@shruux, işte o GTA ruhunu taşıyan son GTA oyunu 4 olduğu için bana göre en iyi "oynanış"a sahip GTA oyunu hala 4.
GTA 4’ü severim hatta nedense GTA 5’ten çok severim hikaye kısmını. Sanırım o biraz daha mafyamsı havasından dolayı. Tek sorunu oyunda fazla içerik yoktu ve online kısmı pek uzun sürmedi. GTA 5 hikaye konusunda beni çekemedi bir türlü. Vaktimin çoğu online tarafında geçti. Zaten GTA 5’te online sayesinde bu kadar direndi.

@shruux, bana göre oyunun genel olarak sinematikleştirilmesi pek güzel bir detay değil. Combat sahnelerinin de Max Payne 3 ve RDR2'ye benzemesi de özgünlüğe bir nebze darbe vurmuş. Oyun genel olarak güzel lakin sinematikliktir combat sahnelerindeki deadeye efektleridir falan filan derken GTA'dan beklediğimiz o akıcılığı almışlar, hantal bir oyun olarak tekrar sunmuşlar.
O konuda hemfikirim. GTA oyununda cebimizde bir ton silah taşımak pata küte çatışmaya dalmak absürt durmuyordu. Bunlar RDR'de olsa oyunun havası bozulurdu. Ancak RDR'den özellikleri alıp GTA'ya taşımakta GTA'nın havasını bozmuş biraz. Mesela araç bagajına eşya koyup almak güzel bir detay ancak oyunu yavaşlatıyor. Polisten kaçma işi zorlaştı, detaylandırıldı şöyle bir bakınca hoş gözüküyor gerçekçi olması ama her seferinde de yok kıyafet değiştirmeye git yok aracı değiştir yok bagaja yedek kıyafet koy gibi şeylerde bir süre sonra sıkabilir gibi geliyor. Soluksuz bir aksiyon ve kaçıştan ziyade daha ağır, planlı ve kaçamak hareket ettiğimiz bir ambiyans var sanki. Scripted görevlere alıştık zaten yine o şekilde olması beni çok bozmadı. Deadeye olayı konusunda katılıyorum, ben Trevor'ın özelliği gibi bir şey bekliyordum. Oyunun dünyasına, yeniliklere, detaylara, grafiklere uğraşmaktan diğer şeylere çok düşünemeyip RDR'den almışlar gibi.
Bayağı bayağı RDR 2'ye benzetilmeye çalışılmış oyun, ilk fragman geldiğinde karakterler ne kadar RDR 2 karakterlerine benziyor diyorduk ama direkt çoğu şey olarak benzetmişler. Daha realistik olmaya çalışılmış. Yenilik olsun diye düşünmüşler ama GTA konseptinin dışına çıkılmış gibi duruyor, tabi daha çıkmadan bir kanıya varmak zor ama görünüşe göre öyle duruyor. Belki ekstra seçenek sunarlar isteyenin daha gerçekçi takılabildiği isteyenin daha absürt klasik GTA kafasında takılabildiği gibi.