Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
60 FPS üstü alınamıyor mu bu oyunda? Sanırım yüklediğim sürümden kaynaklı tam emin değilim. Farklı bir sürüm deneyince düzelmesi vs gerekiyor diyorlardı.

60 FPS üstü alınamıyor mu bu oyunda? Sanırım yüklediğim sürümden kaynaklı tam emin değilim. Farklı bir sürüm deneyince düzelmesi vs gerekiyor diyorlardı.

Oyunu 30 40 FPS ile bitirdim fakat oyunda ufak tefek takılmalar harici öyle "oynanamaz" dediğim bir kısım yoktu.

Son düzenleyen: Moderatör:
GTA IV'de 60FPS üstü alırsanız RAGE motoru bozuluyor. Motor, araç sürmeleri sıkıntılı oluyor. Maisonette'e giderseniz NPC'ler, oyunun sinematiğini izlerseniz yine NPC'ler; araç sürmeler bozuluyor. Sisteminiz desteklese bile ya oyun içinden ya da (tamamen yırtılma önleme için ama monitör iyiyse gerek yok) monitörünüzü 60Hz moduna alarak oynayın. GTA IV benim en sevdiğim oyundur.

Buyurun sadece izleyin videoda oyun sabit 120FPS:

Oyunu Vulkan API ile çalıştırırsanız FPS sorunu ortadan kalkıyor.

Bahsettiğin ara sahne donmaları ya da aracın fren yapmaması gibi hataları ben GTA San Andreas ve GTA 4 oyunlarında yaşamıştım. GTA 4’ü DXVK kullanarak FPS sabitlemeden bitirdim. GTA San Andreas için ise Definitive mod kurarak bu sorunları çözdüm.

Eğer sende hâlâ bu problemler devam ediyorsa bu senin sistemine özgü bir durumdur. DXVK sadece bu oyunda değil, birçok eski oyundaki animasyon sorunlarını da ortadan kaldırabiliyor; istersen bu konuda araştırma yapabilirsin.

Oyun 60 FPS üstünde çalışıyor. 60 FPS üstünde bozulduğu kısımlar var. Mesela bir araç bulma görevinde Nikko cutscene buga girdiği için garajdan çıkamıyor.

Rockstar, kullandığı grafik motorunda bazı mekanikleri FPS'ye bağlamış durumda. Doğru örnek olur mu bilmiyorum ama Tickrate gibi düşünün. Ancak oyun 60 FPS üstünde iken de sorunlu kısımlara uğramadığınız sürece akıcı bir şekilde çalışıyor.

İkiniz de doğruyu söylüyorsunuz ama birbirinize sinirleniyorsunuz.

@Darth AMD @The Semih

Oyun 60 FPS üstünde çalışıyor. 60 FPS üstünde bozulduğu kısımlar var. Mesela bir araç bulma görevinde Nikko cutscene buga girdiği için garajdan çıkamıyor.

Rockstar, kullandığı grafik motorunda bazı mekanikleri FPS'ye bağlamış durumda. Doğru örnek olur mu bilmiyorum ama Tickrate gibi düşünün. Ancak oyun 60 FPS üstünde iken de sorunlu kısımlara uğramadığınız sürece akıcı bir şekilde çalışıyor.

İkiniz de doğruyu söylüyorsunuz ama birbirinize sinirleniyorsunuz.

@Darth AMD @The Semih

Evet " DXVK FPS sorunlarını büyük oranda çözüyor " deseydim keşke, çünkü default haliyle GTA San Andreas oynanmayacak kadar kötüydü, Vulkan yapınca ben iki oyunuda rahat oynadım, arkadaşın bahsettiği sorunlara da muhtemelen denk gelmedim ya da çok abartılacak kadar büyük değildi bilmiyorum. Ben DXVK geçince oyun oynanabilir demek istiyorum aslında konu sahibi arkadaşada öneriyorum oyunu Vulkan'da oynamalı.

Kısacası Vulkan olmadan 60FPS üstü arkadaşın dediği gibi bir sürü sorun yaşatırken, Vulkan da büyük oranda çözülüyor ama hala hatalar görünebilir desek daha doğru olacak. Her şekilde default oynamaktan daha iyi Vulkan API.

Vulkan ile denemediğim için bir şey diyemem. Ama GTA SA'yı native hâliyle oynamak tamamen kanser. Rockstar maalesef her GTA oyununda FPS kaynaklı mekanik bozulmaları yaşattı. GTA 5 bile 160 FPS'in üstünde saçmalıyor diye duydum.