Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar. Bundan 5 yıl kadar önce Epic Games, GTA 5'i ücretsiz dağıtmıştı. Ben de sırf GTA 5'i bedavaya alabilmek için Epic Games hesabı açmıştım :)

Ancak bu zamana kadar sadece kenarda beklemişti. 9 gün önce GTA 5'in Enhanced sürümünü Epic Games Launcher üzerinden indirdim ve oynamaya başladım, şu anlık çoğunlukla güzel gidiyor.

Fakat Epic Games'te F12 ile ekran görüntüsü alma özelliğinin olmaması beni aşırı sinir ediyor. Aynı sorunu GTA San Andreas'ta da yaşıyorum mesela. San Andreas'ı Steam aile paylaşımı ile oynayabilirim fakat sırf SA'nın Steam sürümü berbat olduğu için 1.0 Downgrade yaparak oynuyorum. 1.0 Downgrade'li sürümü de direkt EXE'den açıyorum fakat bu sefer Steam'den açmadığım için ekran görüntüsü alamıyorum.

Aynı sorun Epic Games'ten oynadığım GTA 5 Enhanced oyununda da mevcut. Çünkü Epic'in başlatıcısında ekran görüntüsü özelliği yok :D Epic Games Store 2018'den beri aramızda olmasına rağmen hala bu özelliği eklemediler. Steam'e bu özellik 2011 yılında geldi, yani Steam'in çıkışından 8 yıl sonra. O zamanlar oyun yayıncılığı çok yaygın olmadığı için ekran görüntüsü özelliği günümüzdeki gibi talep edilmiyordu. Fakat günümüzde oyun yayıncılığı çok popüler ve çoğu oyuncu oyunlardan ekran görüntüsü alıp paylaşmayı çok seviyor. Buna rağmen Epic Games halen daha ekran görüntüsü alma özelliğini getirmedi.

Bu nedenle GTA 5'i Steam'den almak istiyorum. GTA 5 Steam'de 14.99 dolara düşmüş. Steam hesabımda da 11.56 dolar para var. 7.81 doları Pending aşamasında ve cüzdanıma 12 saat içerisinde eklenecek. Geriye sadece 3.43 dolar kalıyor, o da zaten 1 günlük harçlığım kadar :)

GTA 5, Steam'den alınır mı? Epic'ten oynarken ekran görüntüsü alamamak çok canımı sıkıyor.

Hiçbir şey olmasa bile sırf anı kalsın diye ekran görüntüsü alıp paylaşmak harika bir şey. Bu yüzden belki çoğu oyunda, dışarıdan bakan birileri için gereksiz ama benim için anı olan bir dünya ekran görüntüm vardır.

Aslında platform farkından dolayı almak mantıklı gibi gözükse de tek derdin topluluk içeriğiyse, hatta sadece ekran görüntüsü almaksa bence gerek yok.

Mesela yanlış hatırlamıyorsam The Sinking City'nin GOG ve Steam versiyonları farklıydı, GOG olan tavsiye ediliyordu. Ancak yakın zamanda yayıncıyla yapımcı o sorunu da halletmiş ki ikisinde de aynı sürüm var. GTA 5 için de böyle bir şey söz konusu olsaydı hangisi avantajlıysa ona mantıklı derdim.

Hiçbir şey olmasa bile sırf anı kalsın diye ekran görüntüsü alıp paylaşmak harika bir şey. Bu yüzden belki çoğu oyunda, dışarıdan bakan birileri için gereksiz ama benim için anı olan bir dünya ekran görüntüm vardır.

Aslında platform farkından dolayı almak mantıklı gibi gözükse de tek derdin topluluk içeriğiyse, hatta sadece ekran görüntüsü almaksa bence gerek yok.

Mesela yanlış hatırlamıyorsam The Sinking City'nin GOG ve Steam versiyonları farklıydı, GOG olan tavsiye ediliyordu. Ancak yakın zamanda yayıncıyla yapımcı o sorunu da halletmiş ki ikisinde de aynı sürüm var. GTA 5 için de böyle bir şey söz konusu olsaydı hangisi avantajlıysa ona mantıklı derdim.
Platform farkı konusu benim için çok kıymetli. Steam'den aldığım oyunları oynarken gerçekten orijinal bir oyun oynadığımı hissediyorum. Fakat Epic gibi platformlardan oyun oynayınca sanki korsan oyun oynuyormuşum gibi hissediyorum. O yüzden GTA 5'i Steam'den almak gerçekten benim için çok iyi olacak. :)

Ayrıca çok fazla gerçek para vermeme de gerek yok, Steam cüzdanımdaki paranın üzerine sadece 150 TL civarı para vermem yeterli oluyor :)

CoD Black Ops 6 Forza 5 ve GTA 5 icin aylik 200 oduyorum Game Pass'e.
Game Pass'ten nefret ediyorum. Nokta.

Microsoft Store'dan ve Game Pass'ten alınan oyunlar sanki Windows sistem dosyalarıymış gibi Windows tarafından yetki kısıtlamasına tabii tutuluyor. Ayrıca formattan sonra oyunları tekrar tanıtamıyorsunuz da! Çünkü ClipSVC hizmeti geçerli bir lisans bulamadığı için oyunu başlatmaya izin vermiyor. Bu servis de SPP altyapısı ile güçlü bir koruma sağlıyor, en ufak bir oynama yapmaya çalışırsanız direkt Windows'u deaktif ediyor.

Bu nedenle Microsoft Store, Game Pass ve Windows Client License Service (ClipSVC) tabanlı lisanslama kullanan hiçbir servisi kullanmayacağım.

Sırf üç-dört ekran görüntüsü için o kadar para vermeye gerek yok.
Üç-dört, öyle mi? :D

1759246185167.webp

1759246192778.webp

Az buz para değil. 600+TL tutuyor. İleride bu ekran görüntüleri sizin için çok önem taşıyacaksa alın ama tekrar söylüyorum sırf ekran görüntüsü için 600TL vermek saçmalık. Klavyelerde bunun için ayrılmış bir tuş olduğunu hatırlatalım.
1759246371388.webp

Az buz para değil. 600+ TL tutuyor. İleride bu ekran görüntüleri sizin için çok önem taşıyacaksa alın ama tekrar söylüyorum sırf ekran görüntüsü için 600TL vermek saçmalık. Klavyelerde bunun için ayrılmış bir tuş olduğunu hatırlatalım.
Eki Görüntüle 189172
600 TL vermeyeceğim ki :D 150 TL vereceğim sadece. Kalan kısım (11.56 dolar) zaten Steam cüzdanımda var, bazı CS ve Steam eşyalarını satarak elde ettim.

Sorarsanız ben de Epic Games tercih etmiyorum ama bu parayı çarçur etmekten başka bir şey değildir. Sırf steam galeri için bir oyuna 15 dolar vermek mantıklı değil.

600 TL vermeyeceğim ki :D 150 TL vereceğim sadece. Kalan kısım (11.56 dolar) zaten Steam cüzdanımda var, bazı CS ve Steam eşyalarını satarak elde ettim.
Sonucunda 600TL'lik bütçe veriyorsunuz. Kendi cebinizden veya steam cüzdanınızdan vermeniz fark etmez. O paraya başka bir oyun alabilirsiniz. Bahane gibi geliyor sadece.