Denediğim yöntemler: SFC /scannow komutunu uygulamak Malwarebytes kaldırmak ekran kartını güncellemek virüs taraması yapmak BattlEye kaldırıp geri kurmak
Minidump: 052125-22734-01.dmp

Adam gibi oynarım güzel güzel dedim yaşamadığım sorun kalmadı eklemek istediğim bir şey var FiveM de hiçbir sorun olmuyor düzgünce oynuyorum fakat story modda sürekli hata ile karşılaşıyorum.
- Sistem Gereksinimlerini Kontrol Et: Oyunun minimum ve önerilen sistem gereksinimlerini karşıladığınızdan emin olun.

- DirectX ve Visual C++ Yeniden Yükleme:
1. DirectX'in en son sürümünü yükleyin.
2. Visual C++ yeniden dağıtılabilir paketlerini yeniden yükleyin (x86 ve x64).

- Görsel Ayarlar:
1. Oyundaki grafik ayarlarını düşürerek deneyin (özellikle çözünürlük ve detay ayarlarını).
2. Gölge, anti-aliasing ve diğer grafik ayarlarını en düşük seviyeye getirerek test yapın.

- Oyun Dosyalarını Doğrulama:
1. Steam veya Epic Games üzerinden oyunun dosyalarını doğrulama işlemini gerçekleştirin.
2. Dosyalarda eksik olan veya bozulmuş olanları otomatik olarak tekrar yükleyecektir.

- Güncel Sürücü Kontrolü:
1. Ekran kartı sürücülerinizi tamamen kaldırın ve üreticinin web sitesinden en güncel sürücüyü indirip yeniden yükleyin.
2. Ses kartı ve diğer bileşenlerin sürücülerini de kontrol edin, güncel olup olmadıklarına bakın.

- Oyun Başlatma Seçenekleri:
1. Oyun başlatma seçeneklerinden " -nosplash" veya " -safemode" parametrelerini deneyin.
2. Bu, bazı kullanıcıların oyun içindeki sorunları aşmasına yardımcı oldu.

- Windows Güncellemeleri:
1. Windows'un en güncel yamalarını ve güncellemelerini yüklediğinizden emin olun.
2. Güncellemeleri yükledikten sonra bilgisayarı yeniden başlatın.

- Donanım Kontrolleri:
1. RAM’inizi ve sabit diskinizi kontrol edin; uyumsuzluk veya arızalı bileşenler mavi ekran hatalarına yol açabilir.
2. Üçüncü parti yazılımlar ile RAM testleri yaparak sorunları tespit edin.

- Oyun Kayıt Dosyalarını Temizleme:
1. Oyun ayarları klasörünüzdeki kayıt dosyalarını (örneğin, 'Rockstar Games' klasöründeki dosyalar) silin veya yedekleyin.
2. Oyunu yeniden başlatın ve yeni kayıt dosyalarının oluşturulmasını sağlayın.

Eğer bu adımlar sorunu çözmezse, minidump dosyasını analiz etmek ve daha fazla inceleme yapmak için uzman bir kişiden destek almayı düşünebilirsiniz.