VPN'siz ABD PSN hesabıyla PS5 kullanıyorum şu an. 2 gündür sorun yaşamadım. Türkiye IP'sinden ABD PSN hesabıyla kullanabiliyorum. İnternetten araştırdığımda ve sık sık yapay zekaya sorduğumda VPN'siz farklı konum PS hizmetleri kullanmanın sorun olmayacağını söylüyor.
Hocam şimdi şöyle bir şey var, eğer hükümetle anlaşırlarsa bu sefer platform tarafından engel uygulanır, sen ABD hesabı açıp kendi Türkiye IP adresinden girdiğinde GTA 6 ve daha niceleri tek bir kere bile olsa hesapta Türkiye IP'sinden etkileşimde bulunulduğu için kullanılamaz hale getirebilirler. Aslında yasalar lokal uygulanır ama ne olacağını bilemeyiz, böyle bir şey olduğunda ve o oyunun sayfasına girdiğinde hesap ABD olsa bile "This game is unavailable in your country" diye bir şeyle karşılaşabilirsin eğer kendi IP adresinle kullanırsan, farklı bir IP ile de kullansan yine de iş hiç belli olmaz, perma hesap Türkiye olarak işaretlenebilir, ben olsam her zaman farklı IP üzerinden kullanırım ve dikkat ederim milisaniye IP adresin ortaya çıksa iş patlayabilir. Ben de şu an VPN üzerinden bir Steam hesabı oluşturdum eğer her şey kötüye giderse o hesabı bir şekilde kullanmaya çalışacağım, hesaba bakiye nasıl eklerim şu an o sıkıntı onu da kriptoyla key satan yerlerden halletmeye çalışacağım.

Hocam şimdi şöyle bir şey var, eğer hükümetle anlaşırlarsa bu sefer platform tarafından engel uygulanır, sen ABD hesabı açıp kendi Türkiye IP adresinden girdiğinde GTA 6 ve daha niceleri tek bir kere bile olsa hesapta Türkiye IP'sinden etkileşimde bulunulduğu için kullanılamaz hale getirebilirler. Aslında yasalar lokal uygulanır ama ne olacağını bilemeyiz, böyle bir şey olduğunda ve o oyunun sayfasına girdiğinde hesap ABD olsa bile "this Game is unavailable in your country" diye bir şeyle karşılaşabilirsin eğer kendi IP adresinle kullanırsan, farklı bir IP ile de kullansan yine de iş hiç belli olmaz, perma hesap Türkiye olarak işaretlenebilir, ben olsam her zaman farklı IP üzerinden kullanırım ve dikkat ederim milisaniye IP adresin ortaya çıksa iş patlayabilir. Ben de şu an VPN üzerinden bir Steam hesabı oluşturdum eğer her şey kötüye giderse o hesabı bir şekilde kullanmaya çalışacağım, hesaba bakiye nasıl eklerim şu an o sıkıntı onu da kriptoyla key satan yerlerden halletmeye çalışacağım.

Hocam bu yöntem yıllardır var. Farklı ülkeden PSN hesabı açıp daha uygun fiyatlı oyunlar alabiliyorsun halen. Bunun tek yöntemi gift Card bakiye kodu alıp oyunu alabilmek. Şu an ABD PSN hesabını 3 gündür kullanıyorum Roblox'u oradan indirip TR PSN hesabımdan ana hesaptan Roblox oynuyorum. Devletin tek yapabileceği kendi ülkesindeki oyunu marketten kaldırabilmek. Başka ülkenin PSN marketinden bir şey kaldıramaz ABD - TR ne alaka? Sony çok kurcalamıyor. Konum farklı IP farklı olsun yine bir şey olmaz sanmıyorum yıllardır bu yöntemii kullanan var en fazla hileden bottan ve şüpheli kart işlemlerinden gider hesap ödemeyi gift Card'tan yapmak en iyisi.

Hocam bu yöntem yıllardır var. Farklı ülkeden PSN hesabı açıp daha uygun fiyatlı oyunlar alabiliyorsun halen. Bunun tek yöntemi gift Card bakiye kodu alıp oyunu alabilmek. Şu an ABD PSN hesabını 3 gündür kullanıyorum Roblox'u oradan indirip TR PSN hesabımdan ana hesaptan Roblox oynuyorum. Devletin tek yapabileceği kendi ülkesindeki oyunu marketten kaldırabilmek. Başka ülkenin PSN marketinden bir şey kaldıramaz ABD - TR ne alaka? Sony çok kurcalamıyor. Konum farklı IP farklı olsun yine bir şey olmaz sanmıyorum yıllardır bu yöntemii kullanan var en fazla hileden bottan ve şüpheli kart işlemlerinden gider hesap ödemeyi gift Card'tan yapmak en iyisi.
Bugün bu böyle yapılabiliyor olabilir, demek istediğim gelecekte ne olur, politikalarını bir anda değiştirirler mi? Her zaman bu şekilde kullanabilirseniz ne mutlu ama yine de önlem almayı öneririm. Geçen gün zaten bir örnek oluştu, Discord artık dünya çapında bütün hesaplardan yaş doğrulaması isteyeceğini bir anda X hesabından bildirdi, eğer yaş sınırlı kanallara, ses kanallarına bağlanmak, vs. erişmek için insanlar kimliğini ve bilgilerini vermek zorunda olacak, anonimliği öldüren ayrıca yakın zamanda veri sızıntısı olmuş bir platforma kimlik vermek ne kadar güvenilir tartışılır, genel olarak dikkatli olmak gerekiyor devir çok kötü.

Bugün bu böyle yapılabiliyor olabilir, demek istediğim gelecekte ne olur, politikalarını bir anda değiştirirler mi? Her zaman bu şekilde kullanabilirseniz ne mutlu ama yine de önlem almayı öneririm. Geçen gün zaten bir örnek oluştu, Discord artık dünya çapında bütün hesaplardan yaş doğrulaması isteyeceğini bir anda X hesabından bildirdi, eğer yaş sınırlı kanallara, ses kanallarına bağlanmak, vs. erişmek için insanlar kimliğini ve bilgilerini vermek zorunda olacak, anonimliği öldüren ayrıca yakın zamanda veri sızıntısı olmuş bir platforma kimlik vermek ne kadar güvenilir tartışılır, genel olarak dikkatli olmak gerekiyor devir çok kötü.

Orası Discord, malum kötü niyetli insanlar var. Türkiye'de de böyle sorunlar yaşandı ve Discord erişime engellendi veri vermedikleri için. İnsanlar yaşıtlarıyla iletişim kurabilecek deniyor. PS Store Steam gibi yerler dijital oyun platformu oyun satın al oyna mantığı.

BTK riskli oyunları kaldırabilecek yazısını okuduktan sonra farklı ülke hesabı açtım her an her şey olabilir. Bu yüzden ABD hesabından satın alıp TR ana hesabımdan oynarım.

Yasaklanma seneryosuna gore konustum ben. O halde bende sorayim sana GTA 6 neden yasaklansin?

Buradaki konu GTA 6'nın yasaklanması değil sen yanlış anlamışsın kardeşim. Oyun platformlarının yasaklanma haberi olduğu için arkadaş zaten farklı ülkeden GTA 6'yı alacağım diyor. Ayrıca GTA oyunlarında hükümetin bahsettiği bütün yasa dışı unsurlar bulunuyor. GTA niye yasaklanmasın?

Buradaki konu GTA 6'nın yasaklanması değil sen yanlış anlamışsın kardeşim. Oyun platformları yasaklanma haberi olduğu için arkadaş zaten farklı ülkeden alacağım diyor. Ayrıca GTA oyunlarında hükümetin bahsettiği bütün yasa dışı unsurlar bulunuyor. GTA niye yasaklanmasın?

Bak simdi cok farkli konular. Roblox ve Discord neden yasaklandi? Cunku çocuk istirmarina sebebiyet veriyordu. Ama GTA offline oldugu icin herkes kendinden sorumlu yani yasaklanmasi icin bir sebep yok. Online kismida zaten kisitli oyle yüzlerce kisi tek bir oyunda bir araya gelip oynamiyor. Oyun platformlarinin yasaklanmasi olayida buyuk bir hezeyandan ibaret yasaklanmayacak. Bir delinin teki kuyuya taş atiyor 40 akilli pesinden koşuyor. Steam'in dolara gectigi zaman neden sesini cikarmadi bunlar? Ayrica Steam ofis acmali. Öyle veya böyle bir duzen olmali.

Bak simdi cok farkli konular. Roblox ve Discord neden yasaklandi? Cunku çocuk istirmarina sebebiyet veriyordu. Ama GTA offline oldugu icin herkes kendinden sorumlu yani yasaklanmasi icin bir sebep yok. Online kismida zaten kisitli oyle yüzlerce kisi tek bir oyunda bir araya gelip oynamiyor. Oyun platformlarinin yasaklanmasi olayida buyuk bir hezeyandan ibaret yasaklanmayacak. Bir delinin teki kuyuya taş atiyor 40 akilli pesinden koşuyor. Steam'in dolara gectigi zaman neden sesini cikarmadi bunlar? Ayrica Steam ofis acmali. Öyle veya böyle bir duzen olmali.
Steam Türkiye'den pazar payı alamadığı için zaten para birimini değiştirdi. Adamların umrunda değil Türkiye.