Sizce DLSS mi daha iyi FSR mi? Ben DLSS'in hiç deneyimlemedim sürekli FSR kullandım.
Bana kalsa DLSS yerine ham gücü yüksek kart üretsinler. Ben ne DLSS'i seviyorum ne de FSR'ı. İki teknoloji de ''fake'' kare yaratarak göz aldatmacası yapıyor tabiri caizse.

Ham gücü yüksek kart üretirlerse DLSS ve FSR gibi yardımcı yazılım/algoritmalara gerek kalmaz.

Bana kalsa DLSS yerine ham gücü yüksek kart üretsinler. Ben ne DLSS'i seviyorum ne de FSR'ı. İki teknoloji de ''fake'' kare yaratarak göz aldatmacası yapıyor tabiri caizse.

Ham gücü yüksek kart üretirlerse DLSS ve FSR gibi yardımcı yazılım/algoritmalara gerek kalmaz.
Öyle, mesela RTX 3060 Ti ve 4060 arasında DLSS ve FG var diye 4060 seçiyoruz daha yeni ve uzun ömürlü diye. İleride dediğiniz ham gücü yükseltme olayı olursa ileride insanların bir sonraki nesile geçme dertleri olmaz.
Büyük ihtimalle yapmaya çalıştıkları şey pazarlama stratejisi.

Hocam ben DLSS'i Last of Us'ta denemiştim. Ultra Performansa alınca görüntü keskinliğinin gittiğini fark ettim. (4K) ancak Cyberpunk'ta DLSS Ultra Performans açtığım zaman görüntü keskinliğinde bir değişiklik fark etmedim. (4K)

Oyundan oyuna değişiyor ya da göz o farkı seçiyor, detayını bilmiyorum.

Dediğim gibi hocam mesela 1080p bir oyunda DLSS veya FSR'ı Ultra performansa çektiğin zaman oyun aşırı bulanık oluyor. Eğer 2K ve Üstü bir çözünürlük kullanırken DLSS'i Ultra performansa alıp kullanıldığı zaman, görüntüde fazla bozulma olmuyor.

Yani biliyorsun, 1080P'de Ultra performansa almak 4K'da Ultra performansa almaktan çok daha kötü gözüktürüyor oyunu. 1080P'de Kalite ve Dengeliden sonrası adamı kör eder bence.

Şimdi GTA 6'da 1080p oynayan birisi DLSS Ultra performansa ile akıcı oynayabiliyorsa bu sefer görüntüsü çamur gibi olacak. Çözünürlük arttırsa bu sefer FPS yetmeyecek gibi gibi.

Gittikçe gelişiyor, görüntüdeki bozukluklar iyileşiyor. Dediğiniz gibi 1080p bir ekrana sahibim, o dediğiniz olay oyundan oyuna büyük etken yaratıyor. Ready or Not modunda yüksek kalite moduyla kalite modu arasında muhteşem bir fark var, oyunun en yüksek kalite modunda pikseller belli oluyor. Ben Horizon Zero Dawn oynarken görüntüde hiçbir bozulma hissetmedim neredeyse en yüksek kalite modunda. Cyberpunk 2077'de de öyle çok büyük bir görüntü bozulması hissetmemiştim FSR 2.1 ile.

Bu olayın pek gelişeceğini sanmam. Eğer donanım ile bu sorunu hallederlerse bilmem ama Ultra performans kısmının görüntü anlamında düzeleceğini sanmam yakın bir gelecekte.

Son düzenleme:
Dediğim gibi hocam mesela 1080p bir oyunda DLSS veya FSR'ı Ultra performansa çektiğin zaman oyun aşırı bulanık oluyor. Eğer sanal veya doğal çözünürlük yüksek ise 2K ve üstü bu sefer 4K'da Ultra performansa aldığın zaman fark fazla olmayabilir çözünürlükten dolayı.

Yani biliyorsun, 1080P'de Ultra performansa almak 4K'da Ultra performansa almaktan çok daha kötü gözüktürüyor oyunu. 1080P'de Kalite ve Dengeliden sonrası adamı kör eder bence.

Şimdi GTA 6'da 1080p oynayan birisi DLSS Ultra performansa ile akıcı oynayabiliyorsa bu sefer görüntüsü çamur gibi olacak. Çözünürlük arttırsa bu sefer FPS yetmeyecek gibi gibi.
GTA 6 çıktığında kesin GeForce now (ismini yanlış hatırlıyor olabilirim) konuları göreceğiz milyon tane, insanlar yeniden bu programlara ihtiyaç duyacak.

@Algos Bir Unlost FPS videosu bu işi çözer.
CT8X2RMYiEUj5t48zXX94N-1200-80.webp