Detaylar
Kim cevapladı?Remus Lupin
Bilgin
- Makaleler
- 1
Yasaklasınlar. Sadece yasaklamış oluyorlar. Herhangi bir engel olmuyor çoğu kişi için.
Uyuyan Sincap
Bilgin
Kaçak sitelerden indiririz ama olmamasını temenni ediyorum.
Bu kimlik doğrulamasının gelmesi lazım zaten ben de onu destekliyorum. Mesela 10 yaşındaki bir çocuk gidip GTA 5 satın almamalı. Bu olaya el atmaları lazım; tamamen yasaklamak yerine kimlik doğrulaması getirilmesi daha mantıklı.Yasaklama durumu olmaz bence ancak kimlikle yaş doğrulama sistemi gelmesi için devlet harekete geçer, aynı İngiltere ve Avustralya'da olduğu gibi, onlarda satın alım için Xbox ise Microsoft ya da Playstation için PSN hesabını kimlikle doğruluyorsun ayrıca GTA 6 için Social Club'ı kimlikle doğruluyorsun Online'a girmek için, zaten artık sosyal medya yasası sanırsam bu ay yürürlüğe girmesi gerekiyor diye hatırlıyorum, yasa geçtikten 6 ay sonra başlayacaktı, o 6 ay doldu, şu an ses seda yok ama bir anda mevzuya girişebilirler.
15 yillik Skyrim'de bile kafa kopma var.
Bu arada ben yasaklansın demedim. Sadece oyun platformlarına kimlik doğrulaması gelmesi gerektiğini söyledim. Bazı arkadaşlar yanlış anlıyor.Bu kimlik doğrulamasının gelmesi lazım zaten ben de onu destekliyorum. Mesela 10 yaşındaki bir çocuk gidip GTA 5 satın almamalı. Bu olaya el atmaları lazım; tamamen yasaklamak yerine kimlik doğrulaması getirilmesi daha mantıklı.
Uyuyan Sincap
Bilgin
Bu kimlik doğrulamasının gelmesi lazım zaten ben de onu destekliyorum. Mesela 10 yaşındaki bir çocuk gidip GTA 5 satın almamalı. Bu olaya el atmaları lazım; tamamen yasaklamak yerine kimlik doğrulaması getirilmesi daha mantıklı.
Biz çocukken CS 1.6 ile, GTA vc ile büyüdük. İnsan zaten çocukken oyun oynamalı. Tamam savaş vs içeriyor ama zaten çocuk bunlardan hoşlanmazsa oynamaz. Biz ayıla bayıla oynuyorduk.
10 yaşındaki bir çocuk GTA oynamamalı, bence bu normal bir şey değil. Ben de küçükken oynadım mı? Oynadım. Ama büyüdükçe bu konudaki fikrim değişti. Mesela ileride kendi çocuğum olursa, belli bir yaşa kadar bilgisayar vermeyi düşünmüyorum.Biz çocukken CS 1.6 ile, GTA vc ile büyüdük. İnsan zaten çocukken oyun oynamalı. Tamam savaş vs içeriyor ama zaten çocuk bunlardan hoşlanmazsa oynamaz. Biz ayıla bayıla oynuyorduk.
Uyuyan Sincap
Bilgin
10 yaşındaki bir çocuk GTA oynamamalı, bence bu normal bir şey değil. Ben de küçükken oynadım mı? Oynadım. Ama büyüdükçe bu konudaki fikrim değişti. Mesela ileride kendi çocuğum olursa, belli bir yaşa kadar bilgisayar vermeyi düşünmüyorum.
Be veririm ya. Ne var oyun sonuçta. Bunun bilincinde olduğu sürece sorun yok. Mesela oyuncak silah alıyoruz savaşıyormuş gibi yapıyoruz. Barutlu tabancayla da aynısı. Oyunlar da bunun sanal ve daha gerçekçi hali. Birinde sen aklında savaşıyorsun birinde sanal dünyada. Artık iyice arkadaşlık ilişkilerinin köreldiği ve herkesin bireyselleştiği dünyada gençlerin tek kaçış yolu oyunlar. Çocuklar da buna dahil. Ben kesinlikle hiçbir oyunun karşısında değilim. Hangi yaşta olursa olsun. Ben 5 yaşımda CS 1.6 ile tanıştım. 9 yaşımda GTA vc ile. Şu an sağlıkçıyım
NqrkOz
Bilgin
- Makaleler
- 6
Yasaklansa bile oynamak isteyen PS5'i kırar öyle oynar, gider PC'de emülatörü çıkar öyle oynar, en kötü PC portunu bekler, gelince korsan oynar, bir şekilde oynanır topyekün bir engelleme durumunda.
Ebeveynler istesenizde istemesenizde bu çocuk günümüzde her şeye erişilebilen dijital çağda alkolüde görecek, kumarıda görecek, uyuşturucuyuda görecek, cinsel içeriğide görecek, kan, vahşet, daha nice gerçek hayatta olup ama olmuyormuş gibi davranılan her şeyi görüp öğrenecek, bunu kimse engelleyemez, 7/24 çocuğunuzun yanınızda olamazsınız zaten, gider dışarıda görür, okulda bir arkadaşının telefonundan öğrenir görür, merak eder, heves eder, aile her şeyi yasakladığı için bu sefer her şeyi gizli yapmaya başlar, sonra başınıza büyük dertler alabilirsiniz, örneğin şu an ülkemizde uygulanan cinsel baskı ve bu baskının yarattığı açlığı hiçbir ülkede olmadığı kadar yaşanıyor, cinsel içerikli o profesyonel kurguyla çekilmiş videoları gerçek sanıyorlar, kendilerininde böyle olacağını ve yapacaklarını sanıyorlar, olmayınca depresyona giriyorlar.
En geç ergenlik çağında ebeveynler çocuğuna her şeyi utanmadan, çekinmeden, cimsellikse cinsellik, çocuğunuza ciddi şekilde gerçek ve doğru şekilde öğretilmesi gerekiyor, yoksa çocukta travmatik sonuçları olur.
Engelleyerek, yasaklayarak çocuğunuzu koruyamazsınız, kontrollü bir şekilde erişim imkanı sunup her şeyi anlatmanız, neyin ne olduğunu, görsel bir içerik ise bunun bir hayal ürünü olduğunu, gerçek hayatla bir ilgisinin olmadığını ve gerçek hayatta uygulandığında kötü bir şey olduğunu vs. anlatmanız gerekiyor, elbette her şeyi serbest bırakmakta problem olur, ne siyah ne beyaz, gri alan oluşturulması gerekiyor.10 yaşındaki bir çocuk GTA oynamamalı, bence bu normal bir şey değil. Ben de küçükken oynadım mı? Oynadım. Ama büyüdükçe bu konudaki fikrim değişti. Mesela ileride kendi çocuğum olursa, belli bir yaşa kadar bilgisayar vermeyi düşünmüyorum.
Ebeveynler istesenizde istemesenizde bu çocuk günümüzde her şeye erişilebilen dijital çağda alkolüde görecek, kumarıda görecek, uyuşturucuyuda görecek, cinsel içeriğide görecek, kan, vahşet, daha nice gerçek hayatta olup ama olmuyormuş gibi davranılan her şeyi görüp öğrenecek, bunu kimse engelleyemez, 7/24 çocuğunuzun yanınızda olamazsınız zaten, gider dışarıda görür, okulda bir arkadaşının telefonundan öğrenir görür, merak eder, heves eder, aile her şeyi yasakladığı için bu sefer her şeyi gizli yapmaya başlar, sonra başınıza büyük dertler alabilirsiniz, örneğin şu an ülkemizde uygulanan cinsel baskı ve bu baskının yarattığı açlığı hiçbir ülkede olmadığı kadar yaşanıyor, cinsel içerikli o profesyonel kurguyla çekilmiş videoları gerçek sanıyorlar, kendilerininde böyle olacağını ve yapacaklarını sanıyorlar, olmayınca depresyona giriyorlar.
En geç ergenlik çağında ebeveynler çocuğuna her şeyi utanmadan, çekinmeden, cimsellikse cinsellik, çocuğunuza ciddi şekilde gerçek ve doğru şekilde öğretilmesi gerekiyor, yoksa çocukta travmatik sonuçları olur.
Son düzenleme: